Jump to content

Röda_Lacket

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Forvaltningen vil være bundet av retningslinjer fra en overordnet instans. Men en domstol vil nok ikke være bundet av dette. Forvaltningspraksis regnes forøvrig som en slags svak rettskilde av norske jurister.
 2. TDI står for Tactical Defense Institute. Denne kniven påstås det er ment for politifolk, som trenger å skjære en angriper hvis de prøver å gripe tjenestevåpenet. Denne er vel farlig nær det som regnes som et "voldsprodukt" etter våpenforskriften, selv om den sikkert kan brukes til andre ting også.
 3. Øyner en mulig innskjerping for signalpistol og start/knall våpen. Men det vet vi ikke sikkert før vi får se våpenforskriften.
 4. Det kan virke som om ny utkast til ny våpenforskrift allerede er klart. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/invitasjon_workshop/id2628228/
 5. I denne sammenheng bruker jeg det om kniver, som jeg mener er laget for å vise at konkurrentene har et så- så produkt. Og for å vise at Fallknivens egentlige masseprodukt, F-1, er bedre...
 6. Jeg ser på WM-1 som en parodi eller videreutvikling av Helle Nying (tidligere kalt Fjording med annen slire). Så kan en stryke det som passer.... Det var ihvertfall Helle som var først med sportskniver i denne størrelsen i Skandinavia.....
 7. Jeg er redd du har rett. Når jeg ser nøyere etter er bladformen nokså forskjellig. Kanskje en tanke asiatisk? Men jeg tror likevel den har likhetstrekk med tollekniv med tønneformet skaft, hvis du tar utgangspunkt i hvilke grep som er mulig å bruke på denne kniven.
 8. Bare en tanke. Sammenlignende reklame er forbudt i Sverige. Men ingenting hindrer en kniv produsent, å lage kniver som ligner på konkurrentens. Det er vel særlig Mora i jaktutgave de har i tankene tenker jeg. Alle vet at det er F-1 som er pilot kniven.
 9. Fallkniven er et "spesielt" knivmerke. Eneste knivene deres som er noe å ha er slipjoint kniver og F-1. Om jeg er enig med de vurderinger som ligger bak Fallkniven sine kniver, er en annen sak. WM-1 er parodi på Helle Fjording/Nying. H-1 er parodi på tollekniv med tønneformet skaft. S-1 er parodi på Brusletto Hunter. A-1 er parodi på frilufts Bowie kniver eller mange overlevelseskniver. Osv. Vi legger også merke til den mobile kjøkkenkniven Erna......
 10. En Sharpmaker holder til det meste av knivstål opp til VG-10 tenker jeg. Skal du bruke knivene til finere trearbeid, ville jeg kjøpt "ultra fine" steiner i tillegg. Steinene som følger med Sharpmaker kan selvfølgelig også brukes på frihånd. De tilsvarende sliperne som Lansky har, fungerer bare til kjøkken kniver, slipjoint kniver og kanskje filetkniv. Dette pga eggvinklene. Men steinene kan også brukes på frihånd da. Sistnevnte sliper kan ikke brukes til serraterte kniver.
 11. Hvis du klarer deg med kjøkkenkniver og vanlig Sveitserkniv, er de sliperne til Lansky som ligner på sharpmaker helt ok. Kanskje ikke bra nok til finere trearbeid, men holder til det meste...
 12. Når det gjelder Ronny Knarker, så kan han hvis han er "UFB" gå med hva han vil. Det er flere eksempler på at bostedsløse er frikjent for å gå med ganske skumle kniver.
 13. For de har sikkert nok fengselsplasser til å bure inne alle som bærer kniv. Akkurat som at alle som eier uregistrerte våpen etter kluss med et arveoppgjør også reelt sett risikerer fengsel....
 14. Sammenlign med denne norske saken: https://www.vgtv.no/video/72365/politiet-skjoet-pistolmann-i-tromsoe Her var det vel også snakk om en lekepistol.
 15. De mener at pengene kunne vært brukt til andre ting, for eksempel politiet... Skal ikke vurdere om de politifolkene jeg snakket med da jeg trente kampsport var representative for alle i politietaten. Men de hadde en utpreget holdning. "Skyting - hva skal du med det?". De samme personene mente at stort sett bare folk som hadde hatt utenlandstjeneste i forsvaret, offiserer og politifolk burde ha våpen. Og kanskje en og annen bonde. De mente også at HV var tull og sløsing med midler - som kunnne gå til politiet og bli brukt mer effektivt der.
×
×
 • Create New...