Jump to content

Trugetur

Members
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,434 profile views

Trugetur's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

19

Reputation

  1. Jeg hadde engang en Rem 700 ADL synt. i .30-06 som ga samme spredning som TS sin rifle. Brukte da fabrikkammo. Mistenker det var avtrekket som var altfor grov og tung, eller røret inni siktet som hoppet rundt for hvert skudd. Løpet var heller ikke frittliggende dvs. påskrudd hvor den ble presset helt framme på den billige plaststokken, mao. at løpet hoppet rundt og ble klemt fra plass til plass på skjeftet. Den var god nok til å ta storviltprøven…med om og men.
  2. Min tenkning og punktene over er i grove trekk og kun til hypotetisk formål, dersom noe av dette skulle gå gjennom et framtidig lovforslag. Det var kun ment som en god søndagsquiz her på forumet uten noe formalitet. Merker da gjennom tråden at det er mange jegere som ønsker seg en sånn rifle, og derfor deltar jeg gjerne i diskusjonen rundt dette. Nå er det heller ikke slik at jeg har noen interesse for omtalte halvautomater til jakt.
  3. Forandret litt mer på innlegget mitt. Nåda, ville det ikke ha blitt en god ekstra inntektskilde for DFS å ha flere interesserte jegere i foreningen? Jeg er iallefall DFS registrert jeger og betaler den årlige kontigenten til støtte og for å bruke banen deres.
  4. 1: Da Schmeisser SP-15 og andre boltrifler i chassis med militærlignende karakter allerede er tillatt til jakt er dette et ikke problem. 2: En halvautomatisk versjon av type nr. 1 til jakt som da kan ta høykapasitetsmagasiner vil være et stort problem, da det er våpen med et altfor høyt skadepotensiale fordelt til alle hundre tusener med vanlig jegerprøve. Dvs. disse må reduseres betraktelig til et minimalt risiko for samfunnet, slik det også er blitt gjort i den nye våpenloven. Men skulle det bli en ny endring i reglene med noe slikt til jakt i framtiden, så ser jeg for meg denne: -Søker av halvautomatisk rifle må være minst fylte 21 år. -Ha vært registrert jeger med registreringspliktige jaktvåpen (dagens liste) i minst 3 år. -De siste 3 år ha betalt jegeravgift til staten med aktivert jaktkort for et område hvert år. -Dokumentere sikkerhetskurs til halvautomatisk rifle i regi av DFS eller lignende. -Generell redusert våpengarderobe med behovsprøving på kaliber (som før), og til maksimalt 2 stk. halvautomatiske rifler. -Betale årlig risikoavgift til staten kr.2000-8000,- for hver halvautomatisk rifle. -Restriksjoner ned til 2 stk.5 skudds magasiner på halvautomatisk rifle, der magasinene er ført med serienummer. -Etter innvilget halvautomatisk rifle, krav om dokumentert aktivert jaktkort eller annen jakt aktivitet hvert år. Eventuell krav om å delta i den årlige lokale konkurranseskyting for jegere hos DFS med den halvautomatiske riflen.
  5. Blaser‘n skal jeg ha og ikke noe mer. Skal mye til før jeg vil bli svensk da
  6. Poster nå inn et lite sikkerhetskurs med funksjonsbeskrivelse på plattformen til alle som nå ønsker å bli svensk
  7. For å begrense tilgangen ned til et lavrisiko for samfunnet, dersom noen ønsker en sånn halvauto til jakt som svenskene har. Det er for lett å ta jegerprøven, og for mange registrerte jegere til at et slikt våpen skulle bli tillatt. Jeg tenker bare hypotetiskt, hvis det skulle innføres AR til jakt. Nå er det helst en Blaser R8 jeg vil ha, men så finnes det jo andre som nå er misunnelige på svenskene. Forresten er da halvautoene på dagens godkjenningslista til jakt konstruert å ikke kunne ta noen form for høykapasitetsmagasiner..
