Jump to content

Nyati

Members
 • Content Count

  378
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg antar at en skrue til M98 vil passe.
 2. Kle deg godt og varmt. Klærne må være mest mulig lydløse. Dekk til ansikt og hender, bruk headover eller nett og hansker. Legg mobiltelefonen med lyden av LANGT ned i sekken. Vær oppmerksom hele tiden, det kommer ofte dyr som det ikke er drev på.. Og til slutt: Sitt stille og hold kjeft!
 3. Trenger et sett med Arcaglass Gel. Finner ingen forhandler. Kan noen hjelpe med tips?
 4. Så en annonse på Finn.no Brno 458WinMag selges. Mye skudd, å mye hylser følger med. Skikkelig elgvelter, for de som mener at "akupunktur" med 6,5, ikke er måten å felle en stor elgokse. Har stort sett brukt 500grain hornady, men alternative lettere kuler er jo å få kjøpt. Ha ha ha! Akupjnktur med 6,5 den var ny! Dagens trend med 6,5x55 med skamkappet pie som gir dårlig hastighet er ikke æljverktøy!
 5. Nyati

  375 i Afrika

  Hvis du skal ha 375 i en vanlig Mauserkasse, så fins det bedre patroner enn 375-06. Velg heller 338-375 eller 375Ruger. Hvis du bare skal ha "noe grovt" så er det mye enklere med en 9,3x62.
 6. Er det noen som kan donere eller selge meg 15-20S&W hylser? De kan gjerne være godt brukt. Tanken er å redusere volumet i en 458WM hylse slik at jeg får noe i nærheten av en 458SOCOM. Ikke tenkt som en permanent løsning, kun et eksperiment
 7. DTt er en av de verste ødeleggerene av Norsk fljell og natur. Merkede stier, hytter i villreinens kalveområder. Store breie merkede veier i fjellet. Slikt såkalt "friluftsliv" ødelegger og gjør uporettelig skade. Dessverre er vi jegere snart en "rødlistet" art......... Norsk høyfjell tåler ikke all verdens trafikk.
 8. Prøv Hjemmelading Trond Alvestad. Hvis det er "smådeler" du trenger, så kontakt RCDS direkte. Jeg har flere ganger fått mindre ting gratis i posten. RCBS er et seriøst firma som følger opp.
 9. 338-06 er en upmarket patron som passer i 30-06 lengde våpen.
 10. Det er en enkel løsning på dette. Få montert en muffe for pipebytte. Rafdal har en utmerket løsning, pipa kan skrus ut uten bruk av verktøy. Lag god plass i stokken, så kan pipa tas ut uten å ta av stokken. Enkelt, billig og funksjonelt. Lykke til med prosjektet!
 11. Jeg kjenner en ung dame som skiftet pipe i Saueren. Fra 6,5x55 uten demper til 9,3 me demper. Hun sier at det er behageligere å skyte 9,3! Samlingene er også meget bra. Ser også at det vanlige argumentet" bedre med 6,5 i lungene enn 458 i vomma" Helt riktig, men en 9,3 i lungene er ennå bedre.
 12. Har jaktet elg siden 1976. Min mening er at minste elg kaliber bør være 338 med 250gr kule. 358Win, diverse 9,3 og 375H&H er utmerkede kalibre. Med grovt kaliber blir det større hull, raskere blodtrykkfall og død. Ofte har mann bare noen sekunder før elgen har forsvunnet, og vinkelen kan bli litt feil Ved treff i grove bein, så går kula gjennom og inn i vitale organer. . Jeg har deserved sett alt for mange ettersøkt av elg påskutt med 6,5 og 30 kaliber. Trenden med lette "superkuler" gjør ikke små-kalibrene bedre, snarere tvert i mot! Jeg regner med at kommentarene vil komme: "tusenvis av elg skutt med Krag" "308 me Elite er topp" osv osv osv Tenk da, hvor mange elg er skadeskutt pga "undermåls" kaliber?
 13. Mange takk! 1/2" rifla blir med hjem igjen, tenkte å parkere en 458. Dato er ikke bestemt ennå.
 14. Jeg trener skjema for å søke om eksporttillatelse for en rifle. Finner ikke skjema på nettet. Kan noen hjelpe?
×
×
 • Create New...