Jump to content

kaffekopp1

Members
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Øst politidistrikt leverte i dag med 11 uker behandlingstid og 4 dagers behandling på å svare på mail, karakter stryk minus.
 2. Jeg har nå svart, og har spurt om det er slik å forstå at dersom jeg nå sender inn et bilde at søknaden min automatisk blir godkjent, eller om jeg kan oppleve å sende inn bilder, og fortsatt få søknaden underkjent.
 3. Hei, Jeg har nå blitt kontaktet av øst politidistrikt som krever å få til sendt bilde av våpenskap. Kan de kreve dette? Mente nå at dette ikke skulle være en faktor som hadde påvirkning på om jeg kan ha våpen eller ei, men at dette var noe de skulle komme å kontrollere om de hadde grunn til å betvile om jeg oppbevarte våpnene riktig? Hei, For at vi skal kunne behandle våpensøknaden din må du fremlegge dokumentasjon på at du har fg-godkjent våpenskap. Dette kan sendes som svar på denne mailen, enten ved bilder av skapet (hvor det står fg-godkjenning) eller kvittering for kjøp.
 4. Jeg må lufte min frustrasjon her litt, så beklager på forhånd. Jeg er vanligvis en tålmodig person men dette greiene her - Spar meg for dette altså! Jeg sender inn 3 søknader i samme brev til politidistriktet øst 22.02. Tiden går og jeg hører ingenting, 5 mars sender jeg mail til distriktet og lurer på om de har i det heletatt fått søkanden, for om ikke måtte jeg sende en ny. De bekrefter at den var mottatt 25.02 og sier at det er 7-8 uker behandlingstid fra denne datoen. Ser man på oversikten over behandlingstider ser man at agder er helt nede i 2 ukers behandlingstid! Hva er grunnen til at det er såpass stor forskjell på behandlingstid? Er det for å gi oss karantenetid fra vi har sendt inn en søknad til den blir godkjent / underkjent? og dersom det, hvorfor er det da ikke lik "behandlingstid" (les: karantenetid) over hele landet? Og dersom de nå finner på at de skal underkjenne en av disse søknadene, må jeg da igjennom hele behandlingstiden på nytt? For om det, da frister det faktisk å melde flytting til Agder, sende søknaden, og melde flytting igjen etter søknaden er godkjent, for dette kaffekokeriet de holder på med her i øst, det fortjener faktisk diplom i byråkrati med stempel og to sverd på eikeløv!
 5. Har sett på den nyeste episoden av jaktlaget nå og her var det en øvelse som frista å trene på. Noen som vet om denne øvelsen faktisk har et navn, eller om dette er noe de har selvkomponert? Ser ut som en knallsak å trene på, for da er det å trene på å få inn et godt førsteskudd og gode oppfølgingsskudd
 6. Men hva om man finner slik utstyr selv en gang, hva skal man da gjøre / kan gjøre? Har man rett og lov til å plukke dette ned om man kommer over dette? Vet ikke om jeg enten ville ha fjernet dette, destruert det på stedet, eller laget et skikkelig skuespill for vedkommende som sitter å ser på...
 7. I dag gikk hammeren ned på en Benelli 828U, så da er det bare å vente et halvt års tid på våpensøknaden.
 8. Jeg savner av og til å se når kommentarer har blitt skrevet...
 9. Jeg har nå sendt inn søknad til Råde våpenforvaltning (behandlingstid på solide 10 uker!), men etter jeg så litt på nettet ser jeg ikke har fulgt politiets våpensøknad 101 ( https://www.politiet.no/tjenester/vapen/soke-om-vapentillatelse/ ). Jeg ser jeg glemt å legge ved : Er dette automatisk avslag eller går dette fint? Jeg ser ikke meningen med å legge med legitimasjon etter jeg har skrevet inn personnummer, navn og etternavn og jegeravgitkortet mitt... Hvilken erfaring har folket?
 10. @G.Larson Kjente det gikk et lite sukk da jeg må spesifisere hvordan jakt man skal bruke rifla på.... @msteiro Jo, kunne gått igjennom og sjekket opp i våpenkortet til høvdingen, men saken er egentlig at jeg vil bare ha søknaden klar til dagen har diskutert med alle de andre barn og barnebarna om jeg ikke kan kjøpe denne av han. Så jeg så en mulighet til å søke nå som jeg uansett skal sende inn noen søknader så skader det vel ikke å legge inn en ekstra?
 11. Har ikke bilder av jernet da det er på sørlandet og jeg på østlandet
 12. Saken er kort og grei at jeg skal søke om å få kjøpe bestefars gamle elgvelter, en Husqvarna i 30-06 men av ukjent modell. Så mitt spørsmål til dere som har vært igjennom våpensøknad en gang tidligere, kan jeg fylle ut våpennummeret, men la dette modell-feltet stå tomt, eller ville dere anbefalt å fylle ut modell etter litt kvalifisert tipping? Dersom noen av dere vet hvordan man søker opp våpenmodell er våpennummeret 369453. Har prøvd å lete selv men blir ikke mye klokere...
 13. Er vel hovedsaklig prosjektilene som hadde vært av interesse om noe 😆
 14. Har vært i den situasjon hvor jeg har ringt inn til 02800 for å melde om bruk av falske blålys, hvor respondenten ikke kjenner til et stedet / veien eller næringsvirksomhetene i tilknytning til der jeg ringer fra... Jeg endte opp med å bare ønske frøken god kveld ellers og en fin vakt da hun ikke viste noe interesse for meldingen eller kjennskap til teigen. Da var det bare å gi opp og satse på at de ungene som holdt på ikke hadde vonde gjerninger om de hadde fått stoppet noen. Men sånn får man vel bare regne med når alt skal bli så sentralisert, må vel bare vente til at liv går tapt før vi kan regne med at noe kan skje...
 15. Spor i seg selv er som du selv sier vanskelig å fastslå, men ja er å se om ting har lagt seg i sporet eller om frosten har satt seg i sporet dersom du jakter i snø. Ut i fra bildet du viser ville jeg si at det er nyere - kanskje dagsferskt? Du kan også se etter fuktighet i fartsområdet dyret har gått, ser du at det har sprutet opp ifra vanndaper e.l. vet du at dette ikke er gammelt. Lorten du viser er vanskelig si noe på ved å bare se et bilde men jeg ville ansett denne som eldre (3-5 dager dammel?) om det ikke er spor i nærheten eller at den avgir varme, kan ofte kjenne varmen om du bare holder hånda over den. Kan også se etter damp om du pirker borti den med en pinne.
×
×
 • Create New...