Jump to content

Kallek

Members
  • Posts

    185
  • Joined

  • Last visited

About Kallek

  • Birthday 09/13/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kallek's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har ei goladning til Accubond 150 grs i 308W? Børsa er ei Blaser R8 med løpslengde 45 cm. Har fått anbefalt Norma N 11 krutt. Bra valg, eller er andre krutt å foretrekke?
  2. Vet dere om noen oppdrettere som planlegger valper i året som kommer ?
  3. Jeg bruker Fusion 150 grs. 308W på rådyr og hjort. Hvordan er denne på elgen ? Hadde vært veldig greit å kunne bruke lik ammo på nevnte dyr..
  4. Har forstått at Jørund Lien utførte en test med kal. 20/76 i bladet jakt for noen år siden. Er det noen som har en link til denne testen, eller kopi av testen i bladet ? Har lyst på en kombi med hagleløp i kal. 20/76, men har vært usikker på om det er godt nok på rådyr med de gode gamle skuddene på ca 25 meter... Ser her at flere er godt fornøyd med 20/76.
  5. På hvor langt hold kan man skyte rådyr med kaliber 20/76 (magnum) sammenliknet med kaliber 12/70 og 12/76 ? Hvor mye mindre "kraft" i prosent vil 20/76 gi på feks. 25 m enn 12/76 ? Vil også gjerne vite forskjellen på skuddeffekt når man sammenlikner bly, stål og andre legeringer.
  6. Satte ut en Fenn felle i kasse for en uke siden. Fikk etter to dager en hannmår på 1,75 kg. Min første mår ever. Morro Brukte fiken og eple. Fire dager senere fikk jeg ei tispe på 1,22 kg i samme fella. Brukte da honning itilleg til fiken og epler. Skal prøve å legge ut bilder, men synes det er veldig tungvint her i forhold til andre nettsider...
  7. Har tenkt å få meg ett nytt familiemedlem, og lurer derfor om det er noen seriøse oppdrettere av BFdB med gode jaktegenskaper på rådyr og hjort som får valper iår ? Regner med noen her kan tipse meg om oppdrettere, helst i Norge
  8. En kamerat av meg ønsker å kjøpe en hund til rådyrjakt. Problemet er at han er sjømann og arbeider 6 uker på og 6 uker fri. Det jeg da lurer på er om det lar seg gjøre at jeg passer hunden de 6 ukene han er på jobb? Hva er bakdelene med dette ? Vil det gå utover feks. Jaktegenskapene til hunden ? Jeg er også aktiv på rådyrjakt, så Det hadde passet meg også veldig bra...
  9. Har kjøpt en Zeiss Duralyt 2-8x42 med lys. Kommer til å sette den på en Sako 75 finnlight jeg har, og flytte kikkerten fra den over på Blaseren. Det er en S&B Zenith 3-12x50 med lys. Kommer tillegg til å kjøpe en aimpoint eller liknende som jeg bruker på hagleskudd og korte/raske rifleskudd slik som Aimpoint skrev i forrige innlegg Som han sier, så blir børsa da komplett
  10. Skal kjøpe Blaser BBF 95 kombi, men er itvil hvilket sikte jeg skal velge. Det jeg tenker er at børsa har så god presisjon på rifleløpet, at jeg vil ha litt forstørrelse som f.eks 1,2-5x32 eller 2-8x42. Vil ha lys. Siktet må ikke bli for tungt heller. Kan jo hurtig ta av kikkerten ved trange og korte poster i feks. Skog. Kan jo velge en kikkert med feks. 3-12x50, men synes den er for tung og klumpete på en lett kombi. Hva mener dere ?
  11. Kaliberet er 20/76 og 222. Hva må eventuelt skiftes av deler for å få den reparert?
  12. Jeg har en Savage mod 24 kombi av eldre utgave som åpner seg når jeg skyter med rifleløpet. Når jeg skyter med hagleløpet som er det underste holder den seg lukket. Hva kan feilen være? Jeg har en kamerat som har samme problemet med en Savage mod 24 av nyere dato.
  13. Mange kombier har rifleløp i kaliber 8x57JRS. Hvor mye rekyl gir den sammenliknet med feks. 308w og 30-06 ? Hvordan er presisjonen på dette kaliberet ? Er det mye ammo å velge blandt, eller må man nesten lade selv ?
×
×
  • Create New...