  8. @Blyjakt her i til lands er heller ingen allemannsrett uten jegerprøven. Det jeg forsøker å si at jegerprøven kan være slik den er for å få innvilget våpen etter dagens regler, men dersom det fremtidig skal komme en lovendring til vurdering av dagens jaktliste på halvautomater etter det svenskene gjør nå, da er eneste mulighet å føre restriksjoner med sikkerhetskurs osv. slik som DSSN gjør. Dvs. dersom det skal innvilges halvauto rifle til jakt, så må det dokumenteres med tilleggs kompetanse til den vanlige jegerprøven.
  9. Uten jaktlisens får man ikke kjøpe skytevåpen. Tyskerne er bare mer nøye på alt sammen, slik at myndighetene der nede stoler på at jegere kan inneha håndvåpen og AR plattformer til jakt.
  10. Det dreier seg om å begrense denne våpentypen gjennom restriksjoner og tilleggskurs, noe som fører til et mindre og akseptert antall av slike våpen i privat eie i samfunnet, etter en praksis som har gjort at slike våpen fortsatt er tillatt i DSSN. Både jegere og sportskyttere må oppfylle de samme kravene til edruelighet og skikkethet, i tillegg til personlige egenskaper, for å ha rett til å eie skytevåpen, noe som gjør den spesifikke våpentypen irrelevant. Derfor ser jeg ikke helt ned på de nye svenske reglene, men at noe slikt skal innføres hit må det mye arbeid til.
  11. Jeg ser absolutt ingen fare for at russerne skulle komme hit, og holder meg også unna diskusjoner om dette i forbindelse med jakt og sportskyting. Likevel er jeg ikke imot den nye loven som Sverige har innført, som tillater mer moderne utstyr for jakt. Tyskland har også en lov om halvautomatiske våpen for jakt, men der kreves det mer tid og opplæring i jegerkursene, noe som filtrerer ut personer uegnet til å håndtere skytevåpen, liknende det som DSSN gjør. 22/7-kommisjonen har gjort mye for å forby slike rifler til jakt for å redusere risikoen, noe jeg respekterer. Med tanke på en eventuell fremtidig lovendring som tillater AR-våpen til jakt, mener jeg at det da nødvendigvis må innføres strengere regler for å bli jeger, inkludert et tilleggssikkerhetskurs for halvautomatiske rifler, dersom en slik våpentype skal godkjennes for bruk til jakt med en begrenset jaktgarderobe.
  12. Det nettopp det jeg mener, og med toppjakt er det ingen garanti til å ha sikker bakgrunn når man ikke har oversikt om hva som befinner seg i kilometrene på andre siden av skogen. Oddsen til at noen fikk TS til å melde ham inn i denne situasjonen er like vanlig som å vinne i lotto, og like galt eller verre kan det gå dersom man skyter opp i det blå med børsa etter skogsfugl der kula kan lande hvor som helst.
  13. Det som er så interessant er at det ikke finnes bevis for at kula skulle gå dit, der noen påstår dette evt. bevis om hvor noen akkurat sto. Ble det funnet aktuell projektil på stedet? Kan jo også være et ekko smell fra annet og alle kanter gjennom dalen, eller muligens en Eikehjort som suste forbi. Men dersom SNO mener det var uforsvarlig, så har de nok myndighet og er utdannet til å finne ut slikt. Jeg har ennå ikke begynt med toppjakt, men tenker da i realiteten -uansett om det er sikker bakgrunn på kartet- så kan riflekula gå flere kilometer bakom skog og mark over tretoppene og muligens skade noe(n). Denne tråden gir meg litt usikkerhet, slik at jeg heller bruker hagla på Storfugl.
  14. For noen år tilbake jaktet jeg rype på Finnmarksvidda i et populært område, der det var endel jakttrykk. Fikk så en jeger med fuglehund mot meg i en avstand på ca. 150 meter. Mellom oss løste han ut en rypeflokk, men var sta nok til å gi skudd. Rypene suste rett mot meg og forbi hodet mitt. Valgte da å gå i dekning for både rypene og jegeren
  15. Hva med dem som driver med toppjakt? Oppe bak tretoppene står vel ingen kulefang.
×
×
  • Create New...