Jump to content

frankhovin

Members
 • Posts

  167
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

frankhovin's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

17

Reputation

 1. Tusen takk - jeg skal se hva jeg klarer å få tak i
 2. Vet du omtrent når? Noen av kortene som legges ut der blir jo "varslet" i forveien, men ikke alle har jeg inntrykk av.
 3. Jeg har lagt inn søknad på opplæringsjakt elg på Børresen. Regner imidlertid med at det er et lite nåløye mtp. ant. søkere og plasser. Men man må jo prøve. Vestsiden har jeg ikke vært aktivt medlem i, så det er et prosjekt litt frem i tid. Takk for tips
 4. Takk for tips. Jeg leter selvsagt hele tiden etter slike potensielle muligheter, men den hadde jeg ikke sett. Når det gjelder å kontakte jaktlag så er jo det en god idé. Men med mindre det er noen man kjenner så må man jo finne dem. Det er jo ikke slik at de fleste jaktlag har åpne søknader om gjesteplasser liggende på nettet. Og for ordens skyld, siden det nevnes av flere: Jeg kjøper selvsagt skugfulgkort og går alene med hagla. Det er vanskelig, og alle som kan det sier at smygjakt på fugl er _veldig_ krevende, og jeg har ikke mer enn hørt vingeslag av tiur foreløpig. Men det er selvsagt greit. Så på det nivået så "kommer jeg meg ut på jakt". Men som sagt er det litt høyere terskel for å gjøre det samme alene på rådyrjakt, selv om noen mener det ikke burde være det. Jeg har også vært med på guidet skogfugljakt med hund, også da uten mer resultat enn lyden av vingeslag. Men det er helt greit - det er jo jakt og ikke fangst. (Og jeg har vært på noen introjakter på rådyr med drev, også uten å ha vært heldig nok til å få erfaring med fellig og/eller etterbehandling.)
 5. Det høres jo kjempeinteressant ut. Og for ordens skyld: Poenget mitt er ikke å ha en los som viser meg hvor og hvordan. Jeg betaler gjerne for jaktkort og har med en mer erfaren jeger MED våpen. Da deler vi kjøtt o.l. uavhengig av hvem som skyter. Jeg har faktisk kjent folk som har vært med i jaktlag i åresvis før de feller sitt første dyr. Men da har de jo vært med på alt annet, og blitt erfarne. Men hvor finner jeg jaktkort på rådyr i Sollia? Fritekstsøk på inatur på "Sollia" ga bare et par håndfull treff på elgjakt.
 6. Jeg ser den gamle kontoen klarte å snike seg inn igjen. Beklager. Jeg er sikker på at du, selv om du ikke er slik selv, både kjenner og har møtt mange folk opp gjennom årene som ikke føler seg kompetente og bekvemme med å felle sitt første rådyr alene, uten noen med erfaring med vomming o.l. Om du ikke forstår det så kan du akseptere det I Mjøndalen er det et bittelite område som er statsgrunn. Det er to (2!) rådyrkort som loddes ut hver sesong. Alt annet eies og driftes kommersiellt, slik som større og større deler av jaktnorge. Jeg prøver selvsagt å få rådyrkort hver sesong - da det er så få kort er det neppe noe problem å enten bli kvitt det eller få med noen på det - men det er jo omtrent som å vinne i lotto. Jeg går mye i skogen, og jeg går også med smyging i tankene. Så det er jo ikke det at jeg overhodet ikke prøver på det jeg har muligheten til. Men nå var det altså et konkret spørsmål om hvorvidt noen har lyst til å hjelpe en gammel fersking å komme i gang
 7. Ja. Jeg kan selvsagt forsøkte å få rådyrjakt på statsskog. Og noen steder er det jo faktisk nok kvoter til at det ikke er umuig. Men alene? Det er jo litt av problemet her, da. Jeg legger ikke ut på smygjakt på rådyr alene, med ettersøksavtale i bakhånd. Om jeg mot alle odds skulle få et dyr så stiller jeg jo rimelig blankt med tanke på hva gjør jeg så. Og da kommer jo ønsket om å være med som gjestejeger e.i. frem. Det er sikkert andre her som er tøffe nok til å lære slikt på egenhånd, men jeg tror vel de fleste av oss foretrekker å lære slikt før vi prøver selv
