Jump to content

Thor

Members
 • Content Count

  3,434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Thor last won the day on January 1

Thor had the most liked content!

Community Reputation

483 Excellent

About Thor

 • Birthday 01/06/1968

Recent Profile Visitors

1,942 profile views
 1. De fleste har vel fått med seg hva en Lupara er for noe. En avsaget side by side med et grep som en rytterpistol, som er kjent fra et utall filmer og bøker. Jeg har hatt noen Remington 870 deler liggende en god stund som trenger et hjem. Etter å ha plaffet ned Zombier på et klubbstevne rundt Halloween med en Mossberg Shockwave, fikk jeg en idé: Cyber-Lupara! Man tager en Remington 12ga Tac-14 pumpe med Tac pistolgrep og 14” pipe: Accidents don't happen to people who take accidents as a personal insult. Jepp. Det er en pumpe som har det rette utseendet, men det mangler liksom noe. Dette er rett og slett ikke mafiøst nok for dagens krav. Vi begynner med å montere en 6 skudds sidesadel. Greit med påfyll. Deretter bytter man ut fortreet med et FAB defense picatinny fortre og et Tapco vertikalgrep. For å jukse litt setter vi på en laser med en halvveis brukbar lykt. Det gjør det litt enklere å sikte fra hofta. Får finne en større lykt senere. Laseren gjør det mye enklere å trene inn muskelminnet. Raptor grep har en sinnsyk vinkel som får en til å skyte altfor høyt når en er vant med vanlige pistolgrep. Dette ble plutselig mer komplisert enn jeg forventet. Standard verktøy for demontering/montering av fortre er for kort for Magpul greia som sitter på fra fabrikk. Jeg måtte punge ut med $30 for en Brownells spesialnøkkel. Fett nok, jeg bestilte en M16A1 lower I samme slengen siden de tilbydde meg en for halv pris. Revenge is a dish that tastes best when served cold. Hagla tar 4+1 skudd. Det er simpelthen ikke godt nok for en seriøs mafioso, så vi finner fram den gode gamle ekspanderingsknappen og bytter ut magasinmutteren med en +1 forlenger fra Wilson Combat. Wilson er greie med at de inkluderer ny fjær og tilbringer i samme slengen. Noe mer enn det blir bare seende dumt ut. Jeg fikser ikke magasinhagler med underbitt. Siden jeg ikke gidder å bære våpen i hendene hele tiden, skrur vi av skjeftet og får på plass en GG&G adapter. Vi finner en rem med karabinkroker i overskuddslageret og snipp, snapp. I’ll make him an offer he can’t refuse. Til slutt må vi nesten ha et futteral som passer med temaet. Jeg hoppet over de taktiske greiene og så på fiolinkasser. De ble for små, så vi endte opp med fullsize bratsj. Mama Mia! Og dermed er vi klare for å ta Luca Brasi med på fisketur. Sorry Luca.
 2. Lista for å være den gærneste blir bare høyere og høyere den. Walt Disney var noe helt annet når gamle Walt var i live. Både tegneseriene og tegnefilmene var minst like egnet for voksne som for barn. Noen av favorittene mine er blant propagandafilmene de lagde under 2vk og denne her er nærmest legendarisk:
 3. Resultatet var nok som forventet, selv om straffeutmålingen (som vanlig i slike saker) strider mot folks rettsoppfatning. Det føyer seg inn i det straffenivået man ser for knivstikking, banke folk til krøpling osv. Man ender opp bak murene i lengre tid for grove skatteunndragelser. Å få en dom på mordforsøk uten motiv eller diagnose på at delinkventen er klin kokos er på ingen måte plankekjøring og egentlig bare tøys i denne sammenhengen.
 4. Evt. kjøp en moderne 1911/2011 til å skyte med og reserver gamlingen for litt koseskyting av og til. Jeg klarer ikke å skyte med gamle, originale 1911/1911A1 uten hansker. Med mitt høye grep slår hanen opp arret mellom peke- og tommelfinger på høyrehånden etter ett magasin. Jeg begynner å blø, bytter hånd og etter neste magasin blør jeg fra begge hender 😁 Har skyteren en moderne beavertail er det ikke antydning til problemer.
 5. Thor

