Jump to content

TG

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TG's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

25

Reputation

 1. Min erfaring er at det ikke finnes noen fasit, etter de første dagene med å snike meg rundt etter skogsfuglen la jeg om til å traske rundt og knekke alt som var av kvist og kvast siden fuglen trykket bra og jeg ville gått rett forbi om jeg ikke lagde litt leven og fikk de på vingene. Senere på sesongen, eller i morgen for den saks skyld kan det godt være at de er lette på vingene og jeg må snike meg rundt og komme overraskende på over en liten høyde. Litt av moroa er å knekke koden for den dagen og det terrenget det er snakk om…og selvfølgelig litt frustrerende. Det er en klassiker at fuglen går opp etter en pause eller mens du står og ser på kart ellerno, og den hadde du kanskje gått forbi om du var på «jakt.» Her er det selvfølgelig mange som har sine meninger, men føler det underbygger poenget om at det ikke finnes noen fasit;)
 2. Er et forum under ammunisjon og hjemmeladning her inne som heter hagleladning, sleng spørsmålet der så regner jeg med det er svar å få;)
 3. TG

  Zoli kronos

  Om det er snakk om klikk-patroner er det rekylen som gjør byttet av løp på beretta’n min, løsning er bare på bytte løp på sikringsfløyen for å få klikk på neste løp;)
 4. Hei, jeg har litt slark i forskjeftet på min beretta 686. En del av problemet er at skruene i forskjeftet løsner litt under skyting, det er forsåvidt enkelt å stramme til og har også fått tips om at man kan bruke en mild type Locktight for å feste de. Men, så har jeg i tillegg litt slark som jeg tror handler om no metall mot metall tilpassing som ikke er helt på plass. Ikke noe stort problem for min del og kan helt sikkert fikses av en børsemaker om det skulle bli for ille.
 5. TG

  Kjøpe ny hagle

  Hey, det blir vel det litt kjedelige svaret om å følge med på finn. Finnes også en del skriverier om hva man burde se etter i et brukt våpen for å ikke kjøpe noe som har store feil. Tror også sidelåser fort blir litt over budsjett, men plutselig på finn dukker det opp noe;) vil også tipse om å tenke litt på choker med tanke på stål og leirduepatroner, mye forskjellige meninger her også om hva som blir for tette choker for leirdueammo og når det kommer til stål jaktpatroner kommer det an på på trykket løpene er testet for. Greit å ha i bakhodet i alle fall om du feks vil jakte and eller bruke stål om det skulle komme et forbud mot bly;)
 6. Hei Jeg vil gjerne skyte leirduesti, og berettacup’n i juni passer fint, men kan jeg delta, og i hvilken klasse? Jeg er medlem i Solemskogen jff, holder det som medlemskap eller må det være i et skytterklubb? Og om det skulle være grei skuring, hvilken klasse er jeg som 32åring?
 7. TG

  Tru oil over oljefinnish?

  Takk, brukte «slippery Dicks gun wax»...den lille gule boksen i bildet;)
 8. TG

  Tru oil over oljefinnish?

  Hey, schaftöl’n jeg har er den glassflaska som er den jeg ser oftest til salgs i Norge i alle falle. Men, tenkte jeg skulle komme med en oppdatering...endte til slutt med å ta fire tynne lag med tru-oil’n med lang tørketid mellom og puss med fint stålull og så noen lag med voks. Happy med resultatet, også får jeg ta hele runden med alt av oljer og greier en annen gang;) ...skal sies at jeg har prøvd mye rart de siste åra, så det er mye godsaker i denne beretta-stokken som gir en mørk fin farge og har fylt litt porer....noe forsåvidt tru-oil og voks også gjør:)
 9. TG

  Gps klokke med kart?

  Hey! Hvor langt er vi kommet i utviklingen av klokker med kart? Skulle gjerne hatt en på armen med detaljert kart for å slippe å opp med mobilen på støkkjakt(ja, har ikke no hund, så ikke no håndholdt gps:) Mobilen har jo masse muligheter, og flotte kart. Klokke virker veldig dyrt og med masse funksjoner jeg ikke trenger, pluss at man må kjøpe kart og at det er lite info på de...typ grønt=skog Må jeg vente noen år til, eller er det noen som har tips om gode løsninger. For meg er det viktig at jeg kan plotte inn terrenget og at jeg kan se stier og veier for sikkerhets skyld:)
 10. Hey, lite respons her, så jeg kan mene litt. Har ingen konkrete tips til plass, men det blir vel å følge med på takseringer når de kommer for å se hvor det er bra med rype. Når du har valgt terreng og skal overnatte ute allikevel så vil jeg tro antall jegere synker jevnt og trutt med antal km du kommer deg vekk fra veien, så er terrenget stort og fint så ville jeg tatt det som en tur...og da kommer du sikkert til å se masse fugl på vei inn også, spesielt om du har pakka hagla i sekken🤪
 11. TG

  Kolbekappe

  Fantastisk, takk for tilbudet. Sender deg en melding om jeg lander på maken som jeg har;)
 12. TG

  Kolbekappe

  En kappe i tre er absolutt et alternativ, er vel det som er mest riktig for en sideligger. Skal oppdatere med bilde når jobben er gjort:)
 13. TG

  Kolbekappe

  Hehe, ja, litt vanskelig å forklare @bobbyog @Bly...grunnen er nok at dette bare var en løs ide basert på lite(les:ingen) erfaring med skifting av kolbekappe. Sprekken kan jo absolutt limes. Hagla er kjøpt brukt og passer ganske så greit, men formen på kolbekappen kan stikke litt i brystet når siktebildet ser fint ut, så en flat profil blir sikkert mer komfortabelt. Hagla treffer godt så dette er ikke no stort problem, men må si jeg synes de mørk oransje kolbekappene ser litt stilige ut:)
 14. TG

  Kolbekappe

  Ok, her kommer no bilder. Og @Bly jeg tenkte bare at det måtte vært en god ide med en litt myk «ramme» med justerbare muligheter for skruene og så en klips-løsning for selve kappa. Da hadde man sluppet å leite etter nøyaktig de måla man trenger i nettbutikker som ikke har mer info enn «medium kolbekappe» feks;) ...men da virker det som om det ikke finnes. Men tar gjerne imot råd om hva dere ville gjort med kolben på bildet. Den kan nok holde i mange år til, men artig med er prosjekt. Synes jo de mørke orange kappene er litt frekke...er det det som er «old english» @hovdeknuten? hagla er en sabatti sirio kal20:)
×
×
 • Create New...