Jump to content

frankhovin

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Og, sikkert verdens dummeste spørsmål, men jeg har aldri hatt lyddemper på noe våpen, og planlegger nå å skaffe en 223 med demper, pluss at jeg gjerne vil ha demper på 30-06-en: Kan man fortsatt skyte uten demper med kappet løp? Eller skader det løpet, evt. gjør børsa ubrukelig? Sånn f.eks. hvis man vil til Sverige og skyte gris med samme børse som man vil jakte hørselsvennlig med her hjemme.
 2. Det er et godt poeng; Når avtaler gjøres på PM er det en god idé å skrive noe om det i tråden, så lenge den fortsatt er åpen og tilsynelatende tilgjengelig.
 3. Det ble børsemaker. Ikke noe magi, men oppvarming som nevnt over her, og med bedre utstyr enn jeg har hjemme selv
 4. Til jakt trenger man sjelden innertier, så det blir jo noe annet. Dog er det jo ikke så mye man kan/vil jakte med 22lr Men ca. 10.000 skudd er da altså som ingenting å regne. Takk for svar
 5. Hvor mange skudd kan en gjennomsnittlig 22lr gå før det begynner å bli snakk om at presisjonen blir påvirket? Jeg har mer kjennskap til rifler, og der sier man stort sett at man klarer ikke å slite ut en 22lr. Er f.eks. en Hämmerli X-esse som har gått 10.000 skudd på vei til å bli for dårlig?
 6. Har sittet med varmepistol til jeg ikke klarer å ta i løpet. Den sitter dønn fast 😕
 7. Noen som har tips til hvordan få ut denne skruen? Det later ikke til å være noe rust noe sted, og det var masse olje når jeg tok av den øverste delen. Men selve delen som fester siktet sitter dønn fast. Jeg tør ikke prøve mer i frykt for å spise i stykker skruen helt. Er det kun en børsemaker og borr som er løsningen? Jeg må ha det vekk fordi det kommer i veien for en kikkert jeg skal ha på.
 8. Ser ut til at det er mulig å finne de i utlandet til 4-500,- Så kommer jo frakt og MVA. Norhunt har faste ringer til en tusenlapp, og avtagbare til det dobbelte. Ikke så altfor ille.
 9. Ja, jeg nærmer meg konklusjonen om at det er best å gå over til picatinnyskinne. Men disse er vel helt spesifikke for hver Tikkamodell, er de ikke? Viktig å få ta i nøyaktig riktig. Noen idé om steder som selger dette bittelitt rimeligere enn norske børsemakere?
 10. Jeg har en YUKON PHOTON RT 4.5x42 som jeg skal montere på en Tikka m690. Pr. nå sitter det en Leuopoldkikkert på den, med ringer som er mindre enn 30mm og som dermed ikke kan brukes til Yukonkikkerten. Det jeg lurer på er: Hva trenger jeg for å kunne montere Yukon på denne?
 11. Jeg sendte deg en PM ang. montering av denne lykten på Yukon, for å ikke oversvømme denne tråden med detaljer.
 12. Jeg vurderer å forsøke å få tak i interessant jakt på statsgrunn og så høre om noen (helst med litt mer erfaring) vil være med 😄
 13. Gode forslag alt det der, selvsagt. Og noe av det er jeg jo i gang med. Er tross alt medlem i NJFF og tilhørende lokallag. Har vært på en introjakt også, i en anne lokalforening. Men når jeg er dobbelt så gammel som de fleste andre ferskinger så føler jeg jo at jeg faller litt mellom to stoler
 14. Har man hund er det ikke noe problem, nei. Dessverre har jeg ikke det, og heller ikke mulighet til å ha det. Ellers er det jo gode råd her, og mye streit sunn fornuft.
 15. Bor i Drammensregionen. Men når det gjelder ihvertfall hjortejakt er jeg selvsagt villig til å reise. Ikke veldig mye av det her nede Ellers er det selvsagt "bare" å prate med folk, men samtidig ikke alltid. Stort sett opplever jeg at de som driver storviltjakt holder kortene tett til brystet, på tross av at noen mener det er feil.
×
×
 • Create New...