Jump to content

Tikka 512

Members
 • Content Count

  337
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Selvfølgelig gjør du det, og det er helt riktig av deg. De heter jo det de heter. Skulle tatt seg ut viss hver generasjon skulle gi hver post nye navn.
 2. Den lilla tippen på kula tyder på at det er 6mm. I vertfall viss det er en Nosler Ballistic Tip. Jeg går for .244 Holland&Holland magnum. Og :308 Win som referansepatron.
 3. Sideligger, riktignok, men ja deg inspirere. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=149821544 Sjeldent har uttrykket "skjønnheten ligger i funksjonen" passet bedre.
 4. Viss en har råd til en fin vierling, så har en vel råd til å få laget en ny kolbe med de målene en ønsker også😉. Så unngår en og å få skader på den originale.
 5. Ikke tiss på posten din. Tiss noen hundre meter før du kommer til posten din, men ikke på naboposten. Eller tiss nærmere viss du kan tisse i rennende vann. @ladebenkenMissforstod du dette rådet med vilje? Jeg tolker det som "Ikke gjør som idiotene gjør. Idiotene skyter først og spør senere."
 6. Dette har aldri vært noe problem for meg, siden kombien min har frittliggende riflepipe. Men ville det hjelpe å montere på optikken lengre framme på pipa? Et scout-kikkertsikte eller rødpunktsikt montert som dette? Utvidelsen mellom pipene er jo størst rett under der optikken tradisjonelt blir montert, og dette rødpunktsiktet er jo montert omtrent der skuren på jernsiktene er. Meeeen... hadde det vært en god idè, hadde vel noen andre hatt den idèen før meg...
 7. Du ser det ikke før du har logget inn på finn.no selv.
 8. Det burde vel egentlig være 18 års aldersgrense for å få se bilde nummer 4 av det "verktøyet". Bildeteksten gjør det heller ikke mer uskyldig.
 9. Hvor tunge kuler trenger man? 150 grs og 165 grs homogene ekspanderende blåser gjennom det meste. Det er vel en del år siden 220 grs blyspiss var det "frekkeste" man kunne lade med i 30-06? At kulebanen er flatere og rekylen mindre er to andre fordeler til de moderne lettvekterne. At 30-06 krever lang låsekasse betyr bare noe om en velger ei rifle som kommer i forskjellige låsekasselengder. Noe Tikka T3, Mauser 98 med flere ikke gjør. Derfor bør en kanskje velge nettopp 30-06 viss en kjøper brukt...
 10. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=153202608 Fremstår visstnok som meget velholdt. Men han sier ikke et ord om at hanen er knekt. Det kan riktignok repareres enkelt, men det er kanskje ikke så lett å få tak i ny (del), siden han ikke har gjort det selv allerede.
 11. "Å gå på limpinnen", og "å sitte i klisteret" kommer fra da man fanget småfugler i frukttrærne ved å smøre lim på noen av greinene, så fuglene satt fast. http://www.birdlife.no/internasjonalt/nyheter/?id=910 Helt greit at enkelte jakt- og fangstformer blir forbudt.
 12. Å være på jakt etter noe. Som å være på husjakt, eller være på jakt etter en `98 corolla delebil. "Å gå i (rett) fella" er et annet. Ikke så relatert til skyting, menn til jakt.
 13. Tikka 512

  Quiz

  Fritt etter hukommelsen så er følgende historie angivelig opphavet til araber-navnet. En ung gutt, kanskje førstereisgutt, våknet en sen morgen på et bordell i en havneby et sted i Midtøsten. Klærne var stjålet, og båten han hadde hyre på skulle seile videre den dagen. Rådyra var gode, så han tok på seg sengetøyet og løp mot havna. Havneområdet var stengt for uvedkommende, og han ble stoppet av vakter som sa "No arabs, no arabs!" Gutten svarte "Eg e'tje arabar, eg e får Haugesund!" Kanskje noen kan bekrefte eller avkrefte dette.
 14. Tikka 512

  Quiz

  Jeg har vært borte en stund, men nå er jeg klar til å svare. Etter hukommelsen og litt gjetting: 2: Geirangerfjorden er en av dem. 5: Er Voss en av de? 6: Havrsfjord 9: Fredrikshald Noen andre får fylle inn det som mangler...
×
×
 • Create New...