Jump to content

colt1914

Members
 • Content count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

490 profile views
 1. colt1914

  Lyst på en Colt 1911??

  Jeg er veldig interesert i hvor du får 7,62x51 Norma jaktmatch til 3,25;).
 2. Dette våpenet er vel strengt tatt en pistol ikke en maskinpistol. Forøvrig så er den totalt ubrukelig til all form for seriøs skyting, men det er jo noe annet. Men det er nok mange som ser den som skummel og tøff pga. utseende.
 3. colt1914

  Skifte løp på Luger/P08

  Ifg. En meget god luger skytter med navn Erik H. Så ble det benyttet få MP-40 piper men mange suomi piper ved denne typen ombygging. Han selv hadde 1topp med MP-40 pipe og 6 stk. Mez suomi piper. Han påpekte aldrig noen variasjon i presisjon fra den ene eller andre.
 4. colt1914

  Politiets krav til ny sniper rifle

  NM 149 riflene har vel gjort nytten sin de. De fleste som uttaler seg om Forsvarets og Politiets utgave av disse har liten kunnskap om de. De fungerte helt fint til det de var tiltengt men de som ble behandlet som en AG-3 fikk ofte problemer.
 5. colt1914

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Mulig jeg ikke har fått med meg alt men om man sveiser fast et 5 skudds magasin i rifla, burde den da ikke fremdeles være innenfor? Da vil man jo måtte mate en og en patron gjennom glidekassa og ned i magasinet. Ettet en slik ombygging ville jo 200 str være et masseskytingsvåpen i sammenligning.
 6. colt1914

  NROF/dynamisk rifle.

  Om du sikter til mitt innlegg så svarte jeg forsåvidt det sammen men jeg sa også at rifler i 7,62x39 kan nå igjen benyttes til trening i NROF, men ikke erverves på bakgrunn av NROF medlemskap.
 7. colt1914

  Noen som har AR15 lower receivere på lager?

  https://www.2alfa.no/stag-arms-stripped-lower-receiver-ar-15.html Følg linken og bestill alt du ønsker, opp til 5 stk.
 8. colt1914

  Billigste 9mm ammunisjon

  Påstanden om at dette rand ut i sanden mottok jeg forøvrig fra Jaktdepotet a/s.
 9. colt1914

  NROF/dynamisk rifle.

  Du kan fint bruke 7,62x39 til skytinger i NROF men du kan ikke stille i noen av klassene i NROF stevner, men til trening er den helt innenfor nå igjen. Men den kan ikke erverves med begrunnelse av NROF skyting, men med grunnlag DSSN om du velger en Valmet eller vepr så er begrunnelse Jakt innenfor pt.
 10. colt1914

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Du kan få betamag bump stock og binary trigger til mini 14 også, exakt som til MR223. Hva du får i norske nettbutikker er i denne forbindelse totalt interesant, materiellet er tilgjengelig fra europeiske nettbutikker. Om man ønsker å bruke penger på slik søppel ser jeg ikke forskjellen på å handle fra norsk eller europeisk nettbutikk, bortsett fra noe lengre leveringstid.
 11. colt1914

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  MR 223 er et sivilt våpen. MR-223 og Ruger Mini 14 har nøyaktig samme skadepotensiale.
 12. colt1914

  NROF Skyteaktiviteter ol.

  H&K 416 er kun tillat brukt av de som selv har det utlevert som tjenestevåpen ikke andre medlemmer. AG-3 og P-80 har ikke disse begrensningene på hvilke kategorier medlemmer som kan benytte de.
 13. colt1914

  NM231 og NM60 7,62x51

  Har god erfaring med å rette opp denne amunisjon typen. Jeg presser prosjektiler ørlite granne ned I hylsen, men en Forster bench rest seter die. Dette medfører at patronene blir rette og fine og presisjonen forbedres. Denne minimale krymping en av patronens totallengde har aldri medført noen tegn på trykkøkning av betydning for meg.
 14. colt1914

  NROF Skyteaktiviteter ol.

  Hvilke våpentyper som er tillatt å benytte er et annet tema. NROF-Nro får skriftlige instrukser om at de eneste våpen tillatt på NROF skytinger er i grove trekk: "våpen tillatt på NROF skytinger er P-80 AG-3 og H&K-416, ingen andre våpentyper er tillatt. Når da avdelingen informerer sine medlemmer om dette blir dette tatt som negativ desinformasjon ovenfor avdelingens medlemmer. Man må ha med at avdelingen har fått klare føringer på at man ikke skal forholde seg til skytte reglementet og håndbokens bokstav, bare til forbundsstyrets og sekretariatets tolkning av hva som der står. I etterkant har det kommet frem at føringene bare gjaldt militære våpen, noe dokumentet ikke nevnte med en eneste bokstav. Så du kan etter føringene som har blitt gitt nå benytte alle sivile våpen som kan innplasseres i noen av klassene i skyte reglementet, men kun de tre nevnte militære våpenmodeller ingen andre.
×