Jump to content

Tikka 512

Members
 • Content Count

  376
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 Excellent

About Tikka 512

Recent Profile Visitors

733 profile views
 1. Tikka 512

  17 Remington

  https://www.jaktogfriluft.no/remington-accutip-v-17-remington-20-gr-4
 2. Jeg skal ikke blande meg inn i hva du velger,. Men mitt råd, uavhengig av hva du velger, er : Begynn med hjemmelading.
 3. Er den ikke for kort? 685 mm. Gjelder 84 cm regelen bare jaktvåpen? Jeg vet ikke selv, jeg eier bare jaktvåpen. Fikk noen av dere med dere hvordan (om) sikringen har blitt endret?
 4. Tikka 512

  168 grs ttsx

  Jeg bestillte her https://ljfs.no/butikk/hjemmelading/kuler/barnes
 5. Tikka 512

  Hornady A-Max

  Å lese dette ble jeg ikke så mye klokere av. Mye synsing, men hvor mye av det bygger på erfaring? Jeg har tenkt å jakte rev og annet jeg ikke skal spise (og kanskje rådyr) med 168 grs A-max i 30-06'en. Har noen erfaringer med denne kula/kulevakta? Jeg har skutt to rever tidligere med ikke-ekspanderende hulspiss. Jeg fant igjen begge, men de løp ca 40 og ca 100 meter etter lungetreff. Vil slippe den letinga fremover. Fant tre videoer på youtube som egentlig gir svar, men andres erfaringer fra jakt er alltid interessant.
 6. Skal du selge? Jeg vil ikke gi noen prisvurdering, men du får nok ikke så mye for den som den egentlig er verdt. I motsetning til Tikka T3, som har veldig høye priser på bruktmarkedet. Det er sikkert enklere, og du får sikkert mer for den, om du selger noen av løpene hver for seg. Skal du kjøpe? Lykke til! Her har du sjansen til å få mye solid bruksvåpen for pengene.
 7. Tikka 512

  300winmag

  Du må bruke en annen magasininnsats til 300 win mag. https://issuu.com/norma.norge/docs/normakatalogen2020/1?ff Se på side 21 i Norma-katalogen.
 8. https://rws-ammunition.com/en/infotainment/rws-bullets/rws-evolution-green Jeg har ingen erfaring med denne kula, men det virker ikke akkurat som den skal være spesielt hard.
 9. Følgende er også postet i "Beverjakta 2020". Tenkte det kan ha litt interesse her også. Jeg var ute med kajakken og Benelli Supernova'en i dag tidlig. Vannet jeg jakter i er to kilometer langt og mellom 200 og 300 meter bredt. Utenfor beverhytta, som ligger nær det nord-østre hjørnet av vannet, var det en liten nysgjerrig tass rundt og svømte, men fikk ikke skuddsjanse på den. Jeg padlet sørover, langs østsiden for å se etter flere. Siden jeg er høyreskytter kan jeg bare skyte fra ca rett fram og til ca 90 grader mot venstre (babord 🙂). Noen hundre meter sørover plasket det i vannet mellom kajakken og land. Det hadde kommet en svømmende, som jeg ikke hadde sett kjølvannet av ,på grunn av vinden og bølgene. Den svømte under vann, og dukket opp litt bak meg. Jeg svingte ut fra land og padlet forbi beveren på god avstand, før jeg svingte inn til land, mot beveren igjen. Jeg skjøt den med Remington Wingmaster HD, 12/76, 42 g, US 2 på litt under ti meters avstand. Den fløt fint og noen sekunder etterpå kunne jeg løfte min første hagleskutte bever opp på kajakken.
 10. Jeg var ute med kajakken og Benelli Supernova'en i dag tidlig. Vannet jeg jakter i er to kilometer langt og mellom 200 og 300 meter bredt. Utenfor beverhytta, som ligger nær det nord-østre hjørnet av vannet, var det en liten nysgjerrig tass rundt og svømte, men fikk ikke skuddsjanse på den. Jeg padlet sørover, langs østsiden for å se etter flere. Siden jeg er høyreskytter kan jeg bare skyte fra ca rett fram og til ca 90 grader mot venstre (babord 🙂). Noen hundre meter sørover plasket det i vannet mellom kajakken og land. Det hadde kommet en svømmende, som jeg ikke hadde sett kjølvannet av ,på grunn av vinden og bølgene. Den svømte under vann, og dukket opp litt bak meg. Jeg svingte ut fra land og padlet forbi beveren på god avstand, før jeg svingte inn til land, mot beveren igjen. Jeg skjøt den med Remington Wingmaster HD, 12/76, 42 g, US 2 på litt under ti meters avstand. Den fløt fint og noen sekunder etterpå kunne jeg løfte min første hagleskutte bever opp på kajakken.
 11. Helt enig @spindrift. Den boka er mye av grunnen til at jeg ble jeger.
 12. Min personlige konklusjon er at jakt på kråkefugler først og fremst gir meg økt glede. Og det er verdifullt.
 13. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5854&prodid=11680 Federal Fusion156 gr.
 14. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=166430529 Du trenger ikke så mye utvalg. Det er nok å finne en.
×
×
 • Create New...