Jump to content

Tikka 512

Members
 • Content Count

  323
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tikka 512

  Quiz

  Fritt etter hukommelsen så er følgende historie angivelig opphavet til araber-navnet. En ung gutt, kanskje førstereisgutt, våknet en sen morgen på et bordell i en havneby et sted i Midtøsten. Klærne var stjålet, og båten han hadde hyre på skulle seile videre den dagen. Rådyra var gode, så han tok på seg sengetøyet og løp mot havna. Havneområdet var stengt for uvedkommende, og han ble stoppet av vakter som sa "No arabs, no arabs!" Gutten svarte "Eg e'tje arabar, eg e får Haugesund!" Kanskje noen kan bekrefte eller avkrefte dette.
 2. Tikka 512

  Quiz

  Jeg har vært borte en stund, men nå er jeg klar til å svare. Etter hukommelsen og litt gjetting: 2: Geirangerfjorden er en av dem. 5: Er Voss en av de? 6: Havrsfjord 9: Fredrikshald Noen andre får fylle inn det som mangler...
 3. Tikka 512

  Quiz

  Egentlig ikke, men jeg blir glad om det kommer en.
 4. Tikka 512

  Quiz

  Som hører til Amerika på samme måte som Shetland og De Britiske Øyer hører til Europa. Ellers er jeg også (noen ganger usunt) opptatt av å svare på nøyaktig det folk spør om, og ikke det de egentlig lurer på. "Hvorfor har du våpen i bilen?" "For å få det med meg"
 5. En annen, og kanskje større fare er om kula har irra fast i hylsa. Da blir trykket høyt!!! Lever de til destruering viss du er i tvil. Du går nok ikke konkurs av å kjøpe tilsvarende mengde treningspatroner.
 6. "Idag brukes patronen hovedsakelig til jakt på mindre småvilt som rev og bever." skriver selgeren. Den er vel ikke lovlig til bever. Eller kan den sprenglades så den tipper over grensa for anslagsenergi?
 7. Jeg har pleid å hente de fortløpende. Da husker jeg hvor de har falt, og jeg får forvisset meg om at de er døde. Har hørt at kråkene kan bli skremt av døde kråker som ligger på bakken. Jeg pleide å jakte med ugle i et kupert hugstfelt og slutta etter et par sesonger med kamuflasjetelt og nett. Jeg gikk over til fullstendig kamuflasje av meg selv, løvcamo, "gilliehatt", hansker, maske og kamuflert våpen, og sto inntil ei lita bjørk. Måtte forresten kappe toppen av bjørka hver høst for å kunne skyte 360 grader. Viss jeg brukte terrenget riktig var det ikke noe problem å skyte flere kråker mens jeg var ute og henta felt fugl. Hauken skal nok fungere bra, men prøv å få den høyt nok, så den blir stående i silhuett. Vær på plass før det blir lyst, som du sier. Lykke til
 8. Nå vet ikke jeg om du røyker eller ikke, men en som har råd til tobakk i Norge har råd til 250-kroners lighter også.
 9. Var det (mye) kaldere da du skjøt de 200 første skuddene? Trykket øker når temperaturen øker. Tviler på at dette er grunnen, men viss de patronene gir trykk helt i grenseland i ditt våpen kan nok en temperaturøkning vippe de over grensa. Er alle patronene du har skutt fra samme produksjonslott?
 10. Jeg er ikke helt uenig i det, men en kan vel si at den overflødige borelåsen gjør kolbeforhøyeren justerbar.
 11. Kan noen som vet mer om 2. verdenskrig enn meg forklare hvorfor det står "Property of U.S. på en SOE- pistol.
 12. Jeg har tenkt litt på det samme sjøl, men har bare flere spørsmål. Bare vage "fantasier" fra min side. Jeg får meg nok aldri noen .458, uansett. Kan man skyte .458X2" i et .458 win mag kammer, på samme måte som man kan skyte .458 win mag i et .458 Lott kammer? https://en.wikipedia.org/wiki/.458×2-inch_American Og kan man da korte ned hylsa enda mer for å få enda mindre hylsevolum? Kan man bruke .452 pistolkuler for å få bedre ekspansjon i lave hastigheter? Blir disse tunge nok til anslagkravet på rådyr?
 13. Jeg har en Tikka 512 kombi med to avtrekkere, med ekstra haglepipe til. For noen år siden var jeg til børsemaker med den for å få lettere avtrekk på den bakerste avtrekkeren, den til riflepipa. Den ble lettere, faktisk ganske god, men da jeg trakk av fremre avtrekker gikk begge løpene av. Dette oppdaget jeg heldigvis under tørrtrening hjemme med klikkpatroner. Børsemakeren fikk ordnet det raskt da jeg var tilbake hos ham. Tror han gjorde jobben mens jeg venta i butikken.
 14. https://winchester.com/Products/Ammunition/Rifle/Ballistic-Silvertip/SBST300SA .300 WSM skal klare 917 m/s med 180 grs kule, men kanskje ikke med kort løp. Den har riktignok bare x53 hylse. https://en.wikipedia.org/wiki/.325_Winchester_Short_Magnum .325 WSM skal visstnok klare 930 m/s fra ei 61 cm pipe. Det kan du nok ha rett i
 15. Etter hvert dukker det opp flere minner i hukommelsen. Skulle ønske jeg kunne huske nyttige ting også, men unyttige minnene er tross alt bedre enn krigstraumer. Jeg var gjest på ei rådyrjakt for noen år siden, og en av de andre gjestene var en ca 60 år gammel erfaren fugle- og elgjeger, men han hadde nok ikke skutt mange rådyr. Da vi før jakta diskuterte hagle vs rifle sa han "Jeg jakter jo med tredve null seks, så viss jeg bare er borti dyret, så faller det." Noen år senere gikk jeg på samme lag som en av samme typen på et jaktfeltstevne. På et rådyr, stående skyting, om jeg husker riktig, hadde han et i vomma, et nede i foten et i halsen og to bom. Han godtok null poeng på det holdet, siden det var en konkurranse, men sa etterpå at "Jeg hadde jo fått dyret viss det var jakt."
×
×
 • Create New...