Jump to content

Lars_o

Members
 • Content Count

  619
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Lars_o

 • Birthday 03/25/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bra tiltak for rekruttering og informasjon om en sport som vel et fåtall vet om.
 2. Ang montasjer ville jeg nok hoppet over alt som heter hurtigmontasje, og heller fått montert en picatinny-skinne og brukt solide ringer ala Nightforce eller Badger. Da er det like raskt å bytte mellom kikkerter, samtidig som det sitter skikkelig. Jeg har dette på min rifle i 338 RUM, og det er ingen treffpunktendring ved av- og påmontering av kikkert. Eneste forskjell mot en hurtigmontasje er at jeg må bruke en fastnøkkel eller pipenøkkel på skruene. (Jeg har prøvd med hurtigmontasjer, det gikk skikkelig dårlig.... )
 3. Men den boksen fungerer dessverre bare på mindre kalibre, ikke de store hylsene.
 4. Følg med på kantene når du skrur forstørrelsen helt ned, for å se om synsfeltet utvider seg helt til bunn av skalaen, eller om det blir tunnell ut av det. Ofte vanskelig å legge merke til før kikkerten er på en rifle, med mindre du ser etter det.
 5. Hvor mange skudd kronograferte du? Min erfaring er at det kan variere en god del med førsteskuddet, for så å stabilisere seg.
 6. Er dette den som sto på Landrø? Kikket på den, og kan også tenke meg en slik etterhvert. Hva havner vekta på på denne?
 7. Denne var testet i siste Jakt av Jørund. Virket da fornøyd han, men litt skeptisk til sluttstykke med utveksling.
 8. Ladeboken har ladninger til 458 Lott, men som det blir sagt over her, bruk maksladningene for 458 win mag, og bygg videre fra de. Var forøvrig overraskende liten forskjell på oppgitte hastigheter med 400 grain kule ift. hva jeg får ut av win mag-en min. Får ca 720 m/s med 79 grain N530 bak 405 grain kula, Lott-en har bare 10-15 m/s ekstra. (i tabellene da, vel og merke)
 9. Oksen gikk to-tre meter før den raste overende i lyngen. Kjøttødeleggelser var minimalt utover selve hullet etter kula.
 10. Min erfaring med vektor-bremsen er at de umbrako-skruene til indeksering måtte dras til ganske hardt for å få de til å sitte. Mye mer enn jeg trodde var nødvendig. Har sikkert noe med at de bare går inn i gjenger, og trenger litt kraft for å lage seg et lite spor. Har også samme erfaring at rifla går bedre med brems enn uten, men tror nok dette har mest med skytteren å gjøre, ja.
 11. På Vektor-bremsen jeg har er det en gjenget hylse inni. Denne har gjenger som passer på rifla innerst, og er gjenget til bremsen på utsiden. Så er det to settskruer som skrus inn i gjengene i innsatsstykket som indekserer bremsen, slik at den blir rett. Så det kan være denne han tenker på.
 12. Hmm, det er et stykke igjen til maks ifølge tabellen til Lapua, men du fikk jo en enorm hastighet, så trykket er sikkert på den friske siden. Men må si N570 ser bra ut. Må få tak litt å teste i RUM-en.
 13. Hehe, 300 grain i 338 er ppå 4,62 cm. De er laaange.
 14. Såkalt knall og fall Begynner å bli langt hold, ville tro anslagsenergien blir ganske marginal med .30-kaliber kule?
 15. 400 grains North Fork i 458 win mag. Skjøt en okse på ca 10 meters hold, kula gikk gjennom sidebein og lå i skinnet på motsatt side. Restvekt 393 grain, utgangshastighet ca 680 m/s. Maks diameter ca 23 mm. Litt skuffet over at jeg fant igjen kula, hadde forventet gjennomskyting, men 400 grain blir kanskje for lett til det. 500 grain har alltid gått gjennom.
×
×
 • Create New...