Jump to content

RTE

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RTE's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. RTE

    Gåsjakta 2012

    Jeg ville kanskje trodd at gås som kom fra lengre nord fløy rett sydover, lengre inn i landet?
  2. RTE

    Gåsjakta 2012

    Da dro det akkurat 150-200 smølagås til, sydover over kristiansund...
  3. Jeg har lyst til å ta med meg junior (13) og bikkja på en "snill" villmarkstur med litt ørretfiske og småviltjakt neste år og lurer på om noen her har gode forslag? Dette skal først og fremst være en kosetur og vi søker vel helst litt åpent og flatt terreng. Bratte lier og tett kratt har vi nok av hjemme. Kano nedover en stille elv høres veldig fristende ut. Vi sier heller ikke nei takk til ei koie hvis det er mulig. Junior blir 14 neste år og får gå med egen hagle for første gang, så mulighet for litt småviltjakt hadde satt en ekstra spiss på turen. Vi tenker oss 4-5 dager på tur. Geografisk er vi vel åpne for det meste av Norge sør for Troms, samt Sverige. Jeg er ikke helt stø på jakttider i Sverige, men hvis noen vet om områder der hvor det er tidlig jakt, så hadde det vært flott.
  4. Hei. Hjortejeger som fristes av reinsjakt her. Beklager hvis deter dumme spørsmål, men hvis man har et kort på rein, kan det selges fritt til andre jegere? Hvis f.eks jeg og en kompis begge søker om kort, jeg får 2 og han får null, kan jeg da gi ham det ene?
  5. Wolverine: Ja, slik jeg har forstått det i vårt terreng så stikker bukkene gjerne opp på snaufjellet når det lysner eller de holder til der hele døgnet. Har alltid sett tråkk etter store dyr der oppe på denne tida, men har aldri campet over der oppe. Stort sett er det jo en vanvittig drittvær når jakta starter og da har en varm hytte med jaktkompisene fristet mer, men ikke i år!
  6. Det er noe med det å være ute alene på natta. Er det i tillegg på fjellet og du får elementer som måne, stjerner (eller mørke skyer hvor du av og til skimter månen), soloppgang, utsikt over havet osv så blir det knall uansett tror jeg. Bare det ikke pissregner hele natta... Om det kommer en bukk ruslende på morgenkvisten er selvsagt en helt annen sak.
  7. I mitt hode er det ingen skyer på himmelen Neida, det er stort sett på de to siste fullmånene på bøen vi også har skutt dyr, men det ligger uansett ut til å bli veldig mildt og det frister til en natt eller to under åpen himmel. Og en ting jeg har lært om måneskinnsjakt er i alle fall at ting endrer seg utrolig fort der oppe. Har vært en del ganger vi har tenkt at himmelen er så ravnsvart at dette aldri blir noe og vel ute av bøen så åpner det seg opp og det er plutselig dagslys...
  8. Hjortejakta nærmer seg, og i år sammenfaller jaktstarten ganske godt med fullmånen (12 sept), jeg drar derfor frem denne tråden igjen. Generelt ser det ut som månen er ganske langt unna på alle de fire fullmånene vi får i høst, men datoene er jo glimrende. Mulig jeg fabulerer, men i vårt terreng har vi en del bukk som streifer rundt oppe på snaufjellet og med fullmåne og mildt septembervær ser jeg for meg en fantastisk natt alene oppe på fjellet. Bare meg og bukken frem mot soloppgang. Jeg tenker vel ikke så mye måneskinnsjakt. Det handler vel mest om å utnytte mild september ute under stjernene, soloppgangen på fjellet og det å være på plass når det blir lys, men treffer man på dyr på en lys gressflekk i måneskinn så... Det jeg lurer på er vel om andre har jaktet i månelys i åpen utmark eller oppe på fjellet? Eller er det helt fy fy?
  9. Forsåvidt ikke all verdens grunnlag, men kanskje en liten indikasjon på at en (i alle fall foreløpig) topp i antall felte hjort ble passert i fjor?
  10. Flott at dere stemmer. For egen del er det doble kvoter i år, men vi sliter med å skyte det samme som i fjor og hører vel mest den samme historien fra andre rundt oss.
  11. Etter en relativt hard vinter i fjor, som ble etterfulgt av en diskusjon på vårparten om hjorteksplosjon, diverse krav om avskyting og tildels økte kvoter, er vi nå inne i en høst som så langt må sies å ha vært kaldere og tøffere enn vi har vært vant til de siste årene. De fleste av oss hører vel rykter om andre jaktlag som sliter eller motsatt. Samtidig endrer vær og vind seg og dyra flytter på seg. Det er derfor vanskelig å danne seg noe inntrykk av utvikling basert på rykter og hva man ser i eget terreng. Tanken bak avstemmingen er derfor at man kun rapporterer utviklingen i eget terreng, så ser vi kanskje en tendens når mange har avgitt stemme?
  12. RTE

