Jump to content

Sør-jeger

Members
 • Content Count

  599
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvilke produsent av håndfiler foretrekker dere knivmakere? Før og etter herding? Kvalitet som vil vare leeenge er prioritert.
 2. Til dere som prøver å bruke en lett 200 STR til jakt... Ville dere montert en KAMV beddeblokk dersom det er en valnøtt stokk?
 3. Har en eldre rifle stående i skapet med serienummer gravert inn på løpet og ikke låskassen. Om man bytter løp på denne.. kan man da få serienummeret gravert på løpet eller må det nå på låskassen?
 4. Om det er noen grunn UTENOM forstørrelsen.. så hadde jeg ikke tenkt på det. Du får et bra verditap ved salg av kikkerten du har nå, for å kjøpe en ny. Flere tusen vil jeg tro.. Enklere å bare la din stå på maks 6... en å kjøpe en ny kikkert med maks 6x forstørrelse.
 5. Vil ikke si SSG3000 McMillan stokken er sååå dyr.. ligger flere på finn til 8-10.000 Men, kanskje jeg har en annen oppfatning av hva som er dyrt når man ser på chassis til 20.000 McMillan var ledene på glassfiberstokker i 30-40 år.. før Manners og noen andre småbedrifter i NZ, Aus, Irland begynnte å lage stokker. Men i de fleste tilfellene så passer de kun på Rem700 eller Tikka T3.. og kanskje Howa om du er heldig.
 6. Meg? Prøvde M12 riflen i butikk når den kom ut i 2013?? Så har ikke eid en selv over tid, med følgende demontering og fikling med den. Men det har jeg med Tikka T3en, og 595 og 65.. Så kjenner de litt bedre 😉
 7. T3 er mye bedre en M18.. litt bedre en M12. 😉 Her ting jeg synes Tikka er bedre på.. Løp: Tikka: Gjenget løp i låskasse, alle børsemakere kan skifte M12 : Krymp presset inn i låskasse og låskasse låser i løp. Sannsynligvis fabrikk jobb for å bytte løp. Montasje: Tikka: Integrert svalespor montasje i låskassen. Bedre uten tvil!! M12 : Skrudd montasje inn i låskasse. Nesten alle produsenter bruker dette, men integrert er best.. Montere montasje med skruer er besparelse i produksjon. Rekylklakk: Tikka: "Omvendt rekylklakk" hvor stokken holder rekylklakken og det er et spor i låskassen for den. Viser seg å fungere som fjell. Selv om jeg ikke likte det i begynnelsen. M12 : Liker ikke helt løsningen.. Er rekylklakken løs? Og så holdt på plass av skruen som holder låskassen på plass? Personlig liker jeg ikke denne M98 løsning med å skru låskasse skruen inn i rekylklakken. Win M70 løsning er bedre..Personlig mening. Overflate: Tikka: Fåes i Rustfri utførelse M12 : Plastnitrert : kan være bedre. Veldig usikker. Har ikke brukt rifler med dette over tid.. Mating: Tikka: Plast magasin. Smal åpning og stål mellom montasjene som gjør låskassen mye stivere enn M12 M12 : Plast magasin og toppmating. Fordel om du vil toppe av magasin hele tiden. Jeg bytter heller magasin. Avtrekk: Tikka: Enkelt å justere selv. Kan gjøre det farlig lett med bytte av fjær. Flere avtrekk å velge mellom om du "må oppgradere". Som du ikke må. M12: Tror man kan justere det like lett.. usikker. Men like gode i "avtrekk" vil jeg si. Sluttstykke: Tikka: Løst som ikke er like godt som sluttstykke i et stykke. Men svalespor løsningen holder fjell og man kan bytte det ut om man vil. M12 : Det virker som det også er krymp presset inn i bolten.. faktisk usikker. Men ikke lett å bytte... Bruk av låskassen: Tikka: Glatt som fy.. M12 : Litt glattere enn fy.. (iallefall den jeg prøvde) Skring: Tikka: To pkt. Sikret/låst sluttstykke --> Av M12 : 3pkt. Sikret/låst sluttstykke --> Sikret/løs sluttstykke --> Av Alle mine rifler har To pkt, med låst sluttstykke. Så jeg foretrekker denne løsningen.. holder rifle ned i sikker retning om jeg må fjerne patron uansett. Ettermarked: Tikka: Her er det et hav av "oppgraderinger" man kan kjøpe. Masse forskjellige stokker, chassic, underbeslag, magasin, avtrekk, montasjer, løp, sluttstykkehåndtak, sikring... Man KAN oppgradere som vi "våpengale" ofte gjør... men man trenger ikke!! M12: ... Finnes det noe? I bunn og grunn, så er Tikka T3x en "sportifisert" og lettere Sako TRG-22 skarpskytter rifle, lagd for Finsk vinter krig. Mens M12 er en Rem 700 clone, med fat-bolt og 3pkt sikring. Beklager lange posten OP
