Jump to content

Lars_o

Members
 • Posts

  619
 • Joined

 • Last visited

About Lars_o

 • Birthday 03/25/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lars_o's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. Har 90-95 grader på varmtvannet fra springen, pga. oljefyr som varmer vannet. Er så vidt jeg vet helt vanlig i hus med den løsningen.
 2. @egon olsen. Det er nok bare deg:)
 3. www.jaktdepotet.no. De selger, men bør vel kjøpe noen kilo slik at frakta ikke spiser opp alt for mye av prisen.
 4. 1,36 mm større over ræva enn standard 6,5. Burde gå å utvide sluttstykket på Saueren med 0,68 mm på hver side, da for enkelt med et ekstra sluttstykke bruke Sauer-løp. Kosten blir i såfall levelig, selv om den brenner litt løp.
 5. Er det noen som vet hva rim-diameter er? Ser for meg at omkamring til denne i en Sauer-pipe burde være grei skuring, og derfor rasende billig selv med litt over snittet løpsslitasje. Evt om det trengs et ekstra sluttstykke som åpnes litt i støtbunn.
 6. Du har svaret selv i innlegget ditt. Ta lillediameter og legg til stigning så får du størstediameter. Med andre ord har du 60 x 0,75 i gjenger.
 7. Jeg har komprimert til det ble avtrykk av kruttkorna i blyet i bunn av kula (Swift A-frame. ) Det var ingen hard ladning, men bare litt dårlig plass i hylsa til litt for tregt krutt. Har aldri bekymret meg for komprimerte ladninger med krutt som er litt for trege for kaliberet, er mer nervøs for raske krutt som fyller dårlig, da er det fort gjort å få en overladning.
 8. Jeg har en billig-fres fra Jula i garasjen, og etter at jeg fikk en ordentlig chuck til å holde fresene, gjør den faktisk en helt ok jobb. Utrolig kjekt hvis man skal fjerne mindre mengder stål, og det blir nøyaktig bare en spenner opp riktig. Klarer ca 0,02 mm nøyaktighet med denne. Ulempen med fres er at den er for liten, så lysten på en større og stødigere sak henger over en.
 9. Jeg har fått tak i noen plater med stål av litt ukjent kvalitet. Ser ut som 10 eller 12 mm, har ikke målt ennå, men de er brukt til å legge over hull i verksteder. De er helt rette, så lurer på om det er hardox eller lignende. Alt av merking er borte vekk, så er det noen måte å finne ut av hva slags type stål det er? Kan jo evt. bare teste med 338-en på 100 m, blir det ikke hull så er det jo greit nok, men kunne vært greit å vite før jeg kapper de opp til passende biter.
 10. Ved vådeskudd som beskrevet som kunne vært avverget ved sikringen, så er alle sikkerhetsregler brutt. Da er fremdeles vedkommende etter min mening uegnet som våpenhaver. Men dette er litt på siden av tråden, som var sikring som låser bolten også.
 11. Jeg har aldri skjønt poenget med å ha våpenet sikret når magasinet tømmes. Det skal uansett peke i sikker retning. På en Remington er det kun ADL hvor man trenger å kamre hvert skudd for å få ut, og da holder jo avtrekkeren skuddet tilbake. Hvis man trenger sikring på for å tømme våpenet trygt, så bør man kanskje finne på noe annet.
 12. Sikringen funker ikke når løpet ikke er i. Det er fordi låsingen er i løpet, og dette trekker da sluttstykket ørlite fremover. Uten løp i er ikke sluttstykket i rett posisjon i forhold til den lille tappen som kommer opp og låser sluttstykket når sikringen er av.
 13. Utrolig at noen alltid skal blande inn Norges lover i slike diskusjoner. Har hatt omtrent ordrett samme diskusjon på et annet forum jeg modererer, der har vi et system hvor det gis advarsler og etterhvert utestenging for dialektspråk. Det er lett å skille mellom dialekt og noen som har dysleksi, det er helt forskjellige skrivemåter. Et forum blir MYE bedre av å ha en slik regel, hvis man slipper opp på alt slik så hver enkelt kan skrive dialekt og sms-språk som de vil, så dør forumet, fordi da gidder ikke bidragsytere å bidra mer. Min spådom er at når denne diskusjonen tar pause, så kommer den opp på akkurat samme måte neste gang det innskjerpes på språkbruk.
 14. Utrolig at hvem som helst kan kjøpe eksplosiver nesten uten restriksjoner når det er pakket inn i papp, men hvis man vil ha samme pakket inn i en plastdunk, så er våpenkort påkrevd. Hvorfor er ikke fyrverkeri likestilt, slik at våpenkort kreves ved kjøp? Det tror jeg hadde redusert skader og uvettig bruk, hvis man samtidig gjorde oppmerksom på at utdeling eller salg til andre som ikke oppfyller krav for kjøp kunne få konsekvenser for grunnlaget for å ha våpenkortet.
×
×
 • Create New...