Jump to content

Tikka 512

Members
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvor tunge kuler trenger man? 150 grs og 165 grs homogene ekspanderende blåser gjennom det meste. Det er vel en del år siden 220 grs blyspiss var det "frekkeste" man kunne lade med i 30-06? At kulebanen er flatere og rekylen mindre er to andre fordeler til de moderne lettvekterne. At 30-06 krever lang låsekasse betyr bare noe om en velger ei rifle som kommer i forskjellige låsekasselengder. Noe Tikka T3, Mauser 98 med flere ikke gjør. Derfor bør en kanskje velge nettopp 30-06 viss en kjøper brukt...
 2. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=153202608 Fremstår visstnok som meget velholdt. Men han sier ikke et ord om at hanen er knekt. Det kan riktignok repareres enkelt, men det er kanskje ikke så lett å få tak i ny (del), siden han ikke har gjort det selv allerede.
 3. "Å gå på limpinnen", og "å sitte i klisteret" kommer fra da man fanget småfugler i frukttrærne ved å smøre lim på noen av greinene, så fuglene satt fast. http://www.birdlife.no/internasjonalt/nyheter/?id=910 Helt greit at enkelte jakt- og fangstformer blir forbudt.
 4. Å være på jakt etter noe. Som å være på husjakt, eller være på jakt etter en `98 corolla delebil. "Å gå i (rett) fella" er et annet. Ikke så relatert til skyting, menn til jakt.
 5. Tikka 512

  Quiz

  Fritt etter hukommelsen så er følgende historie angivelig opphavet til araber-navnet. En ung gutt, kanskje førstereisgutt, våknet en sen morgen på et bordell i en havneby et sted i Midtøsten. Klærne var stjålet, og båten han hadde hyre på skulle seile videre den dagen. Rådyra var gode, så han tok på seg sengetøyet og løp mot havna. Havneområdet var stengt for uvedkommende, og han ble stoppet av vakter som sa "No arabs, no arabs!" Gutten svarte "Eg e'tje arabar, eg e får Haugesund!" Kanskje noen kan bekrefte eller avkrefte dette.
 6. Tikka 512

  Quiz

  Jeg har vært borte en stund, men nå er jeg klar til å svare. Etter hukommelsen og litt gjetting: 2: Geirangerfjorden er en av dem. 5: Er Voss en av de? 6: Havrsfjord 9: Fredrikshald Noen andre får fylle inn det som mangler...
 7. Tikka 512

  Quiz

  Egentlig ikke, men jeg blir glad om det kommer en.
 8. Tikka 512

  Quiz

  Som hører til Amerika på samme måte som Shetland og De Britiske Øyer hører til Europa. Ellers er jeg også (noen ganger usunt) opptatt av å svare på nøyaktig det folk spør om, og ikke det de egentlig lurer på. "Hvorfor har du våpen i bilen?" "For å få det med meg"
 9. En annen, og kanskje større fare er om kula har irra fast i hylsa. Da blir trykket høyt!!! Lever de til destruering viss du er i tvil. Du går nok ikke konkurs av å kjøpe tilsvarende mengde treningspatroner.
 10. "Idag brukes patronen hovedsakelig til jakt på mindre småvilt som rev og bever." skriver selgeren. Den er vel ikke lovlig til bever. Eller kan den sprenglades så den tipper over grensa for anslagsenergi?
 11. Jeg har pleid å hente de fortløpende. Da husker jeg hvor de har falt, og jeg får forvisset meg om at de er døde. Har hørt at kråkene kan bli skremt av døde kråker som ligger på bakken. Jeg pleide å jakte med ugle i et kupert hugstfelt og slutta etter et par sesonger med kamuflasjetelt og nett. Jeg gikk over til fullstendig kamuflasje av meg selv, løvcamo, "gilliehatt", hansker, maske og kamuflert våpen, og sto inntil ei lita bjørk. Måtte forresten kappe toppen av bjørka hver høst for å kunne skyte 360 grader. Viss jeg brukte terrenget riktig var det ikke noe problem å skyte flere kråker mens jeg var ute og henta felt fugl. Hauken skal nok fungere bra, men prøv å få den høyt nok, så den blir stående i silhuett. Vær på plass før det blir lyst, som du sier. Lykke til
 12. Nå vet ikke jeg om du røyker eller ikke, men en som har råd til tobakk i Norge har råd til 250-kroners lighter også.
 13. Var det (mye) kaldere da du skjøt de 200 første skuddene? Trykket øker når temperaturen øker. Tviler på at dette er grunnen, men viss de patronene gir trykk helt i grenseland i ditt våpen kan nok en temperaturøkning vippe de over grensa. Er alle patronene du har skutt fra samme produksjonslott?
 14. Jeg er ikke helt uenig i det, men en kan vel si at den overflødige borelåsen gjør kolbeforhøyeren justerbar.
×
×
 • Create New...