Jump to content

Vapenskjold

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. +1 og veeldig fornøyd med boltegangen på min T3x i 6,5x55.
 2. Låner denne tråden. Jeg sliter også med å velge ny salongrifle i .22LR. Jeg hadde tenkt til å kjøpe Tikka T1x, da jeg har en Tikka T3x i 6,5x55 i sminket versjon. Men nå lurer jeg på om jeg skal klinke til å kjøpe R8 i .22LR, og kjøpe nytt løp i 9,3 x 62 til gris og elg. Kjenner jeg meg rett (?) så blir det vel et løp i 6,5 også. Noen som har erfaring med R8 i .22LR ?
 3. Leverte søknad idag på ny salong i Øst PD. Fikk beskjed at behandlingstiden var 16 uker (han sa det uten å blunke). Forrige gang jeg leverte søknad var vel ca. 3 år siden, da var behandlingstiden 7 - S Y V - dager. Norge går fremover heldigvis. Godt at nissen kommer snart.
 4. 1. Kjøp rifle i 6,5x55. 2. På neste lønning kjøper du hagle i kal. 12. 3. Når kombikløa kommer kjøper du kombi i 6,5x55/12. Da blir det brukt, og du har god tilgang på alt mulig av ammo.
 5. G-max Ski. Gjelder Norma Trainer i 6,5x55, .308Win., .30-06.
 6. Kahles oppgir max 2,4 Nm på CSX kikkertsiktene.
 7. Begge er Oryx og skutt på samme elgokse. 6,5 til venstre fabrikkammo. og .30 til høyre hjemmeladet kaliber .308Win. De sto i skinnet på motsatt side. Oksen løp 100m før han dro inn årene for godt.
 8. Noen som har noe nytt fra garderobefronten? Vi nærmer oss nytt år og nye muligheter...
 9. Min avdøde dachs fikk påvist bilyd på hjerte som 8 åring. Den ble 10 år. Dårlig hjerteklaff var årsaken. Ifølge vetrinæren var dette relativt vanlig på dachs. Måtte ha medisiner de 5 siste månedene av livet sitt, etter at hun fort ble sliten av en tur. Døde av hjertesvikt som kom helt plutselig.
 10. Jeg har aldri hatt klikk på Norma patroner. Men jeg fikk klikk for første gang på en Sako Hammerhead i 8x57 13 gram nå i helgen. Pakken kjøpte jeg for 2 år siden. Det kan tydeligvis skje den beste. Jeg er glad klikket kom på banen og ikke i elgskogen.
 11. Derfor 5 ganger dyrere. (Nattoptikk er dyrt).
 12. Jeg har Zeiss 1.1-4 × 24 og Kahles 2.5-10 x 50 i QR montasje. Dette dekker drivjakt/skogsjakt og rådyr/elgjakt. Veldig godt fornøyd med dette. Vekslende erfaringer med kikkertsiker på 1.1-6 her på kammeret, da øyeplasseringen ikke blir så lett fra forstørring 4-6.
 13. Aksjekursen pr. tid er kr. 21,- for en stk. XXL aksje. Dette er en fin anledning til å påvirke ledelsen i selskapet. Lettere å påvirke ledelsen enn en selger bak disken. Som aksjonær kan du møte på generalforsamling. (Selv med 1 aksje). Min erfaring når det gjelder store kjeder, er at selgeren ikke får nok opplæring. Eller visaversa selgeren er ikke interessert i det han/hun jobber med. De drar på jobb for å heve lønn. I forrige uke spurte jeg etter sild i fiskedisken hos en kjedebutikk. Silda lå 37 cm fra låret mitt. Selgeren i fiskedisken snudde seg og gikk inn på bakrommet, hvor jeg hører vedkommende roper "har vi sild?". Jeg liker å handle i selvstendige butikker uten kjedetilknytning. Blodtrykket forblir ofte på et mer behagelig nivå etter en handel.
 14. Jaktdepotet har denne på lager. Topp kvalitet og god pris. Må selvfølgelig prøves i din rifle før jakt. 308 Win Nosler Trophy Grade 150gr AccuBond 20 pk.
×
×
 • Create New...