Jump to content

gobørsa

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gobørsa

  1. Jeg har brukt endel Nosler Partition i 7mm. Både i 7mm-08 og 7x57r. Den store fordelen med partition slik jeg ser det er at den fungerer bredt over forskjellige hastigheter. Den er pålitelig både ved skudd på korte hold, hvor den ikke havarerer og sikrer penetrasjon samt at den ekspanderer godt sjøl ved skudd på hold litt over normalen. Det er ei pålitelig kule. Men man bør være klar over litt mer kjøttødeleggelse enn andre alternativer. Man får sjeldent i påsa og sekk.
  2. Hei, Noen som sitter med fornuftig ladedata for 7mm-08 og Barnes ttsx 120gr? Tenkte å bruke URP eller N550.
  3. Noen som vet hvor ekspansjonsvillig Lapua Mega 18,5g er på 200m når hastigheten nærmer seg 500m/s?. Min bekymring ville vært at man styggfort nærmer seg nedre ekspansjonsgrense..
  4. stalks, Etter mye prøving og feiling med mitt 17hmr løp til cz455, så endte jeg opp med å levere det tilbake til forhandler. Jeg fikk aldri løpet til å prestere bedre enn 50mm på 100m. Noe som er for dårlig til mitt bruk. Forhandler hadde forståelse for dette, fikk et nytt 17hmr løp som leverer varene. Så i mitt tilfelle fikk jeg et dårlig løp, det skjer. Mitt tips er å bruke litt tid på å feilsøke og notere litt underveis, og hvis du ikke blir fornøyd så har du noe å slå i bordet med hvis du bestemmer deg for å reklamerer på rifla/løpet. Håper du finner ut av det.
  5. Jeg er fristet til å mene at forskjellene mellom vanlige storviltkalibre i praksis ofte er mindre enn hva mange skal ha det til, gitt at kula er god nok til å trenge gjennom vitale organer. Og at det er andre faktorer som spiller større rolle i "drepeevnen". Men hva vet jeg, jeg er en enkel mann..
  6. Selvfølgelig er det forskjell. Men er forskjellen stor nok til å gjøre en markant forskjell i skuddeffekt, utblødning og sårkanal?
  7. Dette er jo helt latterlig. Det virker jo som om sauer150 tror at en 308win er reine kanon ifht 6,5x55. Jeg har jakta mye med begge kalibre, og har vært fornøyd med begge. Begge gjør jobben med ei god kule. Jeg har aldri sett noe stor forskjell i praksis. Jeg har de siste år benyttet 9,3x62, eneste forskjellen er at dyra tegner bedre for skudd..
  8. Blaser r93 proff med tracking pipe eller 52cm pipe med åpne sikter i kal 8x57. Sett på optikk etter eget ønske
  9. Mener det pleier å være første mandagen i mai, dvs 6mai nå.
  10. Noen som har vært borti at strammeskruene på orginal Blaser sadelmontasje sitter bom fast? Fant ut at jeg måtte stramme til montasjen noe på løpet, siden tilpasningen var blitt noe slakk. Når jeg skal justere strammeskruene så er de umulig å få igang. Dette gjelder begge skruene. Har tilpasset verktøy til jobben, men ser at skruene er passe bløte . Jeg har prøvd å få skruene igang med litt olje, men til ingen nytte.
  11. Tror Gold medallion finnes enda. Landrø har/hadde. Men er nok etpar år siden jeg kjøpte sist.
  12. Et lite tips kan være å prøve Saga maximum sphero tungsten. Lurer på om jeg ikke kjøpte disse på xxl. Brukt de på ender og skogsfugl til nå, og de har hatt upåklagelig effekt så langt. Men i likhet med wingmaster skyter disse også noe trangt i min hagle, selv med sylinder boring. Jeg har brukt 12/70 36gram us4. Som alt annet av brukbar hagleammo, var heller ikke disse billige. Husker ikke helt pris i farta.
  13. 9,3x62 genererer selvsagt noe mer rekyl enn 8x57. Men det er nok ikke store forskjellen i praksis på kulebanen på eksempelvis en 285grs 9,3 og en 196grs 8x57 på 150m.. Evt gå for en Accubond 250grs i 9,3 Uansett, lykke til med valget
  14. At 8x57 er en flott jaktpatron er helt sikkert. Men sier meg enig i siste taler; var jeg deg ville jeg vurdert 9,3x62 igjen. Spesielt når du har et løp i 6,5x55 og ei annen rifle i 308win. Det blir litt "smør på flesk" for min del. Ser at du lader selv også, da er det mulig å starte i den snille enden med 9,3x62 og jobbe seg litt oppover (evt sette på en demper for å få ned rekylen noe). Er ikke Mauser m03 noe tung også? Jeg ville tatt det lille ekstra som 9,3` gir
  15. Mitt tips er å dra til forhandler å prøve både r93 og r8. Jeg krøp til korset selv for en tid tilbake og kjøpte Blaser. Var også noe usikker på om jeg skulle ha r93 proff eller r8 proff. Valget for min del falt på r93, uavhengig av pris. For meg føltes r93 mer smidig og smekrere enn r8, noe jeg anser som viktig i et jaktvåpen. Avtrekket på r93 kan jeg leve med. Fordelen med r8 er en noe kraftigere låsing, et bedre avtrekk, og løst magasin (er individuelt om dette anses som positivt), i tillegg er det plass til 4 patroner i magasinet (4+1) i r8 kontra 3 (3+1 i) i r93. Jeg anser mag kapasiteten på r93 som bra nok. Og velger man r8, som nevnt tidligere, er det flere valgmuligheter når det kommer til kaliber. Jeg anser låsen på r93 som absolutt sterk nok. Men hvis jeg skulle ha løp i f.eks grove afrika kaliber, ville jeg nok kanskje vurdert r8. Jeg har to løp i de superkjedelige kalibrene 6,5x55 og 9,3x62. Det holder til all den riflejakt jeg bedriver, jeg anser meg (på nåværende tidspunkt..) ferdig med å eksperimentere med div kalibere. Jeg blir enda overasket over hvor bra 6,5 løpet samler med stort sett det meste av ammo. Jeg er ikke veldig begeistra for rekyl. Og selv om rekylen i ei lett r93 proff til de grader er merkbar for meg i 9,3x62, er den absolutt levlig å skyte endel skudd med på banen i treningsøyemed. På jakt anser jeg ikke dette som noe problem. (evt sleng på en demper så er rekylen enda mer levlig).
  16. Det er ikke krav om minimum .30 kal i sverige meg bekjent. Fullt lovlig med 6,5x55. Vedrørende ferdigrulla ammo så gjør du vel ikke mye feil hvis du velger f.eks Lapua Mega. Kort fortalt: Ved åtejakt, hvor man stort sett kan tilstrebe velretta skudd så ville jeg ikke hatt noen store motforestllinger mot å bruke 6,5x55. Men det skader ikke å bruke noe grøvre, spes hvis man skal være så heldig å komme over store svin (200kg+). Ved drivjakt, hvor man ikke alltid får levert optimale skudd så er det kanskje greit å ha noe mer kule.. Hadde jeg bare hatt 6,5x55 så ville jeg brukt den (valgt oryx eller mega) og ikke tenkt noe mer på det.
  17. S&B zenith flashdot. Har ett i 3-12x50, et veldig robust og godt sikte. Eneste minus er at det veier 700g. Er mer glad i det enn Zeiss victory diavari 2,5-10x50 med lys jeg har.
  18. gobørsa

