Jump to content

Vapenskjold

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi har fått bedre råd de siste 30 årene. Ingen tvil om det. Ola Dunk bruker drøye 11% av årslønnen på mat og drikke i snitt. I Vest Europa generelt bruker man i snitt over 20%. Derfor har mange av oss råd til R8 med V8 på toppen. Vi har til og med råd til å mate den med noe så fint og dyrt som Oryx.
 2. Jeg har M12 og Tikka T3x, og har hatt dem noen år. For meg har M12 bedre avtrekk og boltegang. Men T3x er farlig nær på begge. T3xen har jeg satt på nytt brattere pistolgrep og bredere skjefte. Den er nå blitt mæget behagelig å jobbe med. Begge er tipp topp rifler og må prøves før kjøp.
 3. 60 gram med kruttslam og våpenolje inne i dempern?? Eller trykkleif av produsenten?
 4. Alltid lurt å gjøre ting riktig. Jeg var på skytebanen for å trene litt da skyteleder plutselig avbryter all skyting. En lyddemper hadde eksplodert under skyting. Når ting og tang hadde roet seg, så spurte jeg den berørte skytter hvordan dette kunne skje. Han hadde satt på en lyddemper til 6,5 på en 9,3. Han beklaget det hele med at han hadde dårlig syn. Ingen ble skadet heldigvis! Det var skudd nr. 3 demperen ikke tålte. Den hadde nok blitt kraftig svekket av de to foregående. Lurt å ta en ekstra sjekk - skulle ha gått til Specsavers.
 5. Den siste versjonen av Megalink skivene måler hastighet på kula ved treff. Men det er da viktig at våpenet er innskutt. Innskyting må gjøres før skyting på det nye systemet.
 6. Norske kroner har svekket seg M Y E mot Dollar og Euro. Fantastisk for norsk eksport industri, men heller dårlig for importerte varer som ammo, optikk og våpen. ( Her på kongeberget produserer vi fisk, olje og NAV klienter).
 7. Det er en gul silikonklump med en B på håndtaket til Hellstrøm panna. Den samme logoen er også gravert inn stålet sentrert midt i panna.
 8. Jeg kastet ut den siste teflonpannen for ca. 3-4 år siden. Det var en Høyang panne i Partyserien. Ble lei av at belegget begynte å smuldre opp. Nå har jeg en Le Cruset støpejernspanne 28 cm som brukes til alt av biff og kjøttsteking. Den kommer nok til å gå i arv. Meget solid sak. Jeg har også en Hellstrøm i stål 32cm. Den brukes til alt mulig. Fin på fiskefiléer. For eks sprøstekt ørret. Min faste panne når jeg lager wok.Tung og stødig med god plass. Og sist men ikke minst en Mauviel 24 cm i stål til eggsteking. Lett og hendig. Bruker lav varme og rikelig med olje til egg. Ingen egg har satt seg fast enda. Ingen teflon- eller beleggpanner kommer inn i dette huset mer.
 9. Jeg åpnet veggen med sirkelsag, og satt inn en ny stender, etter mål fra hullene i våpenskapet. Stenderen ble skrudd mot gulvsvill og taksvill ved hjelp av vinkelbeslag. Siden fylte jeg igjen med den glavaen som jeg fikk plass til, og skrudde på panelet igjen. Kuttet ble dekket med en list fra gulv til tak. Våpenskapet ble da forskriftsmessig montert i konstruksjonen.
 10. Ja, det fungerer veldig bra! Jeg har selv gjort det mange ganger. Vannet ut store fiskestykker av klippfisk i 2 døgn, og skiftet vannet 2-3 ganger i døgnet. Siden har jeg delt fisken opp i porsjonsstykker og fryst dem ned i plastposer. Ypperlig å ta ut av fryseren før man drar på jobb. Bacalao til middag kl. 18.00. Jeg sier som Hellstrøm: Fantastisk godt.
 11. Under en stor opprydding og nullstilling som nå, så møter en ledelse noen veiskiller. Det er så enkelt som at det man tjener penger på, det selger man. Ut med alt som tar plass, har lav dekningsgrad og lav omløpshastighet. Ja, få det ut så fort som mulig. Fysj og fysj....
 12. Jeg har hatt flere dachser og kan svare for dem. Skitur og joggetur kan du i utgangspunktet bare glemme! De kan sikkert trenes opp til en liten joggetur, men nesa på dachsen styres etter luktene i terrenget, og da følger gjerne kroppen etter. De jeg har hatt og har liker å gå i skogen. Det er kjedelig å gå på et fortau å snuse nedi grøfta hører jeg (og ser) innimellom. Med dine preferanser hadde jeg gått for en rase eller mix med lenger ben. Du nevner jo selv "de 300 dagene utenom jakta". Tror Beagle er et godt alternativ.
 13. En Merkel 200E må du ikke gjøre noe forhastet med. Den trenger kun olje og omtanke, og Ingen forandringer. Skyttern må tilpasse seg våpenet. Spis deg opp, slik at du fyller tomrommet over og bak kolben. Det er vel nok av de bodene som selger mettet fett på Strømsø eller Bragernes.
 14. 10 - 20 grader året rundt. 20 - 40 prosent relativ luftfuktighet. Kjøp deg et hygrometer. Ikke monter våpenskapet i kjeller eller på loft, og heller ikke i stue/kjøkken/gang da de ofte har høyere luftfuktighet. Et soverom kan være den beste løsningen.
 15. L&O starter opp egen salgsavd. i Norge fra 1. juli 2020. Dermed mister Norma Norge og Landrø agentur(er), og mye omsetning. L&O har skjønt at her er det mye fortjeneste de kan putte i egen lomme. Oljestaten og jegerstanden renner over av cash. Blaser, Mauser og Sauer genererer tydeligvis mye penger. Synd for de selskapene som har bygd opp merkevarene i Norge. Jeg tror nok prisene holder seg på samme nivå som idag. Det blir spennende å se om servicegraden også holder seg...
×
×
 • Create New...