magn(e)um Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Nå er det ganske lengesiden Konrad og jeg har vært ute å gått spor, endel praktiske problemer har dukket opp. Det at jeg går på krykker gir jo noen praktiske utfordringer, men de er jo forbigående... Det at vi har sluppet opp for blod går ikke over uten at jeg gjør noen grep. Har lest og hørt at man ikke skal bruke "matblod", men har aldri forstått hvorfor. Er det noen som kan forklare? PS: Vet at det er hjelpsome mennesker her lokalt som kan låne meg noe blod, en slags blodbank, men det får vi ta i neste omgang... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abs Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Grunnen til at du ikke skal bruke matblod er at det har en litt annen lukt en viltblod...Spesielt hvis det er griseblod..derfor er det best med viltblod men det er bedre enn ingen ting etter min mening hvertfall. Brukte matblod sjøl jeg før jeg blei klar over at du ikke skulle bruke det men det har gått veldig bra med bikkja mi hvertfall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Har du fått nokon god begrunnelse for ikkje å skulle bruke matblod? Matblod vert brukt på sporprøver i heile Norge. Sjølv så har eg aldri brukt noko anna, no kjøper me det inn i 1/2l bokser eller i 20kg blokker. Er sjølvsagt ikkje det samme som viltblod, men du skal tross alt trene hunden til å fylgje eit spor som er utlagd. For den sin del så kan du bruke saft til ein hund som er trena ein del på spor. Hunden skal gå det sporet du setter den til å jobbe med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 ...Brukte matblod sjøl jeg før jeg blei klar over at du ikke skulle bruke det men det har gått veldig bra med bikkja mi hvertfall Hvem har sagt at du ikke skal bruke matblod? Som beagle sier; det er kun matblod som brukes i konkurranser - ikke bare her i Norge men i resten av norden også. Det ville jo vært rart om alle sammen har tatt feil... Nei, du kan trygt bruke det magn(e)um (Jeg har frysen full dersom du trenger en ladning - bare si fra). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magn(e)um Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Takk for tilbudet jaktlykke, og gode råd fra dere alle! Dette med matblod er bare noe jeg har hørt/lest og aldri forstått... Nå har jeg fått dette sortert ut, og når jeg kan stå på egne ben bærer det rett ut i skogen med blod og godt mot! Jaktlykke: Se ikke bort fra at jeg tar kontakt om noen uker... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abs Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Blodsporinstruktøren jeg hadde på ettersøkskurset sa at jeg ikke skulle bruke matblod og jeg gikk jo ut ifra at han kunne det han snakka om... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukke Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Nåh, nå er det noen lengre opp i tråden her, som også vet hva de snakker om. Dette med kun bruk av viltblod til sporing, er bare tull & tøys. Har vært med å legge dusinvis av spor, til trening og konkuranse, deltatt på 2 kurs selv, samt trent opp 2 hunder til godkjenning. Ikke en eneste gang har vi brukt noe viltblod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abs Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 På meg virker det litt som at det er veldig forskjellige meninger på dette....går nok heller på hva hver enkelt foretrekker enn hva som er "riktig" og ikke. Hadde jeg hatt valget mellom viltblod og matblod ville jeg personlig valgt viltblod men har som sagt brukt matblod uten at jeg har sett no særlig forskjell på resultatene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Har du fått nokon god begrunnelse for ikkje å skulle bruke matblod?Matblod vert brukt på sporprøver i heile Norge. Sjølv så har eg aldri brukt noko anna, no kjøper me det inn i 1/2l bokser eller i 20kg blokker. Jeg gikk innom den lokale butikken med kjøttdisk og spurte om jeg kunne få det blodet som ble til overs ved forsendelser, så nå henter jeg blod gratis med jevne mellomrom. At valpen min er redd for blodlukten er en helt anenn sak... . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimveg Posted October 24, 2008 Share Posted October 24, 2008 har bare brukt mat blod til nå, men nå har jeg tatt med meg flasker med blod fra elg når vi har skyti, har også med meg brødposer som jeg har tatt med litt vom. så nå iløpet av uken skal jeg se om hunden markerer på vom i sporet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolvtagger Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Er det noen her inne som vet hvem som selger matblod i bergensområdt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forstkandidaten Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 De aller fleste matbuttiker selger matblod, det ligger som regel i spann i frysedisken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimm Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Man kan gå innom en lang rekke butikker i Bergen uten å finne matblod, jeg har prøvd akkurat det. Det eneste jeg fant var en lang rekke butikkansatte i området Nesttun/Arna som så helt vantro på meg og tydelig tenkte sitt: [Blod! Sa han virkelig blod? Er han en slags pervers? Burde jeg ringe politiet?] Noe sa meg at det ikke er så vanlig å lage blodprodukter i dag som det var før i tiden... En butikk som er bankers er OBS Lagunen. De har 1/2 liter spann med matblod i en av sine mange frysedisker. Ellers kan jo de fleste butikker med litt service skaffe dersom du gir dem et par dager. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forstkandidaten Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Ok da bekalger jeg om jeg kom med feil informasjon, men de aller aller felste butikkene i Hedmark har i allefall blod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.300SAV Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Når du er i butikken og kjøper matblod for å legge spor, anbefaler jeg deg å se etter om de har blod fra storfe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rotorhead Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Jeg kjøpte for noen år siden matblod i butikk, men det viste seg å være svineblod, så vær nøye med å sjekke at du ikke får det. Jeg endte opp på en slakter der de bestillte rent storfeblod til meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenrir Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Vil og tru at der er gode mogelegheiter til å få tak i blod om ein kontakte personar som driv ettersøk og felling av trafikkskadd hjortevilt. Sjølv driv eg med dette og tek vare på alt blodet eg kan få tak i, frys det ned og delar ut til trengande av det eg sjølv ikkje bruker. Det same gjer eg med viltdelar, som til dømes skankar etc.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolvtagger Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Har en som har tatt vare på blod fra sau som han har slaktet hjemme. Han har blandet inn litt salt, før han la det i frysen. Kan jeg bruke dette blodet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Du kan bruke det ja. Jeg skulle legge spor en dag og fryseboksen var skåltom så jeg måtte på butikken og handle. Lettere sagt enn gjort; de fleste så ut som spørsmålstegn da jeg spurte etter matblod. Men fikk da tak i blod hos Lundal på Frakkagjerde til slutt. Riktignok svineblod, men Amigo brydde seg overhodet ikke om hva det var på bakken men spora som normalt. Vanligvis handler jeg blod på Fatland slakteri i Ølen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolvtagger Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Takk for svaret Da blir det sporing i kveld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jegerak Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Mine erfaringer med å kjøpe blod i vanlig butikk over kjøttdisken er at de overpriser noe grasalt! I Åsane utenfor Bergen så krevde de oppimot 70 kr literen for blod....... Når jeg får kjøpe blod for 11 kr l i Førde så tar eg heller meg en dagstur dit:=) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.