Jump to content

Siktemiddel til hagle


tka

Recommended Posts

Har fått meg ny 1/2 auto hagle :mrgreen: men er ikke helt tilfreds med siktemiddlene :( . Er det noe å hente på montering av fibersikte eller rødpunktsikte evt. med forstørring, eller kikkert:?:

At synsfeltet forsvinner inn i et rør er vel heller ikke av det gode :roll:

Link to comment
Share on other sites

Nå sier du ikke noe om hva du skal bruke den til, men generelt for hagler så bruker man ikke noen siktemidler. Begge (helst) øynene på målet, også "peker" man med pipa. Har man god kinnkontakt og haglen "der den skal være", kombinert med litt trening, så vet man hvor treffpunktet er.

 

Selv syns jeg dingser som easy hit og hva de nå heter er en ulempe, for de fører i de fleste tilfeller til at skytteren begynner å sikte, noe som igjen gjør at man som oftest skyter rett på målet, og dermed bak. En annen ting er avstandsbedømming. For å bestemme hvor langt foran man skal legge seg, må man bestemme avstand til målet -fort- (derfor man har begge øyne oppe). Dette er vanskelig med kikkertsikter og ett øye oppe.

 

De eneste jeg ville anbefalt siktemidler til er høyrehendte med venstreøyedominans og motsatt, som dermed må "tvinge" feil øye til å sikte.

Link to comment
Share on other sites

Joho. Første post her. :D

 

Er litt usikker på hva du er misfornøyd med når det gjelder kornet på hagla di, men jeg monterte rødpunkt på kombien min i høst og kan dele erfaringene som jeg har gjort hittil.

Fordelen er at jeg ikke trenger å være like nøye når det gjelder kinnkontakt ved skudd på stillestående ting. Ved fluktskyting må man fremdeles ha god kinnkontakt da jeg ikke rekker å "finne" rødpunktet før skuddet går.

Av ulempene så kan jeg nevne at kolben måtte heves. Heldigvis så hadde jeg hevbar kolbekam på kombien min, så jeg slapp å bruke penger på det.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du sitter med en Benelli/Beretta og har kolbesystemet med shimer mellom kassa og kolbe så jeg en slik shim med feste for docter sikte. Da vil siktet stå lavere enn kassa.(Prøvde å google den frem men fant den ikke(Kjerringa ser olmt på meg nå, best å legge bort pc'en))

 

-L-

Link to comment
Share on other sites

Jeg har skutt en del figurjakt med rødpunkt, til den bruken er det helt ypperlig, altså presisjonsskyting på relativt saktegående mål hvor man har god tid til å montere hagla og finne siktet.

Til lerdueskyting kunne det ikke falle meg inn å bruke det, der er det pek og smell som gjelder, noe sikting har man ikke tid til......Dette later til å være erfaringen til de fleste jeg har snakket med som bruker begge deler også.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipsa :D. Alltid like morro å få fornuftige svar fra likesinna. Det blir nok en solid rødpunkt til rådyrjakta - så demonterer jeg denne for rypejakta og setter på noe fiber eller fluoriserende. Problemet er at bakre og fremre sikte er like og går i ett . . . stusser før skuddet går og lurer på om jeg nå har riktig siktelinje. Kan evt. file bort bakre sikte.

Link to comment
Share on other sites

Siktemidler på hagle er veldig avhengig av hva hagla skal brukes til.

 

Mine preferanser virker å være temmelig universelle:

Ting som flyr i lufta eller ting som hopper på bakken: Enten perlekorn eller to perlekorn. Evt skinne med perlekorn.

Stasjonære ting som tas med slugs eller supertrang langt vekk: Rødpunkt/holo eller kikkert med lav forstørrelse.

Ting på bakken som flytter seg treigere enn en speeda hare på varierende avstand: Skur og korn evt. rødpunkt/holo.

 

Skadedyr på to ben på varierende avstand: Hurtigdiopter med Tritiumkorn :twisted:

 

(Sistnevnte anbefales ikke i for bruk i knogeriket)

Link to comment
Share on other sites

 

For 240USD er den din, står riktignok Burris på den.

 

 

Er det en ulempe at det står Burris på den? Har skaffet meg en sånn, og selv om jeg ikke har fått testet den ut skikkelig, har jeg likt det jeg har sett hittil...

 

Tror forresten ikke jeg gav mer enn 199 USD for den...

.Thag

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...