Jump to content

Sør-jeger

Members
  • Posts

    860
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Sør-jeger last won the day on October 9 2021

Sør-jeger had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sør-jeger's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

121

Reputation

  1. Har noen prosjekter jeg vurderer å bruke kroner på over Jul. Men spør om dere har noen Børsemakere dere ville brukt på slikt oppdrag? 1) 2 stk jakt stokker fra 50-60 tallet med lakk lignende overflate jeg skulle hatt fjernet og olje påført. (Ene skal beddes og kolbekappe monteres) 2) En Anschutz 1827B skiskytter rifle (med vanlig sluttstykke) med tykk lakk overflate. Greps flater er stiplet, som gjør det litt vanskelig for meg. Fjernet og oljet opp. 3) En fin Sako stokk med et svært SAKO klistermerke på stokken som skulle vært fjernet og muligens må hele stokken oljes opp igjen om det er et stort skille under klistermerket. Postet her siden Prosjekt og Børsemaker tråden skal ha faktiske prosjekter (tror jeg).
  2. Så, bortsett fra en dramatisk overskrift… Jeg har pr idag nesten det jeg trenger av jaktvåpen, men jeg har også en del prosjekt liggende. Har sikkert 25-30 år igjen som jeger og har begynt på en av disse prosjektene og samlet pris ligger på rundt 40.000 nå. Og begynner å lure på om jeg skal orke å begynne på de neste.. Så begynte å tenke på hvilke grunner kan man miste retten til å eie jaktvåpen her i Norge? Man har noen åpenbare grunner som man selv forårsaker. Men er det noen mindre åpenbare eller noe man ikke selv forårsaker? F.eks, jeg har ikke jaktet storvilt på noen år nå, men bruker storvilt riflen på småvilt. Kan man miste rett til jaktvåpen som er tiltenkt storvilt eller Afrika om man ikke bruker dem til det? Sykdommer? Regler / lovverk som ikke er åpenbare? Lite jakt i flere år? Håper dere skjønner spørsmålet..
  3. Husqvarna 640 i 8x57, eller andre kaliber om du finner. Bruk original M98 sikring.. får ikke bedre enn det. Også bruker du rødpunkt på fremre bro, eller montere skinne med rødpunkt.
  4. Gud jeg hater Amerikansk klipp og hopp videoproduksjon...
  5. Arundel: Dyrere, kun 1", ventetid og må blåneres. Og kommer ikke med gravering Eller eldre Sako Ringmontasjer som er vel det laveste lagd.
  6. Tikka M65. eller M55. Husker ikke om M55 sitt magasin, som er ikke senter i magasinbrønnen på låskassen, har et falskt magasinbunnplate, som gjør at det ser sentrert ut.. om du skjønner. Så ser ut som m65 siden det er rett.
  7. Kan jo bruke Barnes 130 grain TTSX i 308w. BC 0.35 Fant noe jeg har skrevet tidligere.. Avhenger av hastighet.. Minimum åpningshastighet ifra Barnes TTSX .308/130 = 1800 fps TTSX .308/150 = 2000 fps TTSX .308/168 = 1500 fps 130 grain : 2900fps = 410m 150 grain : 2750fps = 340m 168 grain : 2600fps = 595m .
  8. Defiance er solgt til samme selskap som kjøpte McMillan.
  9. Rask måling fra lille hullet i låskassen på høyre eller venstre side hvor gass skal slippe ut, til munning..
  10. Prøv å skyt dem i litt vind med fin sand/støv... eller kulde. Masse poster rundt om kring på nett hvordan deres nye fancy superglatte låskasse ikke lenger funger når det kommer noe inn i låskassen. For ikke å snakke om Remington og klone avtrekk som er blant de mest utsatte for at ting ikke virker.
  11. Først og fremst.. veldig dårlig overskrift. Husker i en historie time for vel 25 år siden, hvordan vi i Norden underdriver, kontra visse land overdriver i beskrivelser av ting. F.eks et historie fra vikingtiden hvordan i en tvekamp, den ene kløyvde motstanderen sin med en stor øks. "Han hev øks opp og kløyv han i to..." Mens amerkanere ville skrevet, "He was so powerful and mighty, a perfect example of an superb fighter, he dodged his opponent masterfully while swinging his axe in a perfect arc, hitting his opponent with all the might he could muster and with razor sharp edge he himself sharpened with fine grained whetstones, he cleaved his foe clean through.. his perfect focus showed why he was the ultimate example of pure warrior perfection.." bla bla bla... Så, om jeg skulle hatt en PRS rifle, så ser jeg ingen grunn til ikke å velge Hansen! Amerikanere er ikke flinkere til å maskinere, måle og designe enn Europeere. Men Amerikanere er VEEEELDIG flinke på å snakke flott om seg selv og ting de selger....! Jeg jobbet på en liten fabrikk for 20 år siden som "knapp trykker" etter skoletid på CNC maskiner, som dagens Amerikanske våpen entusiaster ikke skjønner finnes en gang. Ganske enkelt å maskinere ting rette.. og i store kvanta. Hansen sine låskasser, etter hva jeg har lest her, er like godt lagd som Amerikanske greier. .
  12. Ifølge person på Amerikansk forum, så ble han fortalt av største Amerikansk distributør at det var ikke lenger mulig å få tak i Sako 85. Så senere kontaktet Beretta.. " I just confirmed in a TC with Beretta: the Sako 85 line is no longer in production. I also talked to JB at Accu-flite. Apparently in December, 2021` Sako made a deal with Finland and also Sweden (or was it Switzerland?) to manufacture assault rifles for both countries to assist in the defense of their 800-mile border with Russia. The production demands of that contract is apparently what necessitated Sako's decision to stop producing the Model 85. " Vet også at Lapua har stoppen produksjonen av flere hylser, for å produsere mer militær ammunisjon.
  13. Eneste som er Titan, er "trykkkammeret" helt bakerst. Ser flere på samme forum klage over at aluminium bafflene, som de trodde var Titan, blir spist i stykker når de skyter. Ikke alle selvfølgelig, men flere har klagd på at bafflene eroderer.. grunn uvist.
  14. Skulle skrive i posten min tidligere idag at jeg har lest om flere F&D lyddempere har eksplodert.... men valgte å ikke skrive det. Men så dukket det opp en til idag... https://www.thestalkingdirectory.co.uk/threads/freyr-devik-f280-moderator-explodes-s-n-19-03-24-02-156.248360/
  15. Svemko Nano, med deres quick mount...
×
×
  • Create New...