Jump to content

AnJo

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Må si meg enig her. Som nevnt over: Klikktabell på kolben for hver patron er nok heller å foretrekke. Bør nok markeres tydelig, gjerne i ulike farger.
 2. Dette blir bare teori fra min side, men hvis du er interessert i å ha ulike avstander lett tilgjengelig på ASV’en din kan du feks teipe og markere avstandene rett på teipen etter å ha verifisert kulebanen(e). Har du litt tjukk teip kan du vel kaaaanskje klare å skvise inn tre rader for de ulike patronene over hverandre. I og med at du har ASV+ vil jo en av de medfølgende ringene passe rimelig godt for (minst) én av patronene du skyter. (Dette kan jo da feks være, som du sier, den med høyest treffpunkt) Også teipe og tusje over der igjen. Nødvendigheten av dette kun ut til 200 me
 3. Følger denne. Mine kriterier er ca. de samme som dine, og jeg har også sett en del på V6 (3-18x50 ASV)
 4. Det er et godt poeng, samt ny lærdom. Takk for det
 5. Men trenger man relatere antall cm til antall klikk i en jaktsammenheng? Gitt at man merker tårnene med avstand og bruker avstandsmåler. Har du noen formening om Optika 6 / PST II, om ikke i praksis så kanskje på papiret? Skulle jeg måtte trenge et ffp mil/mil senere kan jeg jo like gjerne kjøpe det med en gang..... Skal sies at jeg får både Zeiss og Vortex til hyggeligere priser gjennom jobb. Tenkte vel egentlig ikke at dette skulle bli enda en tråd om "Hvilken sikte må jeg ha!!??", men nu vel..
 6. @FreeSkier Takk for godt svar Som nevnt over er det jo stort sett jakt jeg skal bruke den til, så får evt. bli et dedikert langholdssikte hvis selve skytingen alene skal bli en aktivitet. Har mangelen på rødpunkt vært et handicap, eller går det greit?
 7. Hvor godt vil et langholdssikte fungere på jakt? Har PST II og Optika 6 også i tankene hvis jeg skulle valgt en mer langholds-tilnærming, men foreløpig er det jakt jeg stort sett bedriver, med mulighet for å skyte litt stål på jordet. Hadde i tankene å teipe og tusje avstander på rattene på V6 etter å ha verifisert kulebanen. Vil MOA-ratt gjøre dette vanskeligere enn hvis det hadde vært MIL? 3-18x50 er oppgitt til 103 MOA i høyde, jeg skyter 6,5x55.
 8. Noen som har erfaringer med dette siktet (evt. tilsvarende type/prisklasse) til all slags bruk og gjerne toppjakt/langholdskyting? Langholdsskyting er kanskje relativt, men kommer jeg ut til 6-700 meter er jeg fornøyd.
 9. @Mix i og med at tårnet må løftes, er det da utsatt for smuss og skit «under» tårnet? Er det mye fett eller smøring der? Vet dette har vært problemet på eldre sikter av samme patent..
 10. Prøvde en tur nå på ettermiddagen. Snøen minner mest om en god creme brulée.... Ikke en fugl å se, så forsåvidt ikke så mye annet heller grunnet tjukk tåke. Blir å prøve imorgen tidlig uansett.
 11. Hei Ny toppjeger av året og kun prøvd meg en tur her om dagen. Støkte en tiur som satt under ei skjørtegran og så to orrer på 500m som flaksa rundt og blei borte momentant. Hvordan bør været være? Solskinn, overskyet, har temp noe å si? Jakte tidlig eller sent på dagen? Alt av info er til stor hjelp!
 12. @bback interessert i 4-16x50 selv. Hørt noe mer om salg her på berget?
 13. AnJo

  Zeiss V4 4-16x50

  Hei! Både Zeiss V4 4-16x50 og 3-12x44 var nye modeller i V4-serien dette året, men jeg har enda ikke klart å finne disse på det norske markedet. Har vel forsåvidt ikke funnet de på det europeiske heller. Er det noen som har noe info om disse dukker opp her på berget etterhvert? Takker for svar!
 14. AnJo

  Dillon 650

  Hvor ofte tar dere stikkprøver på kruttmengde og COL?
×
×
 • Create New...