Jump to content

Problemer etter lading av 3006


torevr

Recommended Posts

Hei!

Jeg skulle lade treningsammo til min Browning x-bolt medallion 3006 her en kveld. sammenlignet lengden på patronene jeg ladet med fabrikkladede patroner fra Remington, Winchester og NATO. satte kula litt lenger ned enn alle disse, men får fremdeles ikke lukket kammeret. har dere noen ideer om hva som er galt? er disse børsene kjent for og være kresen på ammoen?

Nosler cc 168grs

vv n-160 57 grn

 

Takk for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

Eller hvis du presser hylsene litt for lite. Da kan de bli vanskelige å kamre selv om de er skutt i ditt våpen.

 

Det beste er å skru pressedia helt ned til hylseholderen. Hvis de fortsatt kamrer tungt så må dia lengre ned og presses hardere imot hylseholderen. Det står sikkert bedre beskrevet i lappen som lå ved diesettet.

 

!:http://riflemansjournal.blogspot.no/2009/08/reloading-headspace.html

Link to comment
Share on other sites

Som flere nevner så har du mest sansynlig ett trangt kammer i rifla di.Helpress ei hylse med sizedia helt ned mot hylseholderen og prøv å kamre før du setter i kule og krutt.Hviss det da er tungt /umulig å lukke bolten må hylsa presses mere.Det enkleste og billigste du gjør da er å slipe noen tidels mm av hylseholderen din og justere sizedia så den treffer den nyslipte hylseholderen.Nå har du laget deg ett small base diesett.Du kan jo også slipe i andre enden ,altså i bunn av sizedia.En hylseholder er absolutt mye billigere å erstatte enn en sizedie.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mnja. Som tidligere sagt, bruk av hylser skutt i våpen med rommere kammer enn ditt skaper problem fremst ved at hylsa er for stor ved hodet. Om du bruker en standard FL die sammen med en nedslipt hylseholder, for å få presset sammen hylsa i dette området risikerer du å sette skuldra alt for langt tilbake- slett ikke bra, øker risiko for redusert levetid og hylseseparasjon. Dier bør ikke stilles ned mer enn at skuldra settes tilbake mer enn noen få hundredeler. Kan enkelt måles med en hylselengetolk montert i skyvelæret.

Hylser skutt i eget våpen bør ikke brgynne å gi treg kamring før etter flere omladinger. Veien å gå om en skal bruke hylser skutt i andre våpen er nok å ha en small base die tilgjengelig ved behov.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...