Jump to content

torevr

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by torevr

  1. torevr

    Valg av 9mm

    har selv benyttet gold match i ett par år og skutt flere tusen skudd med den, kjempefornøyd etter litt lett avtrekksarbeid(billig og gjøre) har ikke veldig store hender, så da passer gold matchen mye bedre enn pardinien, som er altfor svært i grepet til meg! Lykke til med kjøp!
  2. Hei! Da har jeg vært på cabelas i dag! for en fantstisk butikk!!! (Gonzales) ble ikke noen kulehandel foreløpig, men skal på basspro og. er ikke sikker enda om jeg tar sjansen... ble istedenfor viltkamera og noe annet smådill!
  3. Ringte tollvesenet i dag, og spurte om import av kuler. det var ingen problem så lenge det kun var kuler. og hva kan da gå galt? er vell kun ut av USA det kan skje noe, men det eneste som kan gå galt er vell at jeg mister de? tenker og prøve meg på Nosler Accubond til 3006. hva er anbefalt vekt på kula? 150/165/180 skal brukes på rådyr/hjort og elg. må jeg ha med noen slags våpenkort og leg for og kjøpe? er det 18 års grense?
  4. Takk for svar! Må bare spørre, hvordan er reglene for kulekjøp i USA? Aldersgrenser og er det noen grense for eksport ut av usa og inn i Norge?
  5. Kommer nok til og kjøpe en cz 455 thumbhole/american ila våren. tingen er at jeg skal snart til USA, og trenger noen tips til optikk. er det lurt og kjøpe der hitte og i tilfelle hva? trenger ikke noen dyr kikkert(ca 2000NOK). skal hvertfall innom Bassproshops. vet foreløpig ikke om andre butikker i New Orleans- Houston området. Helst ikke over 2000NOK forstørelse vet jeg ikke helt. men 3-9 eller 3-12? kulekomp er jo en fordel! Takk for tips!
  6. Hei! Reiser til USA på torsdag og skal innom hvertfall bassproshops. noen som har tips til noe som er billigere der hitte? ladesett/dier/ annet jaktutstyr? dollaren er jo dyr nå, men er jo som regel en del og spare uansett!
  7. Hei! Jeg leverte min leupold vx-6 inn til rep for ca 2 mnd siden. har enda ikke fått den tilbake, for 2 uker siden var den i USA. vet dette ikke er min butikk sin feil, men er det noen som vet om jeg kan kreve en ny kikkert nå pga. ventetiden? er jjo tross allt en kikkert til 13-14k! fikk utlevert en lånekikkert til 1/10 av prisen og kan sammenlignes med et vannrør... Takk for hjelp og svar!
  8. Riflene er like ja, men hva hadde dere valgt? med eller uten varmint løp?
  9. Er disse brukendes? http://www.basspro.com/Vortex-Crossfire ... 409013629/
  10. http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... odid=29384 Denne VS denne http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... odid=21909 Tenker ikke evolution stokken! Kikkerten kommer nok til og bli byttet ut ettehvert. skal snart til USA, men med dollarkurs over 8NOK sparer en ikke mye på og kjøpe kikkert der! Noen tips til kikkert? er det noen poeng i og ha en med justering/tårn på? kommer nok ikke til og skyte på mye over 100m med denne...
  11. ok, skjønner. Ser i tabellene at Nosler CC ikke finnes her, men kan man gå ut i fra Lapua sine kuler på 167 grain, eller blir det feil?
  12. Hei! Lurer på og kjøpe meg en CZ 455 thumbhole. spørsmålet er hvilken modell av disse, og hva som er forskjellen på de? tips/erfaringer? Jeg har fått pris på en 455 thumbhole 22lr varmint for 4900-5000kr. Er dette ok pris? Skal hovedsakelig brukes til skyting her hjemme på blinker og lignede. Har fra før en Tasco titan 1,5-6x42. er dette passelig størrelse på en kikkert til denne, eller bør jeg lenger opp på forstørrelsen? Her ikke fått Sendt søknaden enda, skal jeg skrive jakt eller trening/ konkurranse på den? Har medlemskap og jegerprøven i både skytterlag og pistolklubb om det har noe å si. jeg er 17 år nå, men det er vel ikke til hinder for søknaden det? Takk for svar!
  13. Hei! Har lest litt rund etter ladedata til min Browning x-bolt 3006. Jeg ble anbefalt 57grs lading der jeg kjøpte kulene, men andre plasser ser jeg det er over makslading med mitt krutt og kuler. hvor kan jeg sjekke dette helt sikkert? evt. noen som kan sjekke det for meg? Krutt: VV n-160 Kuler: Nosler CC 168grs Hylser: Norma, Winchester og Remington. Takk for svar!
  14. Prøvde å kamre noen forskjellige tomhylser i kveld, og det viser seg at det er nok de som er problemet. Kan noen vise meg en link til hva jeg trenger?
  15. ok, skjønner. hvor får jeg tak i utstyr for slikt?
  16. Hei! Har en Marlin mod.60. 22lr. sliter med at den fort blir sjur i ladingen/må pusses veldig ofte syntes jeg. andre som har det samme problemet? er vel heller ingen hemmelighet at det finnes bedre avtrekk til disse. noen som har link/tips til nytt avtrekk? Takk for svar!
  17. Hei! Ser det er en del her om reglene om fastmontering av lys. jeg har ei god og sterk hodelykt. kan denne spikres,skrus fast på en vegg/stolpe og dette er lovlig, eller må jeg ha en annen type lys?
  18. Hei! Jeg skulle lade treningsammo til min Browning x-bolt medallion 3006 her en kveld. sammenlignet lengden på patronene jeg ladet med fabrikkladede patroner fra Remington, Winchester og NATO. satte kula litt lenger ned enn alle disse, men får fremdeles ikke lukket kammeret. har dere noen ideer om hva som er galt? er disse børsene kjent for og være kresen på ammoen? Nosler cc 168grs vv n-160 57 grn Takk for alle svar!
  19. Hei! Tenkte og komme med en oppdatering jeg har fått lånt et ladesett av typen Precision made by hornady. Jeg har og handlet inn vv 160 krutt og tennhetter, og bestilt nosler cc 168 gr. har noen tips til ladedata på disse?
  20. Takk for svar til nå! Jeg tror det ender opp med en rcbs presse eller dillon 550. hva er best, og hva er enklest for en førsteganslader? hvor mange skudd lader man på en time?
  21. har undersøkt litt rundt i dag og tror det ender med rcbs ladesett,og Nosler custom competition 168gr. kuler. har hylser,og lurer da på hvor mye jeg må regne i kostnad per ferdige patron? (krutt type og pris og type tennhette) har noen sikker ladedata på disse?
  22. Hei! Jeg planlegger og begynne å lade selv. hva trenger man? blir for det meste til 3006 og mulig noe 9,3. Pappa har mye erfaring fra lading til håndvåpen, og vill være til hjelp, men lurer litt på kostnader. Hvor mye kommer hvert skudd på? lønner det seg og lade treningskudd, og hvor kjøper jeg utstyr (ladepresse, kule, krutt osv.) har sett mye på nordbygunshop men vet ikke om dette er regnet som en 'billigside'. Tusen takk for alle anbefalinger og svar!
×
×
  • Create New...