Jump to content

frankhovin

Members
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er nok det som er løsningen, ja. Årsaken til at jeg skal ha den ut er at jeg har kjøpt et filberoptisk sikte, og dette kommer med egen skrue (som jeg ikke vet om er noe bedre, forøvrig). Men det blir nok børsemaker da; Jeg tør ikke prøve meg med grisepikk e.l. på noe så smått og delikat.
 2. Hm, enig i det. Men når den mm-skruen som passer best glipper, så er det vel enten det eller en slitt skrue? Og såvidt jeg kan se har originalsiktet aldri vært demontert før. Hadde helst sett at jeg slapp å ta den til børsemaker, men hvis det glipper en gang til er det vel det jeg må.
 3. Har fått nytt sikte til min Tanfoglio Match 9mm, og selvsagt passer ingen av de små umbraconøklene jeg har. Vet noen hvilken størrelse sikteskruen har? Jeg har nøkkel som NESTEN passer, men som glipper når jeg tar i, så jeg må konkludere med at det er tommenøkler og ikke mm.
 4. Så det er rett og slett teit å ikke ha med hundepeiler hvis det finnes en mulighet for at man noensinne kommer til å jakte sammen med hundeførere? Check 👍
 5. frankhovin

  Hvilken GPS?

  Ok, dumt spørsmål kanskje, men men. Jeg tror jeg trenger en ny GPS. Pr. nå har jeg en Garmin - husker ikke modellen - av typen med stor touchskjerm, som jeg er vannvittig lite fornøyd med. Selv etter å ha byttet den to ganger opplever jeg den som ustabil og treg. Én gang slo den seg av helt av seg selv, og når jeg slo den på igjen var startpunktet byttet ut med der jeg var da. Skikkelig morsomt i ukjent terreng. Det jeg lurer på er om det bør være en ren GPS eller en med hundepeiler? Det er jo kjekt å kunne koble seg til hunden(e) når man jakter med hundefolk. Men når jeg leser om
 6. Slike opplysninger liker jeg. Det betyr at jeg kan kjøpe et våpen som ikke koster skjorta, og heller gjøre noen tilpasninger på det ved behov. Sikter, avtrekk etc., som sikkert har mer å si.
 7. Takk for svar. Det er klart det er forskjell på 5 og 6" løp. Spørsmålet er om det egentlig har nok betydning for en mosjonsskytter som meg. Pluss at de Gold Match-ene jeg har funnet ligger på nærmere 15000,- brukt, mens jeg kan få en Match til 5000,-
 8. Hm. Ingen meninger/erfaringer, altså? Jeg ser litt på både Match og Gold Match, og lurer litt på hvor mye ekstra det er verdt å betale for 6" vs 5" løp.
 9. Er denne noe tess? Den jeg vurderer er fra 2011. Usikker på om det har skjedd noen viktig endringer de siste 9-10 årene på disse? Det virker som om man kan gjøre en del med dem, mtp. bytte av sikter, avtrekksmodifisering/justerin, grep o.l. Jeg er ute etter en 9mm til casual felt og moro, og disse ser det ut til at man får til under prisen av mange konkurransepistoler.
 10. Jeg har aldri ladet før, så: Hva trenger jeg for å komme igang? Skal lade pistol/revolver 9mm/45ACP, 44 mag., rifle 30-06/308.
 11. Jeg endte opp med en brukt Docter classic 3-12x56 i stedet. Det som tippet vektskålen var at den veier nesten 200g mindre.
 12. De holder selvsagt ikke følge med Swarowski til 20.000,- og oppover, men det ligger da i kortene. Men de jeg har snakket med sier at alle disse tre (Zeiss, Docter og Meopta) er mer enn bra nok for de aller fleste. Jeg har også sittet på revepost med ikke-europeisk optikk som har fungert helt fint. Så jeg tviler på om jeg noensinne vil komme på et nivå som kan yte en kikkert til 20-30.000,- særlig rettferdighet.
 13. Mer for pengene enn Docter?
 14. Hm. Jeg ser nå at jeg så litt feil på vekten. Noblex-en veier 790g mot Docterns 600. Det er jo en ikke helt ubetydelig vektforskjell.
 15. Ja, og jeg skulle gjerne kjøpt en Blaser til 60.000,- hvis det var aktuelt
×
×
 • Create New...