 8. Jo, det var jo ment som et forsøkt på det, da. Uten at det er noe galt med litt mer generelle tips tips om hvordan gå frem etc. Beklager om det var feil måte å gå frem på.
 9. Jeg skjønner alt du sier der, bortsett fra at jeg ikke trodde spørsmået var så uklart. Men den er grei Joda. Det jeg tenkte på var å få kunne være med som gjestejeger og evt. etterhvert en del av et jaktlag hvis det er åpning for det. På lik linje med andre, men til å begynne med med forutsetningen om manglende erfaring. Jeg holder til i Mjøndalen, forøvrig. Så Hokksund er så yttertier Og all jakt er i utgangspunktet interessant, men som jeg forsøkte å presisere (men muligens ikke klarte godt nok) så er det MEST interessant med rådyr og oppover. Av det rent praktiske har jeg ikke vært med på utvomming/flåing av noe større enn dåhjort, men jeg håper jo å få utvidet den erfaringen betraktelig. Men det betyr ikke at ikke skogfugljakt, revejakt, beverjakt og annet ikke er interessant; Det er det. Og for den saks skyld duejakt, men der må man vel reise ganske langt før man finner jorder som ikke har nok av jegere. (Har såvidt prøvd det sammen med en som solgte via Biaton, og det var dritgøy - men det blir litt dyrt med 4-500,- hver ettermiddag.) Årsaken til at jeg er villig til å bevege meg litt er at det er jo tross alt begrenset med jakt som er tilgjengelig, og hvor mange jegere det er plass til. Og så later det jo til å variere en del i pris. Gode avtaler i f.eks. Trøndelag kan koste en brøkdel av tilssvarende her nede. Hvis noe slikt var aktuelt så måtte jeg selvsagt innstille meg på en del av ferien i jaktsesongen, med både for- og etterarbeid der hvor man jakter. Logisk nok. Er det mer lokalt trenger man jo ikke nødvendigvis å ta to uker fri for gjøre det samme.
 10. 30 tusen for en sesong er selvsagt ikke noen "dekadent" pris, så lenge det inkluderer noen dyr. "Dekadensen" var rettet mot den rikmanssporten det er nå velstående skandinader reiser til polen og afrika på troféjakt som er fullstendig utilgjengelig for de som bor der. Jeg er såpass gammeldags at jeg synes jakt skal være forbundet med en eller annen slags nytte, kombinert med nytelse. Skadefelling, forvaltning, mat etc. Men, jeg har jo inntrykk av at mange av de som reiser på slike jaktturer gjør det i deler av året hvor det ikke er "ordentlig" jaktsesong her hjemme. Så det er selvsagt ikke så enkelt som måten jeg setter det på spissen. Men JEG har ikke råd til slikt
 11. Spøsmålet var vel om det var noen som var interessert i å ha med en på jakt. Og svarene var "heng rundt skytebaner" og "gå rundt og gjør deg. Og da mener jeg ikke at disse svarene er dårlige i seg selv - beklager hvis det fremsto slik. Men - det er mulig spørsmålet ble stilt litt feil. Beklager det. Introjaktene er et fint tiltak, men ikke på noen av de jeg har vært på har det vært et tydelig miljø som var åpent for å ta inn nye jegere på permanent basis. Mange av de har også hatt særdeles lite preg av "intro" eller "opplæring", og er noen ganger nærmest en unnskyldning for en lokalforening som "må" gjøre det for å få dyr på kvoten. Faller man mellom to stoler, og ikke er den som har uendelig med tid til å henge rundt og snakke med de riktige menneskene på de riktige stedene, så er det faktisk ikke alltid så enkelt, spesielt ikke her på østlandet hvor det vel er litt mer jegertrykk pr. jaktmulighet enn enkelte andre steder. Så jeg er nok ikke helt enig i at det er så enkelt enkelt å bli jeger i norge hvis man ikke kjenner folk eller har mulighet til å betale 20-30.000,- for privat kommersiell jakt pluss 150,- kiloen for kjøttet. Men det er SELVSAGT forskjell på folk og hvor flinke/iherdige de er til å lete.
×
×
 • Create New...