 8. Man finner masse pent brukt på finn.no. Men jeg kjenner igjen følelsen som nybegynner at man gjerne vil ha en "forsikring" om noe er galt så kan man gå tilbake til butikk for å få det fikset. Er Nordhunt din nærmeste butikk? Eller bare den med best pris på M18? Vet ikke om jeg er den største forkjemperen for Tikka T3x her inne.... kanskje? Men jeg vil igjen si at det er en mye bedre rifle en Mauser kreasjonene M12 og M18. Personlig mening. Det er bruksvåpen man kan lett "modifisere".. i de fleste tilfeller uten å sende til børsemaker eller fabrikk om man vil eller føler for. Men man behøver ikke. Kommer nesten ikke på andre merker/modeller hvor man kan gjøre det. 19 år etter jeg tok jegerprøven... så kunne jeg valgt Tikka T3 den gang og vært fornøyd selv idag! Kan ikke si det om de fleste andre merker og modeller jeg har kjøpt i mellomtiden!! Mine neste to (om vi får lov av kjære stat) skal igjen være Tikka T3x, for ruskevær og "jeg er ikke redd for utseendet til riflen" bruk. Jeg har idag både penere, dyrere og mer spesialiserte rifler for mitt bruk.. men T3en er et godt valg for en nybegynner og erfarne. Hva jeg kommer til å kjøpe selv (om vi får lov).. og som jeg anbefaler. - T3x Lite Stainless, ferdig gjenget 50cm fra fabrikk ( eller få børsemaker til å gjenge ) - Sportsmatch eller Ringmount montasje (500kr vs 1300kr )(stygg vs pen)(sterkest vs sterk)(kjøpe selv vs Tikka produkt) - Kikkert: Tysk/ Østerrisk / Japansk/ Tjekkisk / Usa.. Zeiss, S&B, Kahles Swarovski, Nikon, Meopta, Leupold (Øynene mine foretrekker Kahles) - 1,5-6, 3-9, 2,5-10, 3-12 er grei forstørrelser til variert jakt og kan tilpasses ditt jaktterreng. - x33, x42, x44 (er objektiv diameterene du bør se etter for å garantere lav montering), x50 Igjen, monter kikkert så lavt som mulig.. da slipper man å oppgradere til justerbar kolbekam for å få godt siktbilde og kinnbeinet vil takke deg! - Lyddemper A-Tec Optima Front til jakt og "få" skudd Ase Utra SL5i om du skyter masse.. disse tåler MG skyting. - 2 ekstra magasin Men, igjen.. det finnes flere gode rifler på finn.no. Flere merker og modeller man kan velge imellom. Men mange er ikke i produksjon lenger og dermed ikke garanti fra butikk...
 9. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=157023551 Denne trenger kun en lyddemper.
 10. Siste mann som avlivet skadet dyr vant i retten.. Får vi nå en økning i jegere som nekter andre å avlive deres skadeskutte dyr, fordi sistemann får rett på trofeet? Men, FREMDELES så klarer ikke DN å skrive om første skudd faktisk var dødelig.. eller om det stoppet i bogen og ikke traff vitale deler. Det betyr jo litt i denne sammenhengen. https://www.dn.no/jus/jakt/brukte-over-100000-kroner-i-rettstrid-om-hjortegevir-na-er-saken-avgjort-dette-er-helt-vanvittig/2-1-833758 .
 11. Så stor front linse gjør også at du må montere kikkerten høyere oppe, som gir deg mindre kinnkontakt og mer følt rekyl når kolben treffer kinnet ditt. Som ofte betyr å oppgradere til en høydejusterbar kolbekam som koster noen tusen senere. Skal du jakte hjort i skumringen, greit nok, gå for 56 objektiv. Ellers for normal jakt med dagslys så er 40mm kikkert mer en godt nok. Personlig går jeg for så lavt montert kikkert som mulig og så høy kolbe som mulig.. Får skikkelig kinnkontakt og kjenner mindre rekyl. Selv ville jeg anbefalt en Rustfri Tikka T3x i 308 med fabrikk gjenget løp på 50cm.. Jeg kunne kjøpt en slik for 15år siden og vært like fornøyd idag.. Det er i mine øyne en skikkelig bruksrifle!
 12. Tikka M595 med 22-250 magasin!! er en av de veldig få riflene som man kan enkelt kamre om til 6BR og få perfekt mating på uten å bruke masse penger på tilpassing. 22-250 magasinet mater 6BR perfekt. Og en 6BR med 1-8 løp er bedre enn 22-250 ut til 600m... og lenger. https://www.youtube.com/watch?v=yxnyCGzs1ok
 13. Om det skjer en hylseseparasjon eller tett løp eller what ever, så har orginale Pre-64 M70 har en tendens til å lede ekspandere gass og splinter rett i ansiktet på skytteren. Dette ble ordnet opp i på "push feed" M70 i 64 og "Nye Pre-64" Classic låskasser i 92. Jeg liker avtrekket på M70, beddeflaten og rekylklakken.. hadde de klart å bruke 5kr mer på produksjonen og hatt integrerte montasjer på toppen av låskassen, så kunne jeg tenkt meg flere selv.
×
×
 • Create New...