  Metal tråden

  The darkest son of Ireland satte noen enorme spor i rockehistorien før han kjørte i seg for mye pulver. For min del er det syttitallsutgivelsene som stiller i særklasse, selv om både Chinatown (som var den første Lizzy LPen jeg kjøpte) og Thunder & Lightning er fenomenale album. Denne låta er på mange måter profetisk for hvordan det gikk med ham. Såvidt jeg kan se er den innspilt rundt 1980 etter at Snowy White tok over for Gary Moore, som spilte på originalen.
 6. Både og. De rimelige Liberty skapene er i 12ga (2 mm) stål, som er tynnere enn det du finner i FG skap. Når du kommer litt opp i prisklasse så bruker de tykkere stål eller flere lag. Presidental serien er vel i 7ga (3.7 mm). Fremdeles ingen safe, men de tåler adskillig mer juling.
 7. Thor

  Manurhin mr73

  Sacre Bleu! Un tres bon vin blanc! 😁
 8. Thor

  Mauser HSc

  Det må noen andre svare på. Når jeg emigrerte fantes ikke våpengarderobene engang. Dessverre får man som regel mer for slike våpen i plombert tilstand enn som skarpe, i land som Norge nå for tiden. I alle fall hvis man ønsker en relativt rask transaksjon.
 9. Thor

  Mauser HSc

  Vel, de fra krigen er samlervåpen. Dette er en nyproduksjon uten noen form for historisk verdi. Man skal lete lenge før man finner en person som er interessert i noe slikt. Det er en flott lommepistol, men med et svært begrenset marked.
 10. Thor

  Manurhin mr73

  Colt revolvere er bedre når de ikke har tønneutløser 😁
 11. For slike bremser tror jeg ikke du merker så veldig stor forskjell mellom .30 og 6.5 versjonen. Jeg tviler på at det er lagt veldig mye arbeid i å optimalisere dem for annet enn enkel produksjon. Vær også obs på at bremser som ikke skal indekseres er kultne å skyte med liggende.
 12. Kimber selger en adapter til 5/8"-24, noe som er adskillig mer kurant. https://store.kimberamerica.com/muzzle-thread-adapter FYI, små, slanke, konsentriske bremser med hull alle veier er ikke spesielt effektive.
 13. De ligger litt høyere i pris hos oss. https://www.rockislandauction.com/detail/76/1586/c-g-haenel-mp44-sturmgewehr Det finnes i alle fall en produsent som produserer halvautomatiske kloner til $1800 per stk. I tillegg til originalkamringen kan man få dem i 7.62x39, .300 AAC Blackout eller 5.56 NATO. Disse tar STANAG magasiner og har standard gjenger så de er laget for å skyte med, ikke for samlere. https://www.hmgunworks.com/product/hmg-sturmgewehr-stg-n/
 14. Glippe mellom løp og kasse eller plutselig treg vandring i pumpemekanismen er dårlig mojo som man sier her. Ellers så er de fleste feilmekanismer nokså vanskelige å forutse. Løpet ryker som regel ved choke og er låseklakken eller utfresingen den låser i kaputt får du deg en karamell du husker en stund. Jeg tror ikke du klarer å herpe hagla di med noen esker av de Saga greiene, med mindre du skyter veldig mye med ammunisjon i øvre trykklasse. De greiene ligger i overkant av SAAMI, men sannsynligvis innenfor CIP. Remington selger hagler over hele Europa så det ville overrasket meg stort hvis man kan kverke dem med CIP testladninger.
 15. Det er vel tvilsomt om ammunisjonen var produsert til eksakt maksimum på 14 kpsi heller så det er marginer på begge sider.
×
×
 • Create New...