Jump to content

Zup

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zup's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som vet om man kan ettermontere lys på Zeiss Classic?
  2. Ring denne mannen og han fikser jakt for deg. Laget vårt hadde en uke hos han i høst og resultatet ble 12 rådyr og 17 hjort. http://www.merrileesfieldsports.com/default.aspx William Merriless +44 7786242118
  3. Har selv prøvd å snakke med sære Jærbønder og andre jegere her på Jæren. Om du ikke snakker lokale språk så skal du ha innmari flaks om noen gidder å diskutere med deg uansett. Ta heller kontakt med Stavanger jeger og fisk: http://www.srjf.no/ Om du maser og stille opp på opplæringsjakt så kan du være heldig å bli kjent med noen som tar deg med. Selfølgelig er det ett enormt pluss om du snakker det lokale språket her også...
  4. Fornøyd med mine Sordin pro og imponert over hvor vanntette de er. Blir også veldig med var og forsiktig på smygjakt da lydene blir forsterket ganske mye utover min allerede skadet hørsel.
  5. Høres spennende ut, men er ikke tilbake før 16.02.09 og følger oppfordringen med å se på flere datoer.
  6. Finner ingen skikkelige kilder, men virker litt logikk at skallet kun sørger for å holde næringsstoffer inne i poteten og utgjør kun kostfiber.
  7. Latterlig påstand!! Ta kontakt med SFT og spør dem om importerte poteter er testet for kjemikalier. DDT var knall bra for en tid tilbake, og selfølgelig er de kjemikaliene de bruker nå så mye bedre. Nå er vel dette feil forum å ta opp kjemikalie farer hvor vi bruker både det ene og andre i store mengder. Den amerikanske stock oil saken jeg bruker sier: "This product contains a chemical known to the State of California to cause cancer and brith defetcs or other repoductive harm." ConocoPhilips gjør urin testing av arbeidere som kan være i kontakt med bly som en del av biomonitorerings krav ved arbeid ved bly og kvikksølv. De fant faktisk en gruppe som hadde veldig høye blyverdier og de var aktive pistolskytere... Poenget mitt er at jeg trenger ikke de ekstra vitaminene om jeg kan unngå unødvendig kjemikalie eksponering.
  8. Skreller poteten uansett for å unngå kjemikalier type insektsgift eller gjødsel. Koker den med skallet på og fjerner siden, om det ikke er noe selskap på gang og da renskes den på forhånd.
  9. Gudstjenester og lignende, hva med de andre religioner og tilbedelse? Er jo forskjellige dager og tider på døgnet for hele gjengen. Jøder, Muslinger, Katolikker, Satanister etc... Er jo flerkulturelle/-religions samfunn og ta hensyn til i dag, ellers blir det ren og skjer diskriminering.
  10. Kan anbefale å justere avvtrekket samtidig med at du har åpnet T3'n.
  11. Dette blir godt Ville ha tatt gryta med kjøttsaften og hatt i litt vann og kokt ut noen gulerøtter og litt sellerirot for å få mer ut av kraften.
  12. En av mine største utfordringer er å finne ut når man skal etterfylle vann under damping av pinnekjøtt. Selfølgelig er det ikke mulig å se bunnen ei heller er det noen glassvindu på mine kjeler. Tenkte å bla opp fysikkboka å regne ut dette, men håpet heller noen her har en god ide. Prøver også det med bakepapir som fuktsperre for første gang ettersom det ble nevn i denne tråden.
  13. Har en annen variant jeg plukket opp ett sted. Tror den kalles noe slikt som "Istadtindsaus" og er noe jeg lager utenom vår familietradisjon. Edit: Flere navn surrer i hodet på denne sausen, "Utasunds saus"? Sausen lages av: Pinnekjøttfett og kaft Rømme Sirup Blander dette litt etter eget hode og den ekstra susen av rømme gjør det enda bedre
  14. Gjør det samme som Hjortejeger når det gjelder damping, men bruker å ha det i stekeovnen. Synes fettet blir mer smakfult og får en litt bedre konsistens. Det er uansett viktig å dampe det lenge nok for seigt pinnekjøtt er dårlige greier. Jeg vil påstå det er mer smak av dampet kjøtt og kokt kjøtt blir mer som vanlig sauekjøtt... Har du for lite gryter så koker du bare i flere omganger og kjører alt i langpanne i stekeovene til slutt
  15. Zup

    DFS/Brillebruk

    Vurdert LASIK operasjon? Skal selv investere i dette til sommeren.
×
×
  • Create New...