Jump to content

Röda_Lacket

Members
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 37 mm er sivilversjonen av 40 mm. Eller signalpistol versjonen. Får nok ikke lov til å ha ordentlig bombekaster på hobby AR over dammen.
 2. 37 mm er vel teknisk sett like tillatt som kaliber 4. Det er vel interessen det skorter på......
 3. Nå kommer det sannsynligvis ny våpenforskrift i løpet av noen måneder. Vent litt og still spørsmålet på nytt. Det er mitt råd. Det kommer sannsynligvis nye regler angående kniver. Det er sannsynligvis ikke lurt å investere i noe som kan bli ulovlig å eie. Den juridiske status som slikt har i dag, er jeg faktisk usikker på. Det beror på en tolkning av det spenstige "voldsprodukt" begrepet i våpenforskriften paragraf 9.
 4. Jeg tror det hadde vært lettere for sivile skyttere og gi råd til politiet, om det ikke hadde vært for at enkelte innen skyttermiljøet har holdt informasjon vekk fra dem om pistol / revolver skyting. Politiet har større problemer med betjening av Mp5 enn tjeneste pistol forresten. Det er flere som nesten stryker på eksamen på dette våpenet.
 5. Har ennå ikke forstått hva som er formålet med dette. Skal du oppbevare kniver/ stålredskaper i kjuke?
 6. Fiskebokser ble fabrikkprodusert i Norge for mange år siden. Har to sånne på hytta.
 7. Diamant belagte eller keramiske "skjerpestål" fjerner faktisk metall. Personlig bruker jeg bare skjerpestål av stål....
 8. Disse slipestavene er forresten formet som et tradisjonelt skjerpestål. Et skjerpestål brukes ikke til å slipe, men til å rette ut eggen.
 9. Jeg har ikke hatt kniver med fast blad og konveks egg som jeg har slipt. Men det er jo ingen hemmelighet, at det fineste diamant brynet til Fallkniven er en slipestav. D12pro tror jeg den heter.
 10. Muligens er grunnen til at dere har forskjellig oppfatning av dette, at Ag3 bajonett finnes i mange forskjellige utgaver. Etter hva jeg har sett tilbudt solgt, på bruktmarkedet på nettet oppigjennom.
 11. Håndverkere finner av og til våpen gjemt i veggene i gamle hus. Oldefar fant ei salongrifle i et hytte han hadde kjøpt, når han rev den for å bygge ny. Han hadde kjøpt hytta, og salongrifle fulgte vel med. Det var kanskje før disse ble registreringspliktige. Nå er kanskje mange av de våpnene som blir funnet antikke. Men har du kjøpt huset/ hytta, og våpenet er naglefast, så tilhører det deg. Og du har vært i god tro.
 12. Röda_Lacket

  Gerber BMF

  Gerber konsentrerer seg om å levere multiverktøy til statlige brukere i USA. Disse er laget i USA, og holder visstnok gammel kvalitet eller bedre. Gerber for det sivile markedet er imidlertid en annen historie.
 13. Tror vel dette går under utlån fra forening. Se våpenloven paragraf 11, jamfør våpenforskriften fra paragraf 86 til paragraf 88. Husk også krav til alarm dersom noen må oppbevare mer enn 25 våpen i boligen. Men det står et annet sted.
 14. En problematikk jeg vil ta opp, er at signalpistol kalibrene internasjonalt ikke bare brukes til bluss. De regnes generelt for å være kalibre for ammunisjon, som ikke har til hensikt å påføre noen en dødelig skade. Dvs. at det internasjonalt er produsert mye rart av tåregass og gummiball ammunisjon til signalpistol. Alt dette er beregnet til "selvforsvar".
 15. Siden 1980- tallet har vi fått EØS avtalen. De tyske "front firing" er CE merket og godkjent i hele EU/EØS som 15 mm signalpistol. Dvs. at de er å regne som signalpenn med tanke på eierskap. Men de er riktignok våpenkopier og ulovlig å bære på offentlig sted. Tåregass ammunisjon er ulovlig å eie. Det at det er produsert tåregass ammunisjon til dem kan ikke være avgjørende. Da ville alle signal pistoler være ulovlige. Også kaliber 4.
×
×
 • Create New...