Jump to content

Vapenskjold

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå sitter jeg med årets siste Aass pils på årets siste dag (går over på GT før middag), og ser tilbake på 2018. Jeg har laget meg noen stikkord for året som har gått, som jeg tenkte å servere dere. Etter mye frem og tilbake oppe i lillehjernen, så har jeg kommet frem til følgende 10 på topp og 5 på bunn for 2018. GODT NYTT ÅR! (Og takk for gamla). TOPP 1. Ivar Hyldmo 2. Carl Zeiss 3. Daniel Swarovski 4. Helmut & Helmut (S&B) 5. Karl Kahles 6. Karl Kaps 7. Mauser 8. Sako 9. Sauer 10. Tikka BUNN Varetelling Hattehyller Telefonselgere Orderudfamilien Arne Treholt
 2. Vapenskjold

  Går det til helvete..??

  Aftenpostens forside idag: Umulig å si om fregatten kan reddes. Avisen skriver ingenting om hvem i marinen som skal opp på skafottet, eller stå foran eksekusjonspelotongen ledet av lederen i skattebetalerforeningen. Hvem hadde ansvaret på broa? Pressen må bli mer konfronterende i stilen. Nei, det er vel synd på de stakkars marinefolka som måtte kjøre krigsskip på natta. Gi dem beskyttelse - gi dem båtis, så kan de kose seg på Haakonsvern. Det er ikke noe rart at det går til helvete...
 3. Vapenskjold

  Går det til helvete..??

  Studie: Menn har bedre stedsans enn kvinner Menn finner raskere frem til dit de skal, fastslår forskere ved NTNU. https://www.aftenposten.no/reise/Studie-Menn-har-bedre-stedsans-enn-kvinner-6874b.html
 4. Vapenskjold

  Går det til helvete..??

  Fregatten er helt klart på vei til å gå (synke) til helvete. Saltvannet tar knekken på alt elektisk. Ikke rent lite elektrokomponenter i en slik båt. Det lille som er kommet ut fra forsvarets ledelse er helt tragisk. De konsentrer seg om å ta vare på mannskapet, og har iverksatt en redningsakjon av Helge Ingstad, som ser ut til å gå rett vest (ned). Et lite hint fra admiralen på topp om at de skyldige skal tas bør utbasuners på 9-nyhetene. Ledelsen på skipet med kapteinen i spissen bør etter min mening settes inn i en offentlig skipsforklaring så fort som mulig. Sannheten må frem. Her er det statens penger (oss) som har mistet minst 4 milliarder og et topp moderne krigsskip. Det som kommer frem i denne forklaringen, samt resultat fra etterforskningen, bør tilsi at en rettsak finner sted. Jeg håper ikke forsvaret (og politiet) tar i denne saken med silkehansker. Er det gjort feil må det dømmes strenge straff(er), hvis ikke er det fritt frem - og da går alt til helvete.
 5. Vapenskjold

  Blaser optikk?

  GSO - German Sport Optics står det. (Jeg søkte bare her på kammeret). De produserer Minox.
 6. Vapenskjold

  Rembøyler uønsket lyd

  Dette fungerte helt perfekt! Takk!! Tok to stk fra mitt tyske ølflaskelager i kjelleren og satt på elgrifla. Bimbo1 er herved nominert til kongens fortjenestemedalje i gummiringer med humlekrans! Takk for alt!
 7. Vapenskjold

  Rembøyler uønsket lyd

  I forrige uke kjøpte jeg meg en ny reim med rembøyler til elgrifla. Rembøylene avgir uønsket metallisk lyd når reima er montert på rifle. Hva kan man gjøre for å unngå denne lyden? Noen tips? Jeg har rett og slett vurdert å surre sort tape rundt, men håper på bedre løsninger fra herrefolket. Takker på forhånd for svar!
 8. Vapenskjold

  Valg av kikkert til sako 222?

  Du må huske å ta med den viktigste: Kahles Helia C 1,5-6×42
 9. Vapenskjold

  HV!

  RBS70 systemet med radarer ble solgt til Litauen i 2004. NM45 20mm luftvern maskinkanon er såvidt jeg vet smeltet om til franske treskruer. Noen få er spart og satt på museum i tilfelle krig.
 10. Vapenskjold

  Våpenkolli på fly - To våpen i én koffert.

  Jeg har reist sammen med andre som har hatt to våpen i en koffert. De betalte det samme som meg. Jeg hadde ett våpen i kofferten. Norwegian tuller med deg. Sikkert fordi Kjos vil ha mer inntekter (det heter mersalg).
 11. Vapenskjold

  270 Weatherby Magnum.

  Jakt Og Frifluft har Grand Slam ferdigsydd fra Speer Nitrex. Riktignok ikke i .270 Wby. Mag., men i andre kalibre.
 12. Vapenskjold

  Steiner Ranger/Kahles

  Kjøpte Kahles CSX 2,5-10 × 50 av en kjent Vestlands pusher i vinter. Må si jeg er meget fornøyd hittil. Har ikke brukt den på jakt enda, kun på bane. Kan anbefales på det varmeste!
 13. Vapenskjold

  De forskjellige mauser modellene

  Man får det man betaler for. M12 er 50% dyrere enn M18. Med andre ord er den 50% bedre.
 14. Vapenskjold

  Tung slegge eller splintbombe

  Jeg hadde gått for fart og splinter. Var på grisejakt i Polen ifjor med 8mm Lapua Naturalis 180grs fabrikk 820m/s. Grisene løp 100m med hjerte/lunge skudd. Det var såvidt vi fant dem igjen inne i bushen. På neste Polentur blir det 7mm RM med 150grs Federal Powershok 950m/s. Men uansett skal du parkere en gris er det hode/nakke/ryggrad skudd som gjelder.
 15. Vapenskjold

  Tips til ny rifle

  Jakt og Friluft AS er eid av Axel Ugland. Schou AS er også eid av Axel Ugland. Schou AS er importør av Tikka og Sako. Magne Landrø AS er importør av Sauer. Da er det for gjort at det er noe kluss med Sauer 100 modellen når du snakker med Jakt og Fritid. Jakt og Fritids selgere vil jo helst selge Tikka T3 (og Sako). Da tjener eieren mer cash. Og cash is king som du vet. Når det regner på presten drypper det på klokkeren. Jeg fikk høre akkurat den samme historien fra en selger hos Jakt og Fritid på Villmarksmessa på Lillestrøm i år. Ikke tro på alt du hører. Gratulerer med valg av rifle og kikkert!
×