Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Sør-jeger

Members
 • Content Count

  455
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sør-jeger

  M98 låskasse - Mayfair Engineering

  Ser ikke forskjellen.. men må kanskje tror børsemakeren din? Eneste jeg kan tenke meg, er at den er lagd for at man kan legge en patron på toppen av magasinet uten å trykke den ned, for å skyve den inn i kammeret. På M98 må patronen trykkes ned i magasinet for at utdrageren skal gripe over randen. På Win 70 er den maskinert til å glippe over randen når den blir skyvet inn i kammeret.
 2. Sør-jeger

  Sakoklubben

  De første 70-80.000 ble produsert med med 3 låsklakker.. Du ser det veldig greit på dette bildet: Styreskinnen går ikke helt bak til håndtaket, men blir stoppet av den 3 låsklakken. Samlere kaller de vel pre-72? Da Garcia i USA begynnte å importere Sako og flere mener kvaliteten falt etter 1972. Den tredje låsklakken ble fjernet fra 70.000 og oppover, som indikerer 70-71 ifølge Sakos egne serienummer. Sånn ca...
 3. Sør-jeger

  Uidentifisert pipeemne...

  Minner en del om Vektor løpsemne..dvs Sør-Afrikansk. Børsemakeren som solgt dem, kjøpte vel opp hele lageret av Vektor M98 låskasser og løp. Eller Heym. Så flere av disse til salgs på finn for noen måneder siden.
 4. Sør-jeger

  Våpeneksplosjon

  Tror ikke Tikkas låskasse er støpt.. Se 1.37:
 5. Sør-jeger

  Børsemaker Møre & Romsdal

  Skjervagutt: Hvor på Sunnmøre ser du for deg å begynne?
 6. Sør-jeger

  22lr og ant. skudd

  Enig.. mener også å ha lest om glass for å sikre skikkelig tenning.
 7. Sør-jeger

  22lr og ant. skudd

  300 000 +- 100 000 Har lest på presisjonsforum at noen "tror" at de nye krutt typene som blir lagd til 22lr, inneholder mer midler som sliper løp/kammer en eldre typer ammunisjon. Derfor flere som pensjonerer sine konkuranse løp etter 100-200 000 skudd. http://bulletin.accurateshooter.com/2015/05/using-barrel-with-100000-rounds-joe-sets-new-ara-record/
 8. Sør-jeger

  Home Made Låsekasse

  Hvor ofte skifter man løp? Pipestikke tar 5min? Og gjør maskinering og risiko for forandringer i innbedding og låskasse minmal. Selv om Sauer 200 har vist at det virker i titusenvis av skudd. En Fatbolt Hansen låskasse er min drømme låskasse.. Er vel det du prøver å lage.
 9. Kjøpte meg et kikkersikte ifra England og selger sendte med forsikring på pakken, slik at det kostet en del. I tillegg måtte jeg overføre penger til England og tok kostnaden med det. JEG, skrev feil adresse til han. Dvs, at vi bor i #17 nå og skrev #3 til han, som blir de nye adressen vår om 1mnd. Vi bygger hus på #3 og før det bodde vi i #1 i 2 år. Så vi har bodd i samme gate i 3 år. Vi har mottatt vareprøver osv til #3 og #17 så det har ikke vært noen problemer før. ( Posten sa at bare feil med husnummer, skal ikke være en sak i levering av post, så lenge navn er tydelig på postkasse i samme gate. Postkassen vår har stått på samme sted i 3 år. ) Før i sommer. Jeg sporet pakken og den havnet i Tollen som forventet. Jeg ventet på brev for å betale MVA men tenkte kanskje at det ville stoppe opp pga av ferie avvikling. Så tenkte ikke mer over det. Så fikk jeg beskjed ifra selger i England for tre uker siden..pakken var sendt tilbake til England. Jeg kontaktet Posten og de kunne opplyse om at brev fra Tollen var sendt ut.. ingenting var betalt og de sendte det derfor tilbake. Jeg mottok aldri det brevet. Jeg må igjen betale for frakt, forsikring og 150kr for å overføre til utlandet. Fikk svar fra posten til slutt: " Varsel er nok sendt til feil adresse, det kan være grunnen til at du ikke har mottatt det. Det kan ferie for det faste budet, og da kan feiladressert post gå i retur. Vi anbefaler at du kontakter mottaker for å få varene på nytt, eller eventuell refusjon. " Jeg svarer: Jeg har en god tone med avsender og har ordnet med det, men spør om refusjon fra dere for kostnad om å sende igjen. og fikk svar " Vi har sjekket adresseregister hos Posten. Ser at du ikke har vært registrert med adresse #3 eller #1. Det er heller ikke meldt adresseendring til Posten fra adressene til #17. Meldes adresseendring kun til folkeregisteret informeres ikke Posten. Da er det rutine at post til tidligere adresser sendes i retur. Ber deg være obs på dette ved senere bestillinger. " Har dere noen råd?
 10. Sør-jeger

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  En pen Sako Vixen i 222? Eller en nyere Sako i 222/223.
 11. Sør-jeger

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  7x64 og 9,3x62 To klassiske Europeiske kalibre. 150 og 250 grain TTSX Sitter selv å ser på akkurat denne løsningen.
 12. Sør-jeger

  Elendige rifler?

  Ja.. Men der er låskassen støpt..
 13. Sør-jeger

  Elendige rifler?

  Alle rifler, hvor man må skru fast en montasje i i låskassen, havner ikke i mitt våpenskap. Det ekskluderer vel alle amerikanske rifler.. Så, begrenser valget ganske dramatisk for min del.. Tikka, Sako, BRNO, CZ, Blaser..
 14. Sør-jeger

  Bygge garasje og isolasjon?

  Angående bil og garasje.. Ser for meg at bilen står ute mesteparten av året, så bruker jeg hele garasjen til "hobbyrom". Kjører inn bilene vår og høst for å skifte dekk. Så, det skal ikke være så store problem med biler som ruster og tempsvingninger.
 15. Sør-jeger

  Bygge garasje og isolasjon?

  Har 15cm isolasjon i sålen pr idag.. men pga av støpefeil, så må det rettes opp i og får da 10cm isolasjon og 10 cm betong i gulvet. Så, dere sier jeg må ha plast uansett?? Veggene blir 20cm tykke og sålen er full isolert, kan da like gjerne stappe dem fulle. Garasjen er 8x6,2, hvor 3,9 x 5,8 (innvendig mål) er garasje og 3,7 x 5,8 er snekkerbod. Usikker på om jeg skal sette opp en vegg imellom og bare isolere snekkerboden. Eller om jeg skal isolere hele.. og la bilen stå ute hele året
×