Jump to content

375Dakota

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

375Dakota's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Er helt enig i det at det er helt på bærtur at det blir foreslått at man skal ta design og håndverk i VG1. Men på tross at TIP står står som kryssløp så er de fleste som starter på børsemakeren fra TIP VG1. (Inkludert meg selv.) Selv så går jeg nå VG3. I utgangspunktet så skal man gå VG2 på støren for så å gå videre 2 år i lære. Men i og med at det er så få læreplasser i norge (1 plass i 2013) så får elevene gå vg3 på støren i stede! skal også sies at jeg ikke på langt nær har fått meg en nedtur av å legge ut denne tråden! (såpass må man tåle, hehe.)
  2. Helt klart at det er et sært kaliber. Har hatt veldig gode resultater med dakotaen på storvilt, men ikke noe tvil om at det er vanskelig å få tak i amunisjon. Nå lader jo jeg selv, så jeg har ikke det problemet!
  3. Som jeg har skrevet tidligere så var det ut av nysgjerrighet! tema som kom opp rundt middagsbordet! men har også skjønt at det ikke er det beste valget jeg har gjordt!
  4. Takker alle for svar. Jeg har skjønt at det var feil av meg å legge ut denne tråden, i og med at jeg stiller et spørsmål som er bortimot umulig å svare på når jeg har laget et våpen til meg selv for helt eget bruk. Men på en annen side har dette vert en meget spennende diskusjon hvor jeg har tatt til meg både kritikk og ros, i tillegg til nermest rørende kommentarer. Jeg har også bestemt meg for å legge ut en tråd med bilder og forklaringer fra prosjektet mitt hvor jeg har bedt om hjelp fra personer som har skrevet i denne tråden. Jeg vil atter en gang takke alle for svar og for deres meninger. Har vert en artig opplevelse. Har dessverre ikke tid til å svare hver og en av dere, men er det noe spesielt dere lurer på så ikke nøl med å send en pm. så skal jeg svare så fort jeg kan! Ang. min neste tråd, så kan jeg ikke love at det bli noen utfyllende greier. bare en liten kikk inn i arbeidet jeg har gjort på våpenet mitt! kan heller ikke svare på når den er ferdig, men håper dere tar en kikk på den og ser på måten jeg gikk frem på og sier hva dere synes om den. Håper alle har en fin dag. mvh. TS
  5. Høres fornuftig ut hans kristian! Takk for tipset! Setter stor pris på erligheten!
  6. Tusen takk snapable. Hvis det er ønske om det så kan jeg legge ut noen bilder jeg har tatt gjennom prosessen! Men har kanskje ikke vert flink nok til å ta bilder, men har da litt! Bare å si ifra det hvis du er interessert!
  7. Vil forklare alle sammen at det som har blitt skrevet her er ikke noe som går innpå meg. Er storfornøgd med å få litt motgang som fører til forbedring. Det at jeg klager på fremgangsmåten til grevlingen1 går mer på hans holdninger og ikke kritikken hans på mitt arbeid. Jeg vil også at dere skal vite at jeg ser de feilene jeg har gjort. Men jeg vil heller ikke påstå at jeg er misfornøgd med resultatet. Det er nok en børse jeg kommer til å ha uendelig mye glede av i mange år fremover! Grevlingen 1: - Hva er det du mener er galt med sako- magnumutdrageren? - du spør meg hvorfor jeg la ut denne tråden. Hvis du leser det jeg tidligere har skrevet, så ser du at jeg skrev til deg at dette var ut av ren nysgjerrighet. -Kan være enig at den ikke er salgbar, men som sagt så har det aldri vært et formål. Skulle jeg laget et våpen for salg så hadde den ikke vert nærheten av det her. Hvor har du tatt din utdannelse som setter spørsmål på mine egenskaper som børsemaker? Lurer også på om du var ferdig utlært når du gikk på skole?
  8. Glad du ser sånn på det ersa. Grunnen til valg av kaliber er at det er det første grovkalibret jeg skjøt med som liten guttevalp. Så det er helt klart at valget gikk mye på at børsa skulle være så personlig som mulig. Den kommer nok til å bli brukt mest på elg! (posteringsjakt)
  9. Tusen takk JML. Godt å høre. Det er klart at det er vanskelig å sette pris på noe sånt. Har jo flere timer på den enn den noen gang vil bli verdt.Men jeg må si at det har vert en artig opplevelse og har hatt mye glede av den i ettertid!
  10. Det skjønner jeg! Takk for svar!
