Jump to content

Röda_Lacket

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis du har samme brikke som meg er det en micro SD brikke inne i den store SD brikken. Plukk ut denne og sett den i GPSen.
 2. Det er et krav at våpenskap skal være FG godkjent. Det innebærer at skapet enten må boltes fast, eller veie over 150 kg.
 3. Ny straffelov § 88, første ledd: "Fristen etter § 86 avbrytes ved at den mistenkte får stilling som siktet, jf. straffeprosessloven § 82. Skjer siktelsen ved utferdigelse av utenrettslig erklæring eller av forelegg, avbrytes fristen når den siktede meddeles siktelsen. For slik meddelelse gjelder domstolloven § 146 annet ledd tilsvarende."
 4. Når det gjelder å skyte med pistol, er det ikke bare snakk om interesse, men også om evner. Ikke alle som er over gjennomsnittet flinke i sport kan lære seg å skyte med pistol. Det er folk som har hatt pistolopplæring fra Forsvaret som har strøket på PHS. Etter hva jeg kan google meg fram til har strykprosenten i politiet variert de siste 5-10 årene. De ser ut til at politiet har skjerpet inn skytetestene de siste årene.
 5. Michael Yardley har noen omfattende artikler om "cross dominance" som ligger ute på nettet. Hvis du leser engelsk.
 6. Avhengig av hvor sterkt du er kryssdominant, kan det eventuelt trenes bort. Men det er også en god sjanse for at du må skyte links med hagle. Hvis du da ikke vil lukke et øye eller bruke lapp.
 7. Slik det blir praktisert av enkelte pistolklubber, er at de tvinger medlemmer til å søke om eget våpen så fort som mulig. Hvis du ikke får innvilget eget våpen etter for eksempel seks måneder, så kaster deg ut av klubben. Sier ikke at alle gjør dette. Men noen klubber driver slik med en slags indirekte vandelssjekk av sine medlemmer. Kanskje like greit at politiet sier ja eller nei på forhånd?
 8. I tillegg til vandelsattest, er det noe som heter utvidet politiattest. Der er alle opplysninger som politiet har om deg med. Er vel stort sett bare forsvaret og politiet som får se den. Minner om at du for eksempel kan bli nektet sertifikat for småfly, hvis du har vært tre ganger i fyllearresten. Det er ikke straffbart, men du blir ikke ansett som "edruelig" osv. Politiet har et flott datasystem, der står alt sammen. Det ideelle dersom folk skulle forhåndsgodkjennes, er en attest på ja eller nei fra politiet. Jeg tviler på at representanter for sivile skyteklubber vil få se alt tilgjengelig materiale på medlemmer. Da vil mange arbeidsgivere i utsatte bransjer bli misunnelig.
 9. I tilfelle baksiden er blank. Kan det være en sånn lapp medlemmer av skyteklubber fikk for å kjøpe ammunisjon i gamle dager? Medlemmer av pistolklubb kunne i gamle dager få tillatelse til å kjøpe ammunisjon, uten at de eide eget våpen. Om de kan det i dag vet ikke jeg, men jeg kjenner flere som har hatt slik tillatelse tidligere.
 10. I følge VG hadde den 21 årige gjerningsmannen jegerprøven og våpen registrert på seg. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zGkWlv/terrorsiktet-hadde-tilgang-til-lovlige-jaktvaapen
 11. Nei faktisk ikke. Skal se litt på dem når jeg kommer hjem fra hytta og får Wi-Fi igjen.
 12. Utrolig at du kan anbefale en kniv kanal til en som kaller seg Shabazz. Virker dønn useriøst spør du meg. Se på Wikipedia hva det navnet betyr.
 13. Forvaltningen vil være bundet av retningslinjer fra en overordnet instans. Men en domstol vil nok ikke være bundet av dette. Forvaltningspraksis regnes forøvrig som en slags svak rettskilde av norske jurister.
 14. TDI står for Tactical Defense Institute. Denne kniven påstås det er ment for politifolk, som trenger å skjære en angriper hvis de prøver å gripe tjenestevåpenet. Denne er vel farlig nær det som regnes som et "voldsprodukt" etter våpenforskriften, selv om den sikkert kan brukes til andre ting også.
 15. Øyner en mulig innskjerping for signalpistol og start/knall våpen. Men det vet vi ikke sikkert før vi får se våpenforskriften.
×
×
 • Create New...