fluefiskern Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Kanskje flere enn meg her inne som sliter litt med matlysta på de varmeste sommer dagene, noen her inne som har noen gode oppskrifter på kald mat som smaker himmelsk rett ut av kjøleskapet ? Mye god mat i god drikke sies det, men desverre er ikke øl ett alternativ nå mer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rs.1600 Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 (edited) Ikke himmelsk, men godt og enkelt, rekesmørbrød Eggerøre/omelett med noe speket, evt ost og tomat, er jo godt. Edited March 8, 2022 by Rs.1600 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 Spekemat, "smørbrød", diverse salater med pasta i for å få litt "tyngde", frukt og grønnsaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riflemann Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 Spaghetti a la Capri, kald rett fra boksen. 1 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vapenskjold Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 Avkokt laks fra kjele i kjøleskapet, med potetsalat og flatbrød. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 Kalde pannekaker med smør og et glass melk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stihl Crazy Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Flesk og kalde poteter var vanlig kost heima om sommaren før straumen kom på midten av 50 talet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bardp Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Vapenskjold skrev (8 timer siden): Avkokt laks fra kjele i kjøleskapet, med potetsalat og flatbrød. Synes faktisk avkokt sei er enda bedre en laks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stihl Crazy Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Kan eg få oppskrifta bardp har større tilgang til sei enn laks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bardp Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Du bør ha sei som er helt fersk og i størrelse mellom storsei og småsei. Skrap den ren for rist og skjær den i passe skiver. Kok opp vann med rikelig salt og en del eddik, helpepper og laurbærblad. Ha i seien la det koke opp og så stå og trekke i 15-20min. Kjøl hurtig ned og la seien stå kalt i laken til dagen etter da er den klar. Den er holdbar i laken i lang tid om den står i kjøleskap. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stihl Crazy Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Takk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 bardp skrev (9 timer siden): Synes faktisk avkokt sei er enda bedre en laks. Hva er favoritt-tilbehøret ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bardp Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 For meg holder det med rømme og flatbrød. Men de fleste bruker vel agurksalat, poteter og rømme med lit sukker i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.