  11. . Heihei! Først av alt skal jeg legge til noe jeg har glemt. -Har montert sako magnum utdrager. -Jeg har en niggeloh reim med sauer trykknapp montasje som jeg har filt ned knappen så man ikke skal kunne løse den ut med et uhell. Dette glemte jeg å skrive samt ta bilde av tidligere. Takker så mye for alle svar. For å svare deg grevlingen1 så har du rett i mye av det du sier. Men jeg har noen punkter jeg vil du skal vite litt mer om. 1) Denne rifla er aldri blitt laget for å selges. Dette er et våpen jeg skal ha med meg gjennom hele livet og som jeg kan vise frem med et smil om munnen og si at dette er noe jeg har laget selv. Det at jeg spør om prisvurdering her er av ren nysgjerrighet. Dette sier jeg for at du skal vite at dette ikke er en potet som passer til alt og alle. Den er laget for min bruk i mine jaktområder. 2) Du har rett i det du sier om at det er et godt kaliber på stor vilt i middels- kort avstand, men er ikke enig i det du sier om at den skal bæres mye. Denne børsa blir utelukkende brukt til posteringsjakt på elg. Og i mine jaktområder (hvor det er mye skog) er det sjelden man har mulighet til å skyte på mer enn 150 meter. Jeg har testet dakotaen på 170m med meget gode resultater. Legger også til at dette er grunnlaget for valg av kikkert. Utover dette er jeg helt enig at vekten er for stor. Det er derfor jeg har flutet pipa og har lagt planer om å fjerne materiale i pipekanalen og fjerne vekt når jeg senere skal lage forhøybar kinnstøtte. Jeg er også enig at stokkvalget ikke passer til kaliberet. Dette er en blanding av uvitenhet når jeg startet prosjektet og at jeg er tidligere DFS skytter som har en viss forkjærlighet for matchvåpen. Det har seg også sånn at en slik stokk har mye mer personlighet, i og med at grepet er formet til hånden min, lengden er satt etter armlengden min og kappevinkelen er satt etter skuldrene mine. Alt i alt så er jeg bare glad for å få kritikk. Og selv om du liker å kalle en spade for en spade så er det sikkert bare godt ment. Jeg vil også gi deg litt kritikk. Vil du skal huske på til en senere anledning at når noen har gjort en jobb har de lagt mye energi og tid i det. Jeg har ikke noe problem med å lese sånne ting, men måten du uttaler deg på kan være sårende for enkelte. Dette er noe man lærer fort når man er mye i kontakt med folk som har spesielle bånd til børsa si. Men dette har du kanskje skjønt nå, hvis du har lest de senere kommentarene her. Men atter en gang, jeg har ikke noen problemer med det du skrev, så ingen skade skjedd. Bare tenk deg om to ganger neste gang. Til en helt annen sak så vil jeg si takk til alle dere andre som har skrevet også. Fint å få vite hva folk mener om arbeidet mitt og utdanningen min. Takk
  12. Heihei! Takk for påminnelsen. Pipelengden er 55 cm. så den er ikke kort. kan se sånn ut i og med at det er en teleskopdemper som sitter på. Hele børsa veier 5753g etter fluting. Da sitter alt på inkludert tofot, demper og kikkert. Uten tofot veier den 5243g.
  13. Hei! Jeg er børsemakerelev på GVS i Støren og i denne annledning har jeg laget meg en rifle i kaliber 375 Dakota. Dette prosjektet er noe jeg har lagt mye tid og kjærlighet i så jeg regner med at affeksjonsverdien er noe høyere enn den reelle verdien. Det er derfor jeg vil vite hva dere synes er en riktig pris på denne rifla. For å starte med låskassen så er det en remington 700 long kasse som alle brystninger samt gjenger er rettet opp på. låseflatene på både kasse og sluttstykke er også rettet opp! Pipa er en borderpipe som er laget ut av pipeemne og både formet og gjenget av meg selv. Den har akkurat blitt flutet og blitt laget gjengebeskytter til. Stokken er laget ut ifra emne av grå laminat så alt har blitt gjort selv. stokken er søylebeddet. Jeg har også laget tappen til tofoten selv og festet den inne i stokken. Finnish er noe jeg ikke er ferdig med ennå, men i ferdig tilstand så vill alt bli guncoatet. Annet utstyr: *Stalon whisperer magnum *Meopta meostar R1 1,5- 6x 42 *Leupold QRW Ringer *Versapod tofot Det er helt sikkert noe jeg har glemt, men dette er nok det viktigste. Takker for alle svar
×
×
  • Create New...