Jump to content

Tikka 512

Members
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 Excellent

Recent Profile Visitors

710 profile views
 1. Tikka 512

  300winmag

  Du må bruke en annen magasininnsats til 300 win mag. https://issuu.com/norma.norge/docs/normakatalogen2020/1?ff Se på side 21 i Norma-katalogen.
 2. https://rws-ammunition.com/en/infotainment/rws-bullets/rws-evolution-green Jeg har ingen erfaring med denne kula, men det virker ikke akkurat som den skal være spesielt hard.
 3. Følgende er også postet i "Beverjakta 2020". Tenkte det kan ha litt interesse her også. Jeg var ute med kajakken og Benelli Supernova'en i dag tidlig. Vannet jeg jakter i er to kilometer langt og mellom 200 og 300 meter bredt. Utenfor beverhytta, som ligger nær det nord-østre hjørnet av vannet, var det en liten nysgjerrig tass rundt og svømte, men fikk ikke skuddsjanse på den. Jeg padlet sørover, langs østsiden for å se etter flere. Siden jeg er høyreskytter kan jeg bare skyte fra ca rett fram og til ca 90 grader mot venstre (babord 🙂). Noen hundre meter sørover plasket det i vannet mellom kajakken og land. Det hadde kommet en svømmende, som jeg ikke hadde sett kjølvannet av ,på grunn av vinden og bølgene. Den svømte under vann, og dukket opp litt bak meg. Jeg svingte ut fra land og padlet forbi beveren på god avstand, før jeg svingte inn til land, mot beveren igjen. Jeg skjøt den med Remington Wingmaster HD, 12/76, 42 g, US 2 på litt under ti meters avstand. Den fløt fint og noen sekunder etterpå kunne jeg løfte min første hagleskutte bever opp på kajakken.
 4. Jeg var ute med kajakken og Benelli Supernova'en i dag tidlig. Vannet jeg jakter i er to kilometer langt og mellom 200 og 300 meter bredt. Utenfor beverhytta, som ligger nær det nord-østre hjørnet av vannet, var det en liten nysgjerrig tass rundt og svømte, men fikk ikke skuddsjanse på den. Jeg padlet sørover, langs østsiden for å se etter flere. Siden jeg er høyreskytter kan jeg bare skyte fra ca rett fram og til ca 90 grader mot venstre (babord 🙂). Noen hundre meter sørover plasket det i vannet mellom kajakken og land. Det hadde kommet en svømmende, som jeg ikke hadde sett kjølvannet av ,på grunn av vinden og bølgene. Den svømte under vann, og dukket opp litt bak meg. Jeg svingte ut fra land og padlet forbi beveren på god avstand, før jeg svingte inn til land, mot beveren igjen. Jeg skjøt den med Remington Wingmaster HD, 12/76, 42 g, US 2 på litt under ti meters avstand. Den fløt fint og noen sekunder etterpå kunne jeg løfte min første hagleskutte bever opp på kajakken.
 5. Helt enig @spindrift. Den boka er mye av grunnen til at jeg ble jeger.
 6. Min personlige konklusjon er at jakt på kråkefugler først og fremst gir meg økt glede. Og det er verdifullt.
 7. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5854&prodid=11680 Federal Fusion156 gr.
 8. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=166430529 Du trenger ikke så mye utvalg. Det er nok å finne en.
 9. Kan 6'ern være .470 Nitro Express?
 10. Er alle sammen fortsatt i matkoma? Jeg får gjette på noen til. @Vaquero fortjener litt mer innsats når han har giddet å dra i gang en quiz. 6: .40 S&W 7: 10 mm Auto
 11. Tror nummer 5 er .32 H&R Magnum og nummer 9 er .400 Cor-Bon.
 12. 6. er lillebroren til 7. Godt over 20 års aldersforskjell.
 13. Jeg er ikke spesialist på dette, men jeg har begynt å nørde litt rundt patroner Jeg kommer med noen hint (som jeg håper er riktige), til hjelp for alle som vil lære mer. 4. russisk håndvåpenpatron 7. sovjetisk. Mye brukt 9. tror det er patronen til han med skarpskytterrifla til venstre for patronene. Mye å lære på engelsk wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rifle_cartridges for eksempel.
×
×
 • Create New...