Jump to content

Rusup

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rusup

  1. Hei og velkommen! Ligger noen baner næremere deg enn Løvenskiold, som også er vesentlig billigere
  2. 1) Vil ikke si det er dårligere slitestyrke på en Ultra Light. Haglen er har andre materialer enn SP (titan osv) noe som gjør den lettere, samt et mindre kammer. Har en far som har hatt Ultra Light i ca 15 år nå, og den er like tight og fin. Har aldri hatt noen funksjonssvikter, den bare virker 2) Ikke det jeg kan se. Det er fordeler og ulemper med lettere hagle. Den er lettere å bære rundt, men personlig syns jeg en lett hagle blir "vinglete". Neste punkt er også en "begrensning". 3) De aller fleste klarer seg fint med 12/70. Skal man derimot jakte gås, rådyr, eller andre mer hardskutte vilt vil noen foretrekke å bruke en magnumpatron. Så det kommer an på hva du skal bruke den til, rett og slett. 4) Perennia er en nyere modell. Denne har blant annet muligheten til, ved å skru på et par skruer, å endre mellom ejektor og ekstraktor på løpene individuellt. Perenniaen benytter også litt mer fancy materialer som nano-keramikk. Du får også Perenniaen med en "kickoff" rekyldemper som ekstrautstyr. Selv gikk jeg for en Perennia III, og er meget fornøyd så langt. Skal du skyte litt på bane med haglen vil jeg helt klart anbefale en SP eller Perennia ganske enkelt fordi de er litt tyngre hagler. Jeg har aldri slitt med å bære 3,2 kg rundt i skog og fjell, og de ~300g man sparer på en Ultra Light er ikke så avgjørende når det gjelder bæringen, syns jeg. På den annen side, skulle jeg hatt en hagle til ren (fjell)rypejakt ville jeg nok vurdert Ultra Light'en. Alle tre modellene (SP, SP Ultra Light, og Perennia) er kvalitetshagler, og jeg tipper du blir veldig fornøyd uansett hvilken du går for. Lykke til!
  3. Selv har jeg en fast EAW-montasje. God som gull Finnes som svingmontasje og, men jeg så ikke poenget til mitt bruk.
  4. Glemte å nevne at det er treningsammo jeg har hylsene fra.
  5. Hei! Lurte på om noen hadde erfaring med å lade partizan-hylser i kaliber 30-06. Har noen hundre av dem (engangsskutte), og tenkte å bruke dem til treningsammo utelukkende. Fungerer de greit? Hvor mange ganger kan de eventuelt lades om? Erfaringer? Mvh Rusup
  6. Jeg går med haglen i hendene, med pipen nedover. På transportetapper går jeg med haglen på skulderen, men da også med pipen nedover. Før jeg begynner å jakte igjen etter en transportetappe sjekker jeg alltid tuten for å være på den sikre siden. Har i hvert fall aldri sett behovet for noen "løpskondom".
  7. Rusup

    Rifle vs Hagle

    Vil nok si meg enig i at en 308 har noe kraftigere rekyl enn en kaliber 12 hagle, sånn gjennomsnittlig, men ingen av delene er noe problem å håndtere. Det er først når man kommer opp på magnumkaliberene på riflesiden at det begynner å sparke litt, syns nå jeg. Og jeg er på ingen måte noen "bamse". Så alle de vanlige jaktkaliberene i Norge har helt overkommelig rekyl. Man venner seg til å ta opp rekyl også, så selv om man kanskje syns at et våpen har mye rekyl til å begynne med, vil man lære seg å ta opp rekylen.
  8. Hvis man skyter på stasjonære mål er det sikkert fint med et sikte, men ellers sikter man ikke med hagle, man "peker" og drar igjennom målet. Har litt problemer med å se nytteverdien i dette, og tror nok det vil gjøre mange til dårlige skyttere ved at de til enhver tid skal plassere målet i ringen uten å kompensere for hastigheter, vinkler og avstander. Just my 2 cents.
  9. Normalt 4000-6000 hagleskudd pr år, masse pistol, og noen hundre riflepang. Kommer litt an på hvor mye tid jeg har til konkurranser rundt omkring. I år har det vært ekstremt dårlig. Får ta igjen til neste år
  10. Selv har jeg en Lanber som er 12 år i år. Den har vært brukt flittig på både jakt og skytebane, og dette er en såkalt 2082 (billigste modellen med faste trangboringer og enkel avtrekker). Har vel byttet stifter en gang, utover det er den fremdeles like god. Riktignok har den fått vedlikehold i form av en puss og litt olje i ny og ne. Når det gjelder hvilken hagle som er "best" kommer det an på mange faktorer. Hvilken hagle passer best til vedkommende? Har også en Beretta konkurransehagle, og liker Beretta veldig godt, men er ikke dermed sagt at den er best for alle. Hvis man har litt tålmodighet og leter litt aktivt tror jeg, som andre nevner, at man kan få en flott brukthagle til den prisen. Man får nok mer for pengene enn man får ved kjøp av en ny hagle. Hvis valget skal falle på en ny ville jeg nok gått for en Lanber eller en Baikal.
  11. Vet ikke om du finner det du leter etter her, men dette er manualen til Sauer 202: http://www.sauer-waffen.de/uploads/media/S202_03gb_01.pdf Hvis det er skruen bak avtrekkerbøylen du mener, så er det den du justerer kryp med. Med klokka for kortere kryp, og mot klokka for lenge (se side 21).
  12. Vi er alle forskjellige. Selv er jeg enda litt høyere enn trådstarter, og ville heller skaffet en 71cm pipe da jeg syns balansen er bedre. Bruker 76cm på banen. Har aldri hatt behov for magnumpatron, og jeg jakter for det meste på rype, skogsfugl og rådyr med haglen. Valget kommer litt an på hva du har tenkt til å bruke haglen til. På feks gjess hadde jeg nok villet hatt muligheten for magnum.
  13. Ved klikk pleier jeg å holde i haglen i ca 10-15 sekunder i tilfelle den allikevel går av. Har den ikke gått av etter dette anser ikke jeg patronen som farlig lenger, så da åpner jeg haglen og putter patronen i søppelposen i sekken. Jeg har ikke hørt om at dagens patroner kan gløde i tennhetten i over 15sek, for så å gå av, men hvis jeg tar feil vil jeg gjerne få vite det
  14. Spørsmålet er vel heller hvor aktiv er du som jeger og leirdueskytter. Hvis man jakter 4 dager på rype i året, samt fyrer av 50 skudd på banen, blir vel svaret aldri for de fleste. Hvis man derimot jakter alt fra småfugl til rådyr, og jakter igjennom hele sesongen, ser jeg stor nytte i å kunne bytte choker. Så det kommer an på bruken. Jeg er en av de som bytter etter hva jeg jakter på, og når på sesongen jeg jakter.
  15. Rusup

