Jump to content

ayf

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mange privatpersoner og museer har glede av deaktiverte våpen MTP utstillinger og kunnskapsformidling .Deaktiverte våpen i slike sammenhenger er eneste mulighet, blir helt feil å avfeie dette som "skrapjern". Håper at kaliber .30 US carabine kommer inn i varmen igjen. En gammel kriger med et forholdsvis svakt kaliber med lang historie fra Norge under krigen , samt lang og tro tjeneste i forsvar /politi etter krigen..
 2. Forsvaret ,NROF har vært gode kulturbærerne innenfor skyting her til lands..Sikkeret har alltid vært høyeste prioritet på disse kursene ..
 3. Forslaget gjør det fortsatt mulig å erverve både havauto rifler og andre våpen de aktive skytterne forskjellige grenene måtte trenge. Mange av de Eu forslagene ble også fjernet., altå forslaget ble litt mere liberalt enn først fryktet... Eiere av denne Rugeren blir rammet ,likedan er det vanskelig å spå hvordan det kan bli i fremtiden.. Men i grove trekk så var det mange som fryktet værre utfall enn dette,feks forbud (uten dispans) på alle halvauto,er . Forbud mot grovkkalibrede pistoler + en masse Eu pålegg har også blitt nevnt tidligere.... Er ikke så mye som er forandret fra før ,med andre ord..
 4. Vet ikke,synes forslaget virker greit nok .
 5. Maken til syting og bersel skal en lete lenge etter, mye bra med det nye forslaget..
 6. Ut fra det en leser så kan en fortsatt være våpensamler i Norge, aktive dynamiske skyttere kan fortsatt få ervervet det de trenger og de samme med jegere.. Grovkalibrede pistoler er fortsatt innafor , dvs det meste blir ca som det har vært før.. Selvfølgelig aspekter rundt dette som sikkert kunne ha vært anneledes,men med tanke på hvordan det kunne ha blitt så synes jeg mye av dette er positivt også.. En kunne feks ha fått forbud mot alle pistoler med større kaliber enn .22, totalforbud mot alle halvautovåpen uten dispanser. Tidsbegrensede våpen kort etc .. Ha ei fin helg...
 7. Dette trenger da ikke å bli så ille,stort sett får folk kjøpe / inneha de våpnene en har behov for både til jakt ,skyting og samling.. En må tenke på hvordan dette kunne ha blitt,med totalforbud osv.. Så den videoen fra stortinget i går ,mye fornuftig fra flere partier. Dette kan bli bra og kansje mye bedre enn forventet..
 8. Sendte deg melding Kristian
 9. Det er mange som seriøst samler deaktiverte våpen også,særlig samlere av militaria som har disse sammen med uniformer og utstyr.Får indelig håpe at det ikke er disse myndighetene ser på som problemet i denne saken.
 10. Får håpe den nye våpenloven kommer snart, ting tar tydligvis tid...
 11. Får håpe US Carabine og Garand er inne i varmen igjen,etter ny våpenlov..
 12. Vet det,enten kan det være legalt å kjøpe både US Carabine & AR-15 eller så må en forby begge deler.. Tviler på at "EU" ønsker å forby noen typer halvauto våpen.
 13. Det bør også være lov å få kjøpt seg en US carabine fra krigen til hyggeskyting og litt rekreasjon,denne listen over våpen som skal være forbudt å eie forstår jeg ikke.AR-15 og disse typene våpen har både kraftigere patron og mye større magasiner enn US,en og er lovlige.
 14. Er det noen som har erfaring med lading av patroner i 10,15 jarmann,har en gammel rolling block rifle produsert av "Hesselberg Trondhjæm" som det ikke har vært skutt med på 60 år.Tenkte å få ladet noen få patroner ,bare for morro skyld. Har ikke så lyst til å bruke sort krutt,hvilken ladning anbefales og hvilken krutt type ? Mvh R
 15. Ingvar Grøtan,s våpen produksjoner står bra beskrevet i Norsk Våpenhistorisk årbok for 1998.Han var på en måte den siste i en æra av Norske Håndvåpen konstruktører.
×
×
 • Create New...