Jump to content

Vapenskjold

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vapenskjold

  Rembøyler uønsket lyd

  Dette fungerte helt perfekt! Takk!! Tok to stk fra mitt tyske ølflaskelager i kjelleren og satt på elgrifla. Bimbo1 er herved nominert til kongens fortjenestemedalje i gummiringer med humlekrans! Takk for alt!
 2. Vapenskjold

  Rembøyler uønsket lyd

  I forrige uke kjøpte jeg meg en ny reim med rembøyler til elgrifla. Rembøylene avgir uønsket metallisk lyd når reima er montert på rifle. Hva kan man gjøre for å unngå denne lyden? Noen tips? Jeg har rett og slett vurdert å surre sort tape rundt, men håper på bedre løsninger fra herrefolket. Takker på forhånd for svar!
 3. Vapenskjold

  Valg av kikkert til sako 222?

  Du må huske å ta med den viktigste: Kahles Helia C 1,5-6×42
 4. Vapenskjold

  HV!

  RBS70 systemet med radarer ble solgt til Litauen i 2004. NM45 20mm luftvern maskinkanon er såvidt jeg vet smeltet om til franske treskruer. Noen få er spart og satt på museum i tilfelle krig.
 5. Vapenskjold

  Våpenkolli på fly - To våpen i én koffert.

  Jeg har reist sammen med andre som har hatt to våpen i en koffert. De betalte det samme som meg. Jeg hadde ett våpen i kofferten. Norwegian tuller med deg. Sikkert fordi Kjos vil ha mer inntekter (det heter mersalg).
 6. Vapenskjold

  270 Weatherby Magnum.

  Jakt Og Frifluft har Grand Slam ferdigsydd fra Speer Nitrex. Riktignok ikke i .270 Wby. Mag., men i andre kalibre.
 7. Vapenskjold

  Steiner Ranger/Kahles

  Kjøpte Kahles CSX 2,5-10 × 50 av en kjent Vestlands pusher i vinter. Må si jeg er meget fornøyd hittil. Har ikke brukt den på jakt enda, kun på bane. Kan anbefales på det varmeste!
 8. Vapenskjold

  De forskjellige mauser modellene

  Man får det man betaler for. M12 er 50% dyrere enn M18. Med andre ord er den 50% bedre.
 9. Vapenskjold

  Tung slegge eller splintbombe

  Jeg hadde gått for fart og splinter. Var på grisejakt i Polen ifjor med 8mm Lapua Naturalis 180grs fabrikk 820m/s. Grisene løp 100m med hjerte/lunge skudd. Det var såvidt vi fant dem igjen inne i bushen. På neste Polentur blir det 7mm RM med 150grs Federal Powershok 950m/s. Men uansett skal du parkere en gris er det hode/nakke/ryggrad skudd som gjelder.
 10. Vapenskjold

  Tips til ny rifle

  Jakt og Friluft AS er eid av Axel Ugland. Schou AS er også eid av Axel Ugland. Schou AS er importør av Tikka og Sako. Magne Landrø AS er importør av Sauer. Da er det for gjort at det er noe kluss med Sauer 100 modellen når du snakker med Jakt og Fritid. Jakt og Fritids selgere vil jo helst selge Tikka T3 (og Sako). Da tjener eieren mer cash. Og cash is king som du vet. Når det regner på presten drypper det på klokkeren. Jeg fikk høre akkurat den samme historien fra en selger hos Jakt og Fritid på Villmarksmessa på Lillestrøm i år. Ikke tro på alt du hører. Gratulerer med valg av rifle og kikkert!
 11. Vapenskjold

  Hjelp til rifle.

  Jeg har Mauser M12 og Tikka T3. Prøvde Sauer 100 før jeg kjøpte Tikka'en, men den falt igjennom. Jeg anbefaler Mauser M12. Mye for pengene!
 12. Vapenskjold

  Tikkaklubben

  Melder meg inn med denne nye riggen som veier kun 4 KG (med lyddemper og tofot). Veldig fornøyd med samlingen Norma Sierra King match ammo. Tikka T3x 6,5x55 m/flutet løp Leupold VXR 2-7x33 A-Tec Hertz 119 Harris tofot m/vugge
 13. Vapenskjold

  8x57IS kjøpeammo

  Hei I min Mauser M12 8x57 har jeg prøvd Norma jaktmatch, S&B(Selleri & Gulrot) blyspiss og Sako Hammerhead. Hammerhead gir overlegent best samlinger i min børse, så det blir sikkert jaktammoen denne høsten, da denne er vesentlig rimeligere enn Oryx. Men jeg skal prøve Geco Plus før høsten setter inn.
 14. Vapenskjold

  Våpen forsvunnet i Posten

  Nå kan jeg ikke reglene, men synes det er veldig rart om "alle" som selger våpen og ammunisjon bryter reglene. Har aldri mottatt ammunisjon under 5 kg. Kjøper lite på nett men har vel fått en 4-6 pakker med ammunisjon fra 12 kg++ Våpen vet jeg også sendes mye komplett. Skjønner godt at flere ikke gjør det, men så vidt jeg har forstått så er det lov. De reglene du skriver ned gjelder kanskje internasjonalt og ikke innenfor Norge? Jeg skriver om reglene i Norge. Det er Posten Bring i Norge sine regler. Hvis du leser spørsmålet jeg stilte til Posten Bring så står det innenlands.
 15. Vapenskjold

  Våpen forsvunnet i Posten

  Jeg sendte skriftlig spørsmål til Posten Bring: "Er det lovlig å sende våpen og ammunisjon i en og samme pakke innenlands?" Og fikk skriftlig svar tilbake fra Posten Bring: "Våpen kan sendes i posten, men det kan ikke være funksjons dyktig. Det vil si at f.eks. slutt stykke må være fjernet. Dette kan da sendes i egen pakke. Amunisjon er underlagt ADR gods det vil si farlig gods. I posten kan det sendes i unntatte mengder, men pakken må være emerket med UN skilt. Det er kun 2 typer som er tillatt, det er UN 0010 og UN 0012. Hvis du ikke kjenner til UN nummer må det sjekkes med produsent. Vekten på selve amunisjonen må ikke være mer en maks 5 kg. Dette kan da sendes kun som overflate post og ikke med fly. Pakker som sendes overflate er Norgespakke, Servicepakke og Bedsriftspakke. UN skilt lager du enkelt selv. Det er et hvit ark, firkannt på høy kant og skrevet med blokk bokstav UN + nummer" Konklusjonen er derfor at ammunisjon skal sendes i egen forsendelse merket med riktig UN skilt. Og våpen skal sendes med vital del fjernet i egen forsendelse, som tilsier to separate pakker.
×