Jump to content

Kvernhuselva

Members
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

About Kvernhuselva

 • Birthday September 9

Recent Profile Visitors

401 profile views
 1. i mangel av slagverk, så kan man utrette ein del me go kreativitet og ei grei våpengarderobe.
 2. https://www.finn.no/151942387 Som att ikkje gastromatanonsene er latterlige nokk 🙈
 3. Eller eventuelt når mammutbestanden blir beskatningsdyktig igjenn.
 4. Aha... stiligt konsept. Takk for svar 👍
 5. https://www.finn.no/152061803 Nokon som vil forklare litt om desse patronene? Eg vart nysgjerrige.
 6. Eg synest det går fint i ett par dagar. Men eg lider av ein vel høg kompostkvernfaktor, og har ein tendens til og kose meg med mat som andre tykkjer smakar matforgiftning.
 7. https://www.lamnia.com/no/p/13703/jakt-og-skyting/neverlost-gun-sling-double-9045
 8. 1. Mora Classic 2. Mora Classic 3. Liten Øyo (men eg vill heller annbefale foldesag) 4. Letherman Rev 5. Letherman Rev Mora classic 1-200 kroner. Øyo øks aner eg ikkje pris på, men under 500 vil eg tru. Letherman Rev koster 3-500 og har alt som eg har bruk for i det daglige og på tur. Den er vell simplaste varianten til leatherman, men har kniv, boksåpnar, knipetang, skrujarn - flatt og stjerne og lita fil med lite flattskrujarn på tuppen. ellers manglar den alle tinga du aldri får bruk for. 🙈 Dessuten så får den plass i den bittelille ubrukelige lomma på høgresida på vanlige dungribukser. Dette er gode knivar alt sammen. Du får akkuratt det du trenger til ein rimelig pris og de er ikkje dyrare enn att det ikkje er krise om noko går tapt. Pengane du sparer kan du bruke på bryne. Rundt bryne til øksa og avlangt til knivane. Og når du har tatt jegerprøva kan du kjøpe ein spesialkniv til og flå med dersom du føler behov for det. Norsk hjortesenter selger ein flott ein til omlag 500,- dersom eg hugsar rett. Edit: Moraen er svartstål/carbonstål og blir fort svart om den blir brukt til noko syrligt (om du skjerer eit eple eller brukar den i makrell i tomat) dersom du ikkje vaskar den umiddelbart etterpå. Men dette er ikkje ei ulempe men snarare ein fordel då dette rett og slett blir ei blånering som gjer den meir motstandsdyktig mot rust. Svartstål er dessuten lettare og kvesse enn rustfritt. Men blir til gjengjeld raskere sløv. Denne har eit tildels ubrukeligt plastslire, men som du var inne på, kan du lage eit sjølv. Eg har laga fleire lærslirer til desse. Då kan du lage med lang hempe om du vill, men pass på å sy fast hempa. Prinsippet med og tre lærstrimler gjennom eit hull for og feste hempa er ikkje bærekraftigt. Det går opp, og du mister både kniv og slire. (Sjølverfart) Edit 2: litt av tanken bak annbefalinga, og som sikkert skinner igjennom, er att en er meir enn godt nokk hjelpte med enkelt og rimeligt. Og ha fem forskjellige knivar som alle kostar over tusenlappen, (satt på spissen) er beint fram unødvendigt. Jakt og friluftsliv er ein hobby der tusenlappane lett forsvinner som ein måkeflokk bortetter fjorden, dersom enn går seg blind i utstyrsjungelen. Så det er lurt og halde igjenn der man kann.
 9. Slik som f.eks. en del brno modeller.
 10. https://www.finn.no/90634802 Kan nokon med djup nokk våpenkunskap fortelle meg kva som gjær denne mauser låsekassa (rett nokk med avtrekk og sluttstykke) verdt 15 000 kroner? Skulle jo trudd det var gull.
 11. Fins det folk i denne verda som ikkje likar Dylan?
 12. Denne hadde jo vore høveleg og tatt med ombord https://www.finn.no/93882115
 13. Ja, båt er til arbeid, fiske og fangst. Skall tru kva rederane av denne hadde sagt om skutesida var full av fiskeblod og det stod 18 tønner med lever på dekk.
 14. https://www.finn.no/131283786 Litt vanskeligt og relatere til våpen kanskje, men sikkert muligt og bruke ho til selfangst på ishavet. 🔫😁
 15. Velkommen til kammeret. Mink er vell det billigaste og jakte på. Klappjakt heile året på denn.
×
×
 • Create New...