methusalem Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 hjortelever? Sidan ingen av dei andre i jaktlaget vil ha innmat av hjorten så blir det eg som blir sittande igjen med hjerter, tunger, lever og hode. Hjerter og tunger blir salta og kokt, skallane kløyver, salter og koker eg(lenge!) snaddermat! Men lever? kva gjer eg med den? må berre innrømme det, det er kona som står for kokinga her i huset og ho liker ikkje lever! Men leverpostei derimot er iorden så nokon som har tips og erfaring så takker eg for det! (eller skal katten få dei?) methusalem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 Jeg har ikke brukt hjortelever, men har laget mye leverpostei av elglever. Men husk at leveren (og nyrene) er kroppens avfallsstasjon! Derfor bør en bare bruke lever fra kalv og ungdyr. Lever fra voksne/gamle dyr bør en unngå, hvis en ikke har stor forkjærlighet for tungmetaller, PCB og bromerte flammehemmere! Du skal få leverposteioppskrift når jeg får bedre tid til å skrive! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 Eg har brukt hjortelever til levergryte. Men du må pass litt på, den er litt sterkere i smak en svin/storfe lever. Så når du eventuelt lager postei, så bruk litt anna lever og spe, og godt med kremfløte, for å runde av smaken litt. Litt sukker hjelper også å runde av smaken med. Eg steikte leveren i biter i panne, og helte på vann til slutt, som eg surra litt i panna. Dette laga eg saus grunnlaget på, men eg må vel sei den blei litt stram på smak ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Berg Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 muttern laga leverpostei av hjort en gang. det blei en litt stram smak, men jeg syns det var godt. oppskrifta har jeg ikke men mener og ha sett det i et jaktblad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
methusalem Posted November 16, 2008 Author Share Posted November 16, 2008 Takker for alle svar, stram i smaken og full av tungmetaller? Kanskje pus skal få den likevel? methusalem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Streken Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Jeg har laget leverpostei endel ganger, og skal gjøre det i år også. Jeg bruker like deler hjortelever, spekk og svinekjøtt. Hakker løk ( gjerne rødløk), sopp ( stekt eller rå) kler formene du skal bruke ( jeg bruker brødformer) med bacon. Legger bacon på toppen også, eller bruker så lange baconstrimler at de kan ligges over toppen fra ene siden også. Vi har laget endel små former også, og gitt dem bort til famile og venner. Strålende suksess. Selv ihuga matskeptikere både spiser og liker leverposteien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PangPang Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Legg leveren i vann en kortere periode, slik at en tømmer den for blod, del den opp i passende biter, stekes sammen med løk,sopp og rikelig med rømme eller fløte, alt etter din smak. Som nevnt tidligere, bruk helst lever fra ungdyr. Ekstra bra blir det hvis en bruker kantarell! Nam nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTE Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Vel, etter å ha lest gjennom denne tråden, tror jeg at den kalveleveren jeg har i kjøleskapet blir bikkjemat og ikke leverpostei likevel. Og kanskje er det like bra. Hvor mye leverpostei trenger man egentlig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 . Men husk at leveren (og nyrene) er kroppens avfallsstasjon! Derfor bør en bare bruke lever fra kalv og ungdyr. Lever fra voksne/gamle dyr bør en unngå, hvis en ikke har stor forkjærlighet for tungmetaller, PCB og bromerte flammehemmere! Forstår ikke helt hvorfor det skal være så galt med hjortelever På butikken selger de okselever, leverposteien vi kjøper på butikken er lagd av okser og gamle kyr. Hvorfor skal det være mer tungmetaller fra en gammel bukk som har gått ute i guds frie natur hele livet, enn en gammel stut som har spist kraftfor i båsen sin hele livet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejegerinnen Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Er det ingen som har en god oppskrift på leverpostei som de kan legg inn her ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Selfølgelig, skal du få oppskrift på god leverpostei, den er som følger : 500 gr. storfelever 500 gr. svinelever ( eller berre svinelever ) 500 gr. spekk 2 løkar 100 gr. ansjosfilet + litt kraft 4 egg 1,5 ss salt 1 ss sukker 2 ss soyasaus 1 boks Kremfløyte 2 dl. kveitemjøl + 4 ss potetmjøl Krydder : Muskat, merian, pepar ( etter smak og behag ) Mal lever, spekk og løk 2 gonger, ha ansjosen i siste gongen. Kok opp fløyte, ha i krydder, salt, sukker og soyasaus. Bland vekselsvis fløyteblanding, mjøl og egg i den malne levra. Steik ei prøvekake på steikepanna. Smør godt 2 avlange former, hell deigen i og steik posteien i vannbad i 1 1/4 time på 160 grader. Bon apetite ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Takker for alle svar, stram i smaken og full av tungmetaller? Kanskje pus skal få den likevel? methusalem Nei Jeg har laget både tradisjonell leverpostei og patè (bl.a til en av forrettene i mitt bryllup) der viltlever har vært en av ingrediensene. Smaken er kanskje noe mere stram, men ikke for stram etter min mening. Viltsmak er jo et begrep flere framhever, og kan nok med fordel også benyttes her. Jeg har prøvd lever av elgkalv, og lever av rådyr (både voksen og kje). Godt begge deler. Oppskriften til Mauser 68 så skikkelig god ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Dunkerante, den er god den oppskrifta der. Du kan ha i heile krafta som er i ansjosboksen, det er nok med bindemiddel i den, så det er ikkje problem. Eg har faktisk tatt litt mindre potetmel enn det som er i oppskrifta, for å gjere den meir smørbar rett i frå kjøleskapet. Meinar det var 2 ss og ikkje 4 ss, som står i oppskrifta. Og også tilsett litt olivenolje ( ca 0.5 dl ), for å få den meir smørbar. Det fungerte heilt topp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.