Jump to content

Prolaps i ryggen, Tips til lett utstyr til en rimelig peng ?


hjelme83

Recommended Posts

Hei godt folk. Har fått prolaps i ryggen, hatt 1 år nesten men fikk svar på MR for noen dager siden. Har dere noen tips til lett og kompakt utstyr som jeg kan bære med meg nå som jeg ikke lenger klarer 30 kilos oppakning?

 

Tenker jeg skal se på sekker rundt 40-60 liter. og trenger en sovepose, og et telt som kan passe oppi der, uten at det veier for mye.

 

 

Jeg pleier stort sett å reise på helgeturer og dagsturer. Så er ikke voldsomt store krav.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke veldig peiling på sekker, men skal du ha ned mot 40 liters, blir det ikke fæle plassen til telt og sovepose og nogo attåt. Kanskje denne ryggsekken kunne vært noe og sett på?: http://www.gmax.no/produkt/718761/norheim-odin-60-tursekk?gclid=CLGjqZKBtL4CFeICcwod800AUg

 

Tarp er jo noe som tydeligvis er blitt populært. Jeg kaller det nå presenning, jeg da... Her er det en fin en som kan brukes som telt og:

http://www.oslosportslager.no/produkt/sea-to-summit-duo-specialist-shelter-tarpbivuakk-30525.aspx. 845 gram er jo veldig lett da, men prisen tynger kanskje...

 

Soveposer har jeg lite peiling på, men de letteste egner seg ikke spesielt til fjellturer, synes jeg. Har en 800-grams (eller noe) fra Helsport, men den er da pokker meg ubrukelig alle andre steder enn midt på sommeren på stranda på en gresk ferieøy... :? Jeg har i stedet begynt å drasse rundt på en gammel forsvarspose som veier like mye som en liten lastebil, men den funker den.

 

Jerven fjellduk kan jo for så vidt fungere som sovepose, i hvert fall termovariantene. Extreme fjell kan jo forsåvidt brukes også uten telt, om man vil spare enda mer vekt: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=15091

Link to comment
Share on other sites

Synd å høre :-/

 

På soveposefronten kan jeg trygt anbefale ferrino 750 og ferrino 900 (forskjellig komfortemp, http://www.sportogfiske.no/produkt/spor ... ec-750-dun), veldig lette og veldig liten forpakning, på sommeren bruker jeg 750 og på vinterstid i telt bruker 900 utenpå med 750 inni. veldig grei forpakning, på en 2-3 dagers tur så pakker jeg dette i en osprey aether 60l (da får jeg med meg en sixpack med god øl også ;-)http://www.ospreyeurope.com/no_nb/pack- ... 3fwzSiTLmY)

 

av telt på sommertid når jeg drar ut alene på en kort tur så velger jeg en gapahuk, noe lignende http://www.xxl.no/villmark/telt-og-lavv ... 59_1_style liten, lett og veldig enkelt å sette opp.

 

 

på sommerstid så er dette en veldig lett og grei pakning med plass til det man ønsker av mat og drikke samt primus og litt fuel til den, (fiskestanga får fint plass på siden og en slukboks inni med favorittslukene. Elsker forsåvidt ryggsystemet til osprey, gir veldig god ventilasjon og er en sekk jeg har hatt med på endel tunge turer (annen sekk fra osprey, men samme system).

 

 

Mvh Markus

Link to comment
Share on other sites

Ble operert for prolaps nr.3 8/5 samt spinose,og føler meg som en invalid når det kommer til bæring og løfting,så anskaff deg din beste venn,dvs.stor kløvhund som fredrik anbefaler,eller en polaris big boss,men det er mye mer kos med en big dog.ps.snakker av erfaring.

Link to comment
Share on other sites

For å tenke litt utenfor boksen: hadde jeg vært i samme situasjon hadde jeg faktisk skaffet meg en bærevillig hund.

Second That.

 

En fjording slo meg som en tanke.

Sikkert ikke praktisk.

 

Sørg i alle fall for at du har Mobiltelefon, Radio og GPS.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefale deg å ta en titt på http://www.fjellforum.no/topic/26286-le ... rfaringer/" target="_blank]. Der ligger det drøssevis med tips i forhold til lett og bra utstyr. "LettUtstyrsFriluftsliv"er jo nesten blitt en egen "gren"så det er mye å velge i.

 

Selv har jeg prolapser i både rygg og nakke,men mye og god trening gjør underverker .

Link to comment
Share on other sites

Har litt erfaringer rundt emnet etter at jeg fikk 11 prolapser etter en treningstur med hundene :evil:

Får vel starte med at kløvhund er fint å ha, har måtte kvitte meg med de fleste men har 2 igjen, kun en jeg bruker, malamute/husky mix, hun bærer fint 10 kg i alle terreng så det hjelper.

Har blitt veldig glad i den super lette lavoen til Helsport, 1,7 kg , tåler en del vind men ikke får de mest luftige turene.

Fordelen er at man kan stå å kle på seg å fint å sitte å lage mat og tørke tøy.

For luftige fjellturer bruker jeg iglo telt fra Bergans Cho oyo, det er laget i (Dermisaks) noe sånt :oops: veldig fornøyd å står støtt og veier lite, ca 2 kg for et fullverdig fjell telt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...