Jump to content

Sør-jeger

Members
 • Content Count

  687
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei.. men nå blir det snart lov med 6,5x55 og 120grain monokuler på storvilt... Det frister! Lite rekyl og svært behagelig å skyte med.
 2. 308: 12.000-8000 30-06: 8000-6000 Ca´ish Har aldri skutt ut noen av de.. men forstår det slik, at det er ofte rengjøring av løp gjør ofte mer skade en selve skytingen. Jaktriflen min har vært 30-06.. men har nå gått over til rustfri 308, bare for å kappe den mest mulig for demper.
 3. Finnes det noen rifler i håndvåpen kaliber, med vanlig rifle sluttstykke? Har lest en del i det siste om to kaliber, 38 Casull og 9x25 Dillon, som bruker eller 45ACP eller 10mm krympet ned til 9mm. Disse oppnår nesten 2000fps med 125grain i 6-8" pistol løp. Vi måtte hatt 16" lengde i Norge. Hypotetisk.. så kunne man hatt disse i et behagelig 1911 grep med magasinet i. Med et vanlig sluttstykke som mater patronen. Se for dere en litt penere utførsel... (dette er halvauto på bildet)
 4. Ringmontasjen gir lavest høyde. Ringmontasje: 1" = 27mm 30mm = 29mm Base + xtra lav ring: 1" = 28,5mm 30mm = 30,5mm
 5. 6.5 Creedmoor er en Amerikansk kopi av solid Finsk ingeniørkunst. Og istedenfor å innrømme at de kopierte Finnenes 6,5x47 Lapua, fant de opp en fantastisk historie om en obskur patron de "gjorde" ting med. Helt tilfeldig folkens... Nei, velg 6,5x55. Norsk og Svensk patron, 130+ år ung og er bedre en Creedmore på alle måter, utenom lengden.
 6. Her var det mer snakk om folk som skyter elg, hjort og bjørn på 1000+ meter.. (I usa...)
 7. Leser du på de 5-6 amerikanske jakt og skyte forumene jeg er på.. så vil du lese akkurat det samme.
 8. Du har nok rett.. jeg brukte litt for store ord der. Leupold har mange linjer.. flere enn de meste. Og de hadde mer før. De måtte gå bort fra Made in America, for flere år siden. Så nå er det Assembled in America? De innrømmer at glass er outsourcet, som de fleste.. Men har vært gjentagende rykter om de billigste modellene har hatt kropp og innvendige deler også outsourcet. Og det siste året har nok slitt på supply kjedene, så regner jeg med at de har innsourcet det de kunne. Kom de ikke med nye modeller i år..
 9. Slik jeg forstår det, etter å lest overfladisk i over 15 år på diverse amerikanske forum, er at Leupold sine kikkertsikter er lagd så lette som mulig for å spare vekt. Og dette gjorde de også i mekanismen... og de delene tåler ikke slitasje like godt. Lagd for å stilles inn også være i fred. Kan lese på poster som går tilbake til 2006 på forskjellige forum hvor folk må sende dem inn fordi de takler ikke kontinuerlig justering. Dette gjelder også Europeiske sikter.. ikke lagd for kontinuerlig opp og ned, venstre høyre, tilbake opp høyre, ned opp justering. Pluss at Leu
 10. Kan få tårn på nesten alle sikter.. problemet er at fleste mekanismer er ikke lagd for det. Er ikke vanskelig å lage en som fungerer i årevis og titusenvis av skudd. Men, ser ikke ut som noen prioriterer det.
 11. Det går kanskje.. men vil ikke forvente all verden av det. De fleste av Leupolds innvendige mekanismer er ikke lagd for å klikke opp og ned regelmessig. Nesten alle Leupold sikter er lagd i Kina for tiden, med noen få unntak.
 12. Bob Beck Eier av MOA rifles og Extreme Outer limits. Lager rifler og filmer jakt av dyr på laaange hold.
 13. Synes McMillan stokk til Sauer 200 STR er ganske behagelig. Må være rart bygget jeg Men, nå som McMillan er solgt og har allerede kuttet en haug med modeller, så slipper dere nok å se flere nye av disse.
 14. Hva med heller å tilpasse grenen til 5skudds magasinet enn å bruke større magasin? Er da viktigere å trene raskt magasin bytte enn å skyte 10 skudd... Men, rart ikke noen gode maskinister/børsemakere her i Norge lager noe for Norsk bruk. Er da her det finnes hundretusenvis av STR... Å vente med hua i hendene på at noen amerikanere skal lage noe for oss... fysj. Amerikanerene har jo endelig sett lyset med trykkpunkts avtrekk, 6,5mm, hurtig skifte av løp, lyddemper, løst magasin og Mil/Mil etter noen tiår på sidelinjen.
 15. Viser enkelt hvordan du kan finne ut høyde. https://www.youtube.com/watch?v=TOvGCP2UJiw&feature=emb_title
×
×
 • Create New...