Jump to content

Nyati

Members
 • Content Count

  373
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så en annonse på Finn.no Brno 458WinMag selges. Mye skudd, å mye hylser følger med. Skikkelig elgvelter, for de som mener at "akupunktur" med 6,5, ikke er måten å felle en stor elgokse. Har stort sett brukt 500grain hornady, men alternative lettere kuler er jo å få kjøpt. Ha ha ha! Akupjnktur med 6,5 den var ny! Dagens trend med 6,5x55 med skamkappet pie som gir dårlig hastighet er ikke æljverktøy!
 2. Nyati

  375 i Afrika

  Hvis du skal ha 375 i en vanlig Mauserkasse, så fins det bedre patroner enn 375-06. Velg heller 338-375 eller 375Ruger. Hvis du bare skal ha "noe grovt" så er det mye enklere med en 9,3x62.
 3. Er det noen som kan donere eller selge meg 15-20S&W hylser? De kan gjerne være godt brukt. Tanken er å redusere volumet i en 458WM hylse slik at jeg får noe i nærheten av en 458SOCOM. Ikke tenkt som en permanent løsning, kun et eksperiment
 4. DTt er en av de verste ødeleggerene av Norsk fljell og natur. Merkede stier, hytter i villreinens kalveområder. Store breie merkede veier i fjellet. Slikt såkalt "friluftsliv" ødelegger og gjør uporettelig skade. Dessverre er vi jegere snart en "rødlistet" art......... Norsk høyfjell tåler ikke all verdens trafikk.
 5. Prøv Hjemmelading Trond Alvestad. Hvis det er "smådeler" du trenger, så kontakt RCDS direkte. Jeg har flere ganger fått mindre ting gratis i posten. RCBS er et seriøst firma som følger opp.
 6. 338-06 er en upmarket patron som passer i 30-06 lengde våpen.
 7. Det er en enkel løsning på dette. Få montert en muffe for pipebytte. Rafdal har en utmerket løsning, pipa kan skrus ut uten bruk av verktøy. Lag god plass i stokken, så kan pipa tas ut uten å ta av stokken. Enkelt, billig og funksjonelt. Lykke til med prosjektet!
 8. Jeg kjenner en ung dame som skiftet pipe i Saueren. Fra 6,5x55 uten demper til 9,3 me demper. Hun sier at det er behageligere å skyte 9,3! Samlingene er også meget bra. Ser også at det vanlige argumentet" bedre med 6,5 i lungene enn 458 i vomma" Helt riktig, men en 9,3 i lungene er ennå bedre.
 9. Har jaktet elg siden 1976. Min mening er at minste elg kaliber bør være 338 med 250gr kule. 358Win, diverse 9,3 og 375H&H er utmerkede kalibre. Med grovt kaliber blir det større hull, raskere blodtrykkfall og død. Ofte har mann bare noen sekunder før elgen har forsvunnet, og vinkelen kan bli litt feil Ved treff i grove bein, så går kula gjennom og inn i vitale organer. . Jeg har deserved sett alt for mange ettersøkt av elg påskutt med 6,5 og 30 kaliber. Trenden med lette "superkuler" gjør ikke små-kalibrene bedre, snarere tvert i mot! Jeg regner med at kommentarene vil komme: "tusenvis av elg skutt med Krag" "308 me Elite er topp" osv osv osv Tenk da, hvor mange elg er skadeskutt pga "undermåls" kaliber?
 10. Mange takk! 1/2" rifla blir med hjem igjen, tenkte å parkere en 458. Dato er ikke bestemt ennå.
 11. Jeg trener skjema for å søke om eksporttillatelse for en rifle. Finner ikke skjema på nettet. Kan noen hjelpe?
 12. Til mindre vil blir det mye bedre defekt med en lett ekspanderende kule. Prøv 150 eller 165gr Nosler Partition.
 13. Vi reiste på denne måten for noen år siden. Det var en stor øvelse . Måtte hente bagasje, ta tre heiser og monorail toget for å bytte terminal. Dette er et sant helvete! Håper du har god tid! Et alternativ er å bare ta taxi bort til den andre terminalen. Generelt vil jeg anbefale gjennomgående billett. Bruk et reisebyrå når du skal på jaktturer. Gebyret er helt ubetydelig i forhold til alt stresset. Skitt jakt, Namibia er et fint land.
 14. Bygg en Ruger No1 i 50Alaskan. Morsom patron, kan lades subsonisk, bør klare storviltkravet da. Med normalladninger er det en formidabel elg patron. Starline lager hylser, Hornady lager die sett. Rafdal har brotsj.
 15. Ser på bildet at du har en håndholdt tegnhettesetter. Denne type setter er ubrukelig! Nesten umulig å få hettene skikkelig inn i bunnen av hettelomma. Dette er årsaken til klikk. Kast dritten på havet og kjøp en skikkelig hettesetter.
×
×
 • Create New...