    Tjuvjakta 2010

    Jeg tror også at ulovlig jakt på eget vald er utbredt. At man skyter for mye eller feil type. Jakt med infrarødt og lys er vel sjeldnere vil jeg tro (i den grad man kan kalle det jakt). Men jeg har hørt om folk som blir tatt/sett inne på andres områder gang på gang. Kan virke som det er en slags spenningsgreie ala butikktyveri som driver de?
  13. RTE

    Tjuvjakta 2010

    Jeg synes ikke pressen har forvrengt saken i det hele tatt. Det er ingen tvil om at disse folkene var rigget for ulovlig jakt. Antakelig jakter de ulovlig på både egne og andres vald og har sikkert gjort det over tid, eller hatt til hensikt å gjøre det over tid. Ser man på helheten og sammenhengen er både ord som "proffe", "spesialutstyr" og "ulovlig utstyr" egentlig på sin plass. Og, er det ikke litt urimelig å forvente at en nyhetjournalist i en lokalavis skal ha inngående kjennskap til f.eks forskjellen på en ekspanderende kule og en eksploderende kule, eller forvente at han skal presisere at utstyret i seg selv er lovlig, men ikke til bruk på jakt? Min helt personlige mening er at det er litt påfallende hvordan diskusjonen (igjen) dreies i retning av at jegere er en misforstått gruppe som herses med av journalister, byråkrater, dyrevernere og alle andre som antakelig tror at kjøttet lages på bakrommet i butikken. Det som opptar meg når jeg leser om dette er: -Hvor vanlig/utbredt er dette? Hvor vanlig er jakt med bue/armbrøst? jakt på hjortedyr med salong med demper? -Hva slags folk er det som driver på med sånt? -Hva får noen til å risikere så mye for så lite? -Hvor vanlig er det i det hele tatt å ha infrarøde riflekikkerter? Hva motiverer folk til å kjøpe det? -Er det greit å gjøre noe sånt og så komme tilbake på skytebane og på jakt etter noen år?
  14. RTE

    Tjuvjakta 2010

    Jeg er helt på linje med Høggern her altså. Jeg synes det er veldig ille at voksne menn med fullt overlegg smyger seg rundt på andres jaktområder med skarpe våpen. Så ille at de verken bør få jakt eller våpenlisens igjen. De kan heller slå seg på fiske. Der kan de tjuvfiske uten at de utgjør en fare for andre. At noen journalister roter med våpentekniske begreper og regler provoserer meg ikke i det hele tatt.
  15. RTE

    Tjuvjakta 2010

    Det verste med krypskyttere er utryggheten når du selv er på lovlig jakt. F.eks hvis du skal gå innpå et jorde i skumringen på vei hjem fra skogen og vet at det står jakttårn i andre enden av jordet. Hvis det da er en kjeltring som har lurt seg opp i tårnet.... Som oftest setter jeg på en hodelykt, selv om jeg egentlig kunne tenkt meg å smyge meg innpå hvis det er litt lys igjen. Hadde nok vært mye smartere (og bedre for andre jegere) om krypskytterne jaktet utenfor lovlig jakttid eller holdt seg til juks og fanteri på egne vald.
×
×
  • Create New...