Jump to content

Vapenskjold

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jepp, er skutt inn på 100M. Fulgte med en liten unbraconøkkel til justering av siktet. Justering av kornet foran i høyde, og justering sideveis på bakre. Får fine samlinger.
 2. Jeg har M12 med trestokk og åpne sikter. Har hatt den noen år nå, og er superfornøyd. Topp avtrekk! Ikke no rustproblematikk. Magasinet sitter dønn. Boltgang som få andre kan måle seg med! Jeg har kikkertsikte i QR montasje. Løp og kjøp....
 3. Nå sitter jeg med årets siste Aass pils på årets siste dag (går over på GT før middag), og ser tilbake på 2018. Jeg har laget meg noen stikkord for året som har gått, som jeg tenkte å servere dere. Etter mye frem og tilbake oppe i lillehjernen, så har jeg kommet frem til følgende 10 på topp og 5 på bunn for 2018. GODT NYTT ÅR! (Og takk for gamla). TOPP 1. Ivar Hyldmo 2. Carl Zeiss 3. Daniel Swarovski 4. Helmut & Helmut (S&B) 5. Karl Kahles 6. Karl Kaps 7. Mauser 8. Sako 9. Sauer 10. Tikka BUNN Varetelling Hattehyller Telefonselgere Orderudfamilien Arne Treholt
 4. Aftenpostens forside idag: Umulig å si om fregatten kan reddes. Avisen skriver ingenting om hvem i marinen som skal opp på skafottet, eller stå foran eksekusjonspelotongen ledet av lederen i skattebetalerforeningen. Hvem hadde ansvaret på broa? Pressen må bli mer konfronterende i stilen. Nei, det er vel synd på de stakkars marinefolka som måtte kjøre krigsskip på natta. Gi dem beskyttelse - gi dem båtis, så kan de kose seg på Haakonsvern. Det er ikke noe rart at det går til helvete...
 5. Studie: Menn har bedre stedsans enn kvinner Menn finner raskere frem til dit de skal, fastslår forskere ved NTNU. https://www.aftenposten.no/reise/Studie-Menn-har-bedre-stedsans-enn-kvinner-6874b.html
 6. Fregatten er helt klart på vei til å gå (synke) til helvete. Saltvannet tar knekken på alt elektisk. Ikke rent lite elektrokomponenter i en slik båt. Det lille som er kommet ut fra forsvarets ledelse er helt tragisk. De konsentrer seg om å ta vare på mannskapet, og har iverksatt en redningsakjon av Helge Ingstad, som ser ut til å gå rett vest (ned). Et lite hint fra admiralen på topp om at de skyldige skal tas bør utbasuners på 9-nyhetene. Ledelsen på skipet med kapteinen i spissen bør etter min mening settes inn i en offentlig skipsforklaring så fort som mulig. Sannheten må frem. Her er det statens penger (oss) som har mistet minst 4 milliarder og et topp moderne krigsskip. Det som kommer frem i denne forklaringen, samt resultat fra etterforskningen, bør tilsi at en rettsak finner sted. Jeg håper ikke forsvaret (og politiet) tar i denne saken med silkehansker. Er det gjort feil må det dømmes strenge straff(er), hvis ikke er det fritt frem - og da går alt til helvete.
 7. Vapenskjold

  Blaser optikk?

  GSO - German Sport Optics står det. (Jeg søkte bare her på kammeret). De produserer Minox.
 8. Dette fungerte helt perfekt! Takk!! Tok to stk fra mitt tyske ølflaskelager i kjelleren og satt på elgrifla. Bimbo1 er herved nominert til kongens fortjenestemedalje i gummiringer med humlekrans! Takk for alt!
 9. I forrige uke kjøpte jeg meg en ny reim med rembøyler til elgrifla. Rembøylene avgir uønsket metallisk lyd når reima er montert på rifle. Hva kan man gjøre for å unngå denne lyden? Noen tips? Jeg har rett og slett vurdert å surre sort tape rundt, men håper på bedre løsninger fra herrefolket. Takker på forhånd for svar!
 10. Du må huske å ta med den viktigste: Kahles Helia C 1,5-6×42
 11. Vapenskjold

  HV!

  RBS70 systemet med radarer ble solgt til Litauen i 2004. NM45 20mm luftvern maskinkanon er såvidt jeg vet smeltet om til franske treskruer. Noen få er spart og satt på museum i tilfelle krig.
 12. Jeg har reist sammen med andre som har hatt to våpen i en koffert. De betalte det samme som meg. Jeg hadde ett våpen i kofferten. Norwegian tuller med deg. Sikkert fordi Kjos vil ha mer inntekter (det heter mersalg).
 13. Jakt Og Frifluft har Grand Slam ferdigsydd fra Speer Nitrex. Riktignok ikke i .270 Wby. Mag., men i andre kalibre.
 14. Kjøpte Kahles CSX 2,5-10 × 50 av en kjent Vestlands pusher i vinter. Må si jeg er meget fornøyd hittil. Har ikke brukt den på jakt enda, kun på bane. Kan anbefales på det varmeste!
 15. Man får det man betaler for. M12 er 50% dyrere enn M18. Med andre ord er den 50% bedre.
×
×
 • Create New...