Jump to content

Vapenskjold

Members
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er bare å søke omgående. Det gikk veldig fint med meg. Jeg gjorde det samme i våres.
 2. Hørte en historie for noen år siden av en jæger som er nesten 90 år nå. Han var på elgjakt ved svenskegrensen i Østfold i -60 åra, når elgoksen kom løpende gjennom hele postrekka. Nesten samtlige 11 jegere fyrer av mot den løpende elgen. Den faller tilslutt om noen hundre meter etter siste post. Under slaktingen finner de en kule i 6,5 som har truffet lungene, og to helmantlede kuler i bog og hofte.
 3. Vanskelig å si, men i tidligere tider ble den mannlige delen av befolkningen opplært på våpensikkerhet i førstegangstjenesten, og av far i huset som tok med sønnen(e) på jakt. Mulig jegerprøveteorien bygger på dette, slik at pensum går ut ifra at våpensikkerheten er ivaretatt av samfunnet/foreldre/forsvaret.
 4. De siste 20-25 årene er det dessverre mange som ikke har avtjent verneplikten, og derfor ikke har hatt grundig våpenopplæring og sikkerhetsgjennomgang når det gjelder avtrekker, lading og sikring av våpen. På jegerkurset er det opplæring av dobbeltbekkasiner og lite våpensikkerhet.
 5. Ja, papp er tydeligvis tingen. Ingen som kan hacke ei pappskive heller...
 6. OK. Ja så er spørsmålet om de to banene jeg har skutt inn på er gjort like nøyaktig med h.t. treffpunkt. Jeg vil tro det er en differanse mellom banene, men som sagt ble jeg overrasket over 7 cm i høyde.
 7. Ja, vi får se. Fasiten sees på pappen. Hvis ikke du har noen forslag til eventuelle avvik.
 8. Fikk meg en overraskelese igår. Jeg skulle bare sjekke at alt var iorden med hht treffpunkt med elg reservebørsa. Men jeg måtte skru 7 cm opp for å komme i senter på 100m. Børsa ble skutt inn på elektroniske skiver ifjor på en annen bane med jaktammo. Igår var jeg altså ikke på den samme banen som ifjor. Ellers alt likt og samme jaktammo eske. Alt av skruer sitter som det skal, samt frittliggende løp. Jeg vil tro at det er elektronikken som utgjør differansen. Jeg skal teste på papp så fort som mulig. Så OBS! til alle som skyter på elektroniske skiver: Treffpunktet kan være FALSKT! Bruk p
 9. Ja, og det er tydeligvis dommeren enig i. Jeg forsvarer ikke hodeskudd, men hvis alt stemmer og alle forhold ligger tilrette for et slikt skudd, så er det tydeligvis greit. Det er lov å bruke de små grå mellom ørene ifølge retten.
 10. I Statene bor ca 38 millioner av innbyggerne i campingvogner. Det er et stort klasseskille. Ca 6% av befolkningen "eier" landet. Veldig mange lever fra hånd til munn. Kollektivtrafikk finnes nesten ikke - bilen er din beste venn. Mange har ikke sykeforsikring. Så alle samfunnsproblemene er veldig sammensatt.
 11. Du bør ikke lagre våpen i kjeller eller på loft pga høy luftfuktighet. Kjøp deg et hygrometer og mål fuktigheten i luften. Det finnes forøvrig tråder om dette her på kammeret.
 12. Jeg prøvde meg med M14×1 på et 9,3 løp, men pga godstykkelsen så var M15x1 minimum ifølge børsisen til forhandleren. Så da ble det da...
 13. Jeg gjør som polfarere og lager suksessterte. Følg oppskriftene du finner på nettet, men bruk litt mer nøtter og en klype salt i fløten. Etter at du har stekt kaken og avkjølt den, så deler du den i stykker på 4x4cm som du pakker inn i matpapir eller lignende. Det du ikke bruker, legger du i fryseren til bruk på neste tur. En bit av denne på tur gir deg masse boost. Helt konge til kaffen, og enda bedre med en brandyskvett til. På varme dager har jeg også kylt nedpå potetskruer for å få i meg salt og raske karbos i tillegg til suksessterte. Anbefales!
 14. Ifølge lovverket er jekk lov å bruke opp til hares størrelse, men ikke hare. Noen kompiser og jeg skulle på hyttetur for mange år siden. Midt på en øde asfaltvei går en skjære i ring. Vi stopper og ser på. Fugelen var muligens påkjørt og hadde fått en knekt vinge. Da var veien kort tll bagasjerommet - Frem med jekken.
 15. Ikke glem jekken. Jekken er din venn på mange måter, og kan brukes til mer enn garasjearbeid.
×
×
 • Create New...