Jump to content

frankhovin

Members
  • Posts

    227
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

frankhovin's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

27

Reputation

  1. Er det mye dyrere å kappe og gjenge hagle enn rifle? Det koster altså mer enn 4-5.000,-?
  2. Jepp. 1000,-. for kapping og gjenging av rifleløp. Så med en brukt hagle til 1500,- så blir det jo betraktelig billigere enn 7+ tusen.
  3. Den skjønte jeg ikke? En hagle av den typen som nevnes over koster fra 7 tusen og oppover. En "vanlig" pumpehagle får man ned i 1500,- brukt. Vet ikke hvorfor du mener jeg skal kjøpe nytt løp hvis jeg kapper det eksisterende?
  4. Fordi jeg ikke er interessert i å bruke så mye penger
  5. Takker. Det er slik info jeg trenger før jeg (bom)kjøper Får unngå krummet løp. Men ellers så er vel ikke støyen en stor greie hvis jeg likevel skal ha demper? Balanse er heller ikke kritisk, da jeg ikke kommer til å ha bruk for noen god sving på den.
  6. Jeg har litt lyst på en hagle med lyddemper. Ikke fordi jeg skal bruke den til fugljakt - da har jeg en vanlig o/u - men fordi jeg vil ha en. Det jeg da lurer på er: Hvor mye kan man kappe ned en pumpehagle? Er det noe jeg må vite før jeg kjøper en, slik at jeg ikke ender opp med en som ikke kan kappes og gjenges?
  7. Takker Men jfr denne tabellen: https://www.vihtavuori.com/reloading-data/handgun-reloading/?cartridge=41 Jeg finner jo verken 105gr kuler eller SWC kuletype. Det er mye man må kunne i den grad at man må vite hvilke forskjellige betegnelser som betyr det tilsvarende, tydeligvis.
  8. Den er jo også litt dyrere enn denne, da Jeg har en Dillon Square Deal B også, men den kun er for pistolammo, og jeg også vil lade 308, 30-06 og 223 også.
  9. I utgangspunktet tenker jeg på en en-stasjonspresse, for å kunne trene og sette meg inn i hvert enkelt steg i ladeprosessen. Men en slik som dette kan vel være like greit? https://hjemmelading.no/produkt/lee-classic-turret-4-stasjoners-ladepresse/ Bør vel tvinge meg til å ta ett og ett steg grundig, den også? Noen som har erfaring med den? Både til rifle og pistol/revolver?
  10. Jeg skal selvsagt lese kursdelen Pga. begrenset tid så har jeg bare sett litt på småting frem til nå. Det er denne typen kuler jeg har, og det er vel wadcutter: Lengde 13mm. Har N310-krutt akkurat nå, men har også tilgang til noe 320. HYLSEFETT er noe jeg ikke hadde fått med meg. Noen anbefalinger her? Med "forske" så mente jeg selvfølgelig innenfor de gyldige verdiene for kule og krutt. Men det virker som om folk lader veldig forskjellig med 38sp og 105gr. Jeg har lest veridier fra 2,6 til 4.x. Men dog med forskjellig krutt. Linken med tabeller over var bl.a. det jeg lette etter. Forøvrig kunne jeg tenkt meg en enstasjonspresse, slik at jeg kan innarbeide folk forståelse for ett og ett steg i prosessen.
  11. Fordi det er for lite? Jeg testet litt med 3,4gr, og det er jaggu ikke mye krutt i hylsa. Bruker N310 eller N320. Jeg bruker forøvrig en Dillon Square Deal B, som er ferdig oppsatt og har blitt brukt til å lade kun 38sp. Men i min nybegynnermentalitet lurer jeg på: Delen på stasjonen som presser kula på plass - justeres den ut fra kruttmengde, eller er den fast? Jeg tenker på hvorvidt kruttet blir pakket sammen eller ei. Etter kruttfyllingen settes jo kula i på toppen av hylsa, og presses opp til det stopper. Sorry teite spørsmål, men jeg spør dumt og tar ting i små steg før jeg kommer dithen at jeg faktisk har noe jeg tør å prøve.
  12. Kan se ut til at jeg kan begynne på 3+gr og forske meg frem, da. Takker
  13. Jeg kjøpte en 38/357 revolver og en Dillon Square Deal B brukt. Med dette fikk jeg haugevis av hylser og kuler. Men: Kulene er 105gr. Disse finner jeg ikke i ladeboken? Det er kun 125 og oppover. Er dette feil kuler? Eller er de så uvanlige å bruke til dette kaliberet at de derfor ikke nevnes i boken jeg trodde var bibelen?
  14. Nå var jo spørsmålet helt spesifikt om tips til rimelig kikkert, fordi jeg rett og slett ikke har råd til å kjøpe en brukt Docter e.l. til 8+ tusen i denne sammenhengen. Hawke synes jeg forøvrig er langt fra dritt, av erfaring. Mye for pengene, selv om de som koster 3, 4 og 10 ganger mer selvsagt er objektivt bedre.
  15. Javel? Jeg har funnet dem et par steder, til høyere pris enn veiledende hos Norma. Leverandøren har overhodet ingen mulighet til å legge føringer for hva forhandlere tar - det er en EU-ting som noen importører har fått store bøter for å forsøke å blande seg inn i.
×
×
  • Create New...