Ole_Netland Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 (edited) hei. trenger litt hjelp, har ved ett par anledninger fått servert noe potet ting som ser ut å være grov raspet potet som er stekt som små lapper. tenkte å lage dette i en bedre middag til kona sammen med annebryst (tips til marinering motas med takk). spørsmålet er:hvordan lager jeg disse "potet lappene"? går ut fra der skal blandes noe i de slikt at de henger sammen... Edited November 27, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
La linea Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Du tenker kanskje på røsti? I så fall er det noen oppskrifter her http://tradisjoner.no/oppskrift1656.html http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=7733 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
510 Førland Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Ellers så gjør du det veldigt enkelt og bare kjøper ferdige frosne i poser!! Smaker kjempe godt de og, spesielt til vilt. Espen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 ja, Røsti var det vel jeg tenkte på..... kjøpe ferdig, hmm... se om jeg får tak i det noe sted da... skal liksom overraske kona med dette så kan ikke bare skrve det på handle lista hennes når ho skal på stor handel heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Hvis du velger å lage røsti sjøl, bør du legge potetraspet i vann for å vaske bort stivelsen på utsiden før du steiker. Hvis ikke vil potetstivelsen pluss vannet utapå potetraspet bli til en limaktig gugge som gjør røstiene klissete og seige inni. Det slipper du hvis du skyller potetraspet godt og så fjerner det meste av vannet. Been there, done that, got the T-shirt... Forresten, potetraspet henger godt sammen uten noe bindemiddel. Stivelsen i/fra potetene er (av og til mer enn) nok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 Hvis du velger å lage røsti sjøl, bør du legge potetraspet i vann for å vaske bort stivelsen på utsiden før du steiker. Hvis ikke vil potetstivelsen pluss vannet utapå potetraspet bli til en limaktig gugge som gjør røstiene klissete og seige inni. Det slipper du hvis du skyller potetraspet godt og så fjerner det meste av vannet. Been there, done that, got the T-shirt... Forresten, potetraspet henger godt sammen uten noe bindemiddel. Stivelsen i/fra potetene er (av og til mer enn) nok. okay, men det hørest jo lurt ut da.... da har jeg litt å gå ut fra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 endret topic litt.... andebryst, tips til marinade? har smakt apelsinmarinert and, og det var godt, samme med honningmarinert and.... tips til marinade? en god og enkel.. hehe.. tenkte å servere med røsti potet og rødvinsmarinerte pærer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 potetraspet henger godt sammen uten noe bindemiddel. Stivelsen i/fra potetene er (av og til mer enn) nok. NB! Forutsatt at du ikke sparer på stekefett/smør. Prøver du å lage lettvarianten med bare bittelitt fett i panna tror jeg at jeg kan love deg en morsom ettermiddag med skraping av potetrasp ut av steikepanne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 potetraspet henger godt sammen uten noe bindemiddel. Stivelsen i/fra potetene er (av og til mer enn) nok. NB! Forutsatt at du ikke sparer på stekefett/smør. Prøver du å lage lettvarianten med bare bittelitt fett i panna tror jeg at jeg kan love deg en morsom ettermiddag med skraping av potetrasp ut av steikepanne hallo, her snakker du med en storforbruker av melange Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
La linea Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Marinade - olje, eddik, smak Lag en base av olje og eddik og putt oppi presset appelsin (legg evt appelsinskiver rett på kjøttet) og det av krydder du måtte like. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon77 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Her har du "et par" oppskrifter på and http://www.matoppskrift.no/sider/FuglAnd.asp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zup Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Mener vi fikk røsti laget i mikrobølgeovn engang som ble veldig bra. Kunne være en ide om å teste ut dette og heller legge en smørklatt på toppen. Kom gjerne med tilbakemelding om noen prøver dette da jeg ikke har mikro og har ingen planer om det heller. potetraspet henger godt sammen uten noe bindemiddel. Stivelsen i/fra potetene er (av og til mer enn) nok. NB! Forutsatt at du ikke sparer på stekefett/smør. Prøver du å lage lettvarianten med bare bittelitt fett i panna tror jeg at jeg kan love deg en morsom ettermiddag med skraping av potetrasp ut av steikepanne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Marinade - olje, eddik, smak Lag en base av olje og eddik og putt oppi presset appelsin (legg evt appelsinskiver rett på kjøttet) og det av krydder du måtte like. Er vel strengt tatt syre nok i appelsin til at en fakisk kan droppe eddiken i marinaden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.