    BLOG 110-113

    6,5x55 pipa mi brukes til alt som er, så den blir ikke spart på den heller. Med 2500-3000 gjennom ctm4 demperen uten noen store svakheter må vel sies å være solid nok. Har hørt noen rykter om at ctm4 kan gi treffpunktforandring som følge av at hullet kan deformeres over tid pga at alu rett og slett smelter. Vet ikke om dette stemmer. Det tyder jo ikke på dette hos deg ihvertfall.
  19. gobørsa

    BLOG 110-113

    Ser at du bruker A-tec ctm4 på jaktpipa di, Roe. Har anskaffet meg en slik selv, som skal stå på 6,5x55løpet. Siden jeg ikke er så interessert i å kappe løpet nevneverdig, så har jeg bytta fra maxim til denne pga balansen i børsa. Ser at du ikke er redd for å skyte demperen go` varm. Regner med at du har langtidstesta ctm4`n din? Noe tegn på (tidlig) slitasje på denne demperen ved mye bruk? siden dette er en rein alu-demper.
  20. Tusen takk for et flott, velformulert og meget fornuftig innlegg Arrowmaker. Her ligger nok nøkkelen til mye som bør være vår argumentasjon.
  21. Liner`n som ligger i skaftet (som låser bladet i åpen stilling) som går bak bladet skyves til venstre ved press. Den beveger seg så mye til venstre og helt ut av bladet slik at låsen svikter og bladet blir frigjort. Det var dette som skjedde innledningsvis også, og var grunnen til reklamasjonen i første omgang. Samma problem oppstår nå. Linern er ikke sentrert i låst tilstand og ligger etter min mening ikke langt nok inn og låser ikke bladet tilfredstillende.
  22. Jeg personlig mener at denne låsen er for svak ihvertfall i forhold til hva den lover: "The #1 hard use knife in the world". Lest noe på nettet vedr emerson liner lock lås, og jeg ser det er endel delte meninger. Men slik som låsen er nå, så er kniven ubrukelig og jeg kan ikke forestille meg at dette skal være normalen. Låsen svikter ved slikt press det tar for å spenne opp en Blaser. Denne kniven blir sendt tilbake igjen, og hvis den ikke blir utbedret kan dem beholde hele kniven for min del.
  23. Kjøpte for en stund tilbake en emerson commander. Med " liner lock" låsing. Ville ha en ny solid lommekniv som tåler en trøkk. Trudde jeg i utgangspunktet fikk en kniv med en svak lås fra fabrikk. Når jeg la noe press (vertikalt) på bladet i åpen (låst) stilling, så svikta låsen og bladet smalt igjen. Sendte den tilbake til emerson for utbedring. Fikk den igjen her om dagen, og låsing av bladet føltes mer solid. Men nå etter å ha testet låsen såvidt, så svikter den igjen. Samme skjer, litt press på bladet i låst stilling og låsen svikter. Slik kniven er nå så er den livsfarlig for høyrehånda. Er emerson bare hypa amerikansk drit? Hadde før en cold steel med "triad lock", her var låsen dønn solig og til en brøkdel av prisen av en emerson.
  24. Jeg prøvde nettopp å montere en Schmidt & bender 3-12x50 zenith i en leupold qrw 30mm lave ringer (og weaver stålbaser for sauer 202). Det gikk ikke. objektivhuset på s&b er langt og bredt. Denne montasjen passet til zeiss 2,5-10x50 fra før. Så selv om diameter på objektivet er likt, så gjør lengden/størrelsen på objektivhuset i zenith at det muligens krever noe høyere montasjer. Jeg har bestilt leupold qrw medium høyde ringer, håper disse passer..
×
×
  • Create New...