Jump to content

Röda_Lacket

Members
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen steder i verden har de lover som angår kniv. Der er kjøkkenkniv og yrkeskniver til bruk i f.eks. industrien unntatt. Ellers har de bladlengdegrenser for kniv. Kan variere mellom foldekniv og jaktkniver med fast blad for eksempel.
 2. Jeg tror aldri noen fra politiet kommer til å si at det er greit å ha med seg Leatherman i Oslo sentrum, bare fordi du har med deg sykkel. At det kanskje i praksis kan gå greit til og fra jobb, hvis du jobber innenfor normal arbeidstid er en annen sak. Men det er kjedelig å ikke være sikker, hvis du har våpenlisens og annet du er redd for.
 3. Med lommekniv mener de nok sveitserkniv uten bladlås. På begynnelsen av 1990- tallet var de mye vanligere enn Leatherman.
 4. Akkurat det friluftsliv unntaket ville jeg vært forsiktig med, når det gjelder parker i byen. Selv med nevnte stortingsmelding. Knivparagrafen ble innført for å motvirke bæring av kniv på "offentlig sted". Og den intensjonen kan nok veie tyngre i Frognerparken enn i Nordmarka.
 5. Men det hjelper ikke dem som sykler i betongen. Definisjonen av friluftsliv er forøvrig interessant. Men det må i det minste være et grøntområde...
 6. Det er folk som har vært dømt for å ha kniv i bil. Og det er folk som har blitt frifunnet. De som har blitt dømt har hatt kniven på seg eller i førerdøren. Det finnes en frifinnelse på kniv i hanskerommet f.eks.
 7. Det er lov å transportere kniver. Dersom du kjøper en kniv i en butikk i Oslo sentrum, bør du gå rett fra butikken og hjem. Dersom du har bil kan du legge kniven i bagasjerommet. Det er ikke lov å gå rundt i andre butikker eller på restaurant/ gatekjøkken med en kniv du har kjøpt tidligere på dagen.
 8. Friluftsliv er et konkret unntak listet opp i loven. Så du kan nok bruke Leatherman til stisykling i Nordmarka. En treningstur på sykkelstien i byen er nok mere tvilsomt....
 9. Sammenligningen med bil er vanskelig. Da det for eksempel er sikkert at kniv i bagasjerommet ikke er å "bære" kniv i lovens forstand. Hvis du bruker sykkelen i forbindelse med friluftsliv, kan du ha med kniv. Noe generelt unntak for syklister finnes nok ikke i Norge. Og de fleste måtene å ha med seg kniv på sykkel, vil nok bli regnet som å "bære" kniv.
 10. Problemet med å ha med Leatherman for å fikse på sykkelen, er at det ikke er sikkert at du trenger å fikse på sykkelen. Det er bare lov å ha med kniv når du skal bruke den til noe konkret. Ikke lov å ha med kniv i tilfelle.... Når du bruker sykkelen i forbindelse med friluftsliv, kan du nok ta med Leatherman. Hvis du bruker sykkelen til transport eller trening i byen er det nok ikke lov...
 11. Link til katalog: https://www.yumpu.com/no/document/read/45581297/98010045-kongsberg-broschyr-lr-hitachi/6
 12. Har aldri holdt i en sånn. Googlet litt rundt på nettet. De er visstnok produsert av Hitachi.
 13. Reelt sett har sivile kompass entusiaster et problem, i og med at folk klager på at de Kina produserte Silva kompassene faller fra hverandre eller ikke viser rett av og til. Og Suunto ser ut til å begynne å konkurrere med Silva på pris, det finnes folk som klager på nyere modeller med Suunto logo inne i kompasshuset.
 14. Feil. Norske sivile kart peker mot rute nord (nord på det blå rutenettet). Geografisk nord er de svake svarte linjene på kartet (på nyere kart er de trykt, på noen år gamle kart må du streke dem opp selv). Misvisning er oppgitt i forhold til geografisk nord.
 15. En interessant ting, er at forsvaret ikke bruker Silva kompass lenger. I denne videoen blir orienteringsløperen fremstilt som en gammel gubbe på villspor.
×
×
 • Create New...