    Våpensøknad

    Edrulighet er også viktig. Har man dommer for fyll, bråk i beruset tilstand eller liknende skal det mye til å få godkjent søknad. Hvor lang tid en søknad tar er, som det blir sagt, veldig forskjellig fra distrikt til distrikt. Den kjappeste behandlingen jeg har opplevd er 3 dager, noe jeg syns svært raskt. Vil vel regne 2-3 uker som ganske normalt.
  16. Da jeg kjørte med moped hadde jeg haglen delt i et futteral på ryggen. Jeg ville ikke hatt deler på noen innerlomme, fort gjort å slå seg mer enn nødvendig hvis man skulle være uheldig og falle.
  17. Er sikkert ikke bare enkelt å fortelle denne historien. Tusen takk for at du delte den med oss. Meget godt skrevet!
  18. For de som ikke fikk den med seg regner jeg med det er DENNE reportasjen det er snakk om.
  19. Kjøpte et par Supreme Pro på messa for ca 4 år siden. Opplevde også at plasfestet mellom hodebøylen og klokkene brakk etter 3 år, men Breens Jaktutstyr sendte meg ny uten at det kostet meg mer enn en hyggelig telefonsamtale. Ble virkelig imponert over denne gode servicen! Jeg må forøvrig også si meg enig i at hodebøylen trykker meg litt i hodet, noe man spesielt merker hvis man går med klokkene i noen timer. Dette har jeg tenkt til å fikse selv med noe skumgummi e.l. under hodebøylen. Vet ikke om dette problemet er mindre på X-modellen (denne modellen har jo en stoffbit rundt hodebøylen i kamofarge). Utover dette er jeg strålende fornøyd med mitt kjøp. Det går et par år mellom hver gang man skifter batteri (600 timer er lenge!), og de demper tilfredsstillende. Det eneste stedet jeg vurderer å gå over til passive og tykkere klokker er på riflebanen, da enkelte "kanoner" smeller litt vel mye. På haglebanen er klokkene geniale. Lyden er i stereo, og etter min erfaring god. Jeg har også koblet mitt hørselvern til jaktradio, noe som fungerer uten problemer. Hvis disse noen gang ryker, blir det et nytt tilsvarende par (evt. X-modellen).
  20. Sjekket mine linsedeksler, og det sto ikke så mye på dem som var til å bli klok av (3 tall på hvert). Men sjekket størrelsene på kikkertsiktene opp mot butler creek sine mål: Classic 2,5-10x50: - Okularrørdiameter: 41mm - Objektivrørdiameter: 56mm Dette skulle tilsvare Butler Creeks linsedeksel #14 til okularet og #39 til objektivet. Victory 3-12x56: - Okularrørdiameter: 40mm - Objektivrørdiameter: 62mm Dette skulle tilsvare Butler Creeks linsedeksel #13 til okularet og #45 til objektivet. Beklager om jeg har repetert noe som allerede er skrevet. Tar samtidig forbehold om feil
  21. Det får man ikke her jeg bor. Samme pris om man kjøper 500 eller en pall. Ikke er det de spesielt billige heller.
  22. Ja! (korte svar er ofte det beste)
  23. For min del blir det Sauer 202 Select i 30-06 med Zeiss Victory 2,5-10x50 (med lys). Vurderer sterkt å anskaffe en 6,5x55 pipe, og i så fall blir det nok 6,5 på rådyrjakta og 30-06 på elgen.
  24. Skjønner at jeg har på meg helt feil klær på skytebanen
  25. Litt småkort varsel, dette ja. Er allerede booket for kvelden. Men idéen er god
×
×
  • Create New...