Jump to content

KF

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KF's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • First Post
  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei, jeg har over flere år benyttet norma trainer til øving og småvilt. Har brukt norma oryx til storvilt. Har 6,5 x 55mm. Er det noen som vet hvorfor disse har blitt så vanskelig å få tak i? oryx er tilgjengelig noen få steder og trainer er ikke å få tak i lenger. Prisen på oryxen har skutt i været men det er vel kanskje pga av tilgjengeligheten og prisvekst generelt. Noen som har et annet merke/type å anbefale? Går mest i vanlig storvilt og toppjakt.
  2. Har ingen erfaring med EGE Alaska, men ser den har fått terningkast 1 hos jeger.no
  3. Virker lovende, hvordan ville det fungert i praksis? Hadde man sluppet bikkja og fulgt på fra en viss avstand? Hva menes med å ture trangt?
  4. KF

    Beste hagle til 10k

    Kanskje Khan K500 Lux Valnøtt? https://bmwear.no/produkt/vapen/hagle/khan/khan-ou-k500-lux-valnott Denne fikk 6 / 6 i jeger: https://www.jeger.no/jaktvaapen/hagle/test-av-khan-k500-lux-valnoett
  5. Det er mulig at jeg får tilgang på et terreng på en 400-600 dekar skog i mange år fremover. Det er kvote på 2 rådyr på disse og jeg har vurdert tanken om å anskaffe en dachs da jeg har hørt at disse fungere bra på mindre areal enn for eksempel drever og beagle. Si gjerne ifra om jeg har misforstått. Det er nok mulig å få til noen avtaler med noen naboer men tenkte å holde meg til dette til å begynne med. Kan man få dachs til å gå etter hare også? Isåfall er 400-600 dekar stort nok, gitt at det er hare i området? Hvordan er det å få den til å bli godkjent ettersøkshund, vil det gå ut over jaktinnstiktet? Fungerer det i praksis å jakte aleine med dachs? Hadde virkelig satt pris på om noen kunne delt litt kunnskap angående dette
  6. Kan jo legge til en kommentar for de som søker opp denne haglen seinere: XXL tar EGE FX12 og EGE E60 ut av sortimentet sitt pga en for mye reklamasjon.
  7. Endte det med kjøp? Isåfall har du testet den på leirduer? samboeren min er på utkikk etter ny hagle og vi vurderer denne nå som den er på tilbud igjen (4999kr). hadde vært fint med tilbakemelding om du eller noen andre har noen erfaringer med denne hagla.
  8. Hei Jeg har i dag en winchester M70 i 6,5 x 55, og vurderer å kjøpe meg en mauser i 30.06. Jeg jakter stort sett fugl og rådyr med denne. Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg har lest og hørt at denne fungerer bedre på villsvin, og har lenge vurdert en tur til utlandet og jakte bjørn. Er litt i tvil på om jeg faktisk bør kjøpe en 30.06 eller om det bare er jeg som vil kjøpe for å ha mer. Noen som har noen gode innspill eller annen informasjon angående dette? Noen andre jaktformer denne slår 6,5? Kan jo legge til at jeg ikke har tenkt å investere allverdens i rifla og optikken til 30.06.
  9. Ser at det er tilbud på XXL på Karhu Gtx Hunting Suit og lurer på om noen har noen erfaringer med denne da jeg ikke finner noe særlig om denne på nett.
  10. Meg og en kamerat har kommet i kontakt med en bonde som gjerne vil leie ut jorde sitt slik at vi kan jakte duer. Vi har liten erfaring når det kommer til duejakt og er derfor litt usikker på hvilken pris vi skal legge oss på. Har ikke inntrykk at bonden planlegger å bli millionær ved å leie ut, men vil jo komme med en ok pris da han leier dette jordet ut til en annen som dyrker plen der. Er det noen andre som har betalt for å leie et jorde og vil si hvilken pris dere ga for det?
×
×
  • Create New...