Jump to content

hjelme83

Members
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

hjelme83's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei. Jeg tenker å ha med meg en 22 lr i pulken på fjellet om vinteren for rypejakt osv. Også lurer jeg på om det er lov å lage en ny kolbe til salongen i for eksempel glassfiber slik at jeg kan kutte ned på vekta, og om dette er lovlig? Finnes det noen eksemplet på dette her på forumet?
 2. Hei godt folk. Har fått prolaps i ryggen, hatt 1 år nesten men fikk svar på MR for noen dager siden. Har dere noen tips til lett og kompakt utstyr som jeg kan bære med meg nå som jeg ikke lenger klarer 30 kilos oppakning? Tenker jeg skal se på sekker rundt 40-60 liter. og trenger en sovepose, og et telt som kan passe oppi der, uten at det veier for mye. Jeg pleier stort sett å reise på helgeturer og dagsturer. Så er ikke voldsomt store krav.
 3. Takk alle for tips og veiledning ! Dette ser ut som noe jeg kan bruke.. Så får gå på markedet etter en Remington 870 og se hva jeg finner..
 4. Hei.. Jeg har en skade i hånda som gjør at jeg ikke lenger klarer å gripe rundt en hagle mens jeg har fingeren på avtrekkeren. og føler ofte jeg må velge mellom sikkert grep, eller dra i avtrekkeren presist. Hva sier våpenloven om å bytte kolbe på hagle til noe lignende av Tactical pistolgrep kolber osv? Hvis jeg gjør dette, vil det kunne ramle tilbake på meg hvis det skjer en ulykke med våpenet eller hvis noen ser det uten at jeg har gjort noe galt osv? Jeg har en CZ 557 med tommelhull stokk som funker veldig bra. Skulle ønske jeg kunne hatt noe lignende på en hagle. Men har jeg lov?
 5. Ja jeg opplever det vell som deg. Det er ingen slark i låst posisjon. Så da er det sikkert som du sier at det er "normalen" 22lr løp søknaden sendes på mandag, har kommet frem til samme konklusjon, 10 esker med 17hmr patroner tilsvarer prisen av et 22 løp, og har allerede skutt 6 pakker, så ser at det vil lønne seg i vinter å bruke 22lr ^^
 6. Hei folkens. Etter langt og lenge med sparing her og der gikk jeg til innkjøp av en CZ455 17hmr og var ganske fornøyd med en gang. Etter en del skyting er erfaringene sålangt veldig bra. Den skyter presist og jeg tar en 5x5cm blink på 60 meter knestående 9 av 10 skudd. MEN... En kompiss har en 22mag av annet ukjent merke, og når jeg sammenligner den mot min, virker det som at min har mye slerk i låsebolten. Den lugger når jeg lader om og det virker som det er mer plass melloom låsebolt og (aner ikke hva det heter btw) og kammeret en det som virker logisk. Noen som har erfaringer med dette? Nå har jeg veldig lite erfaringer med våpen generelt, så kan godt være det skal være sånn som det er nå.. Men for meg ble det et irritasjons moment. Anyone?
 7. Noen sier bever er uspiselig, andre sier bever er nydelig.. Google gir meg ikke overhvelmende mange oppskrifter. Noen her som vil dele noen oppskrifter med bever som gjør den spiselig ?
 8. jeg har ufør lønning, så det er ikke mye å gå på i budsjett og sparing. jeg kjøper noe på bekostning av noe annet, så penger blir aldri spart lenge. har prøvd å spare lenge, men det dukker alltid opp en regning eller en feil på bilen osv. Hva med å lage en stokk fra bunnen av i laminat da, krever det enorme kunnskaper ? eller funker det så lenge løpet og avtrekkeren sitter godt ?
 9. Hei.. Jeg vurderer å kjøpe meg en 223 savage med synt stokk. men jeg er så stiv i håndleddet at i liggende stilling klarer jeg ikke å ha fast grep om stokken samtidig som jeg har fingeren på avtrekkeren. Så jeg lurer på om det er trygt å borre et hull i stokken bak avtrekkeren og legge inn et karbonrør, for så å støpe over igjen med noe, så jeg får skikkelig kontakt. Er det fare for at stokken kan knekke ? Noe slik er det jeg vil oppnå.. Grunnen til at jeg ikke kjøper en ferdig stokk er fordi jeg rett og slett ikke har råd til noe mer.
 10. Ja jeg er registrert jeger, og jeg har vært borti fellene tidligere, men ikke så store som beverfeller. Fellene på GMax og jaktogfriluft koster i overkant av 600kr stykk. Det raker ganske langt over budsjettet vi har å bruke som støttekontakt. det er i den sammenheng jeg skal bruke fellene.
 11. Hei. Jeg har fåttmye tilbud rundt om i distriktet til å ta bever for bønder, men jeg har pr i dag hverken feller eller våpen. Er det noen Arendals ommrådet som har beverfeller liggende som jeg kan kjøpe/låne ? Jeg er villig til å kjøre en times tid unna arendal om noen tilbyr seg å gi bort noen feller. Jeg kommer til å bruke disse sammen med ungdom jeg er støttekontakt for, så dem får litt tid ute i naturen og oppleve å være med på noe spennende. Så det er dobbel betydning her. Ta kontakt på PM eller'""" hjelme (at) gmail dot com """ Takker og bukker.
 12. Skulle man i nødstilfeller gå tom for 17hmr skudd kunne avlive ei rev med hodeskudd med 22lr ?
 13. Som topic sier, finnes det tracer rounds til 22lr i norge? Jeg har ikke skutt mye med 22lr, men fant en video på internett som var interessang.. Noen som vet noe om dette?
 14. Jeg har søkt reinsdyrjakt. Men noe jeg ikke helt vet ennå er om det kommer til å koste noe om man får felletillatelse? Kunne ikke finne noe om dette på sidene.
 15. Hei. Jeg har de siste årene prøvd og legge om livet grunnet sjukdom og har drømt om hund i 10 års tid fra ung alder. Men i det siste har jeg fått et skikkelig spark i baken og kjenner på kroppen at jeg må ut og oppfylle drømmene mine og bli friluftsmann igjen.. Til dette ønsker jeg meg en hund ! Men til mitt ønske av rase strekker ikke økonomien helt til.. Jeg har alltis hatt et bånd til naturen og jakt/fiske/friluftsliv. Og dette ligger sentralt i personen jeg er i dag. Det er ikke noe spesielt fysisk i veien med meg som skal hindre meg i å ta det neste steget i å anskaffe meg en kompiss og turkamerat. Blir det en fuglehund så vil den få masse nese trening og gå masse tur og den vil bli en god kompiss og turkamerat. Men om det blir av typen husky eller malamut så blir det mer en kløvhund og kompiss som er med ut på tur hele året. Jeg ønsker også helst å ha en hvalp som første hund da jeg vil skape et godt bånd imellom oss. Så jeg ønsker å komme i kontakt med noen som har hvalper eller venter hvalper av typen Husky,malamut eller Irsksetter/Breton som kanskje kan hjelpe meg med en hvalp der økonomien ikke helt strekker til de 8-12.000kr det koster for en hvalp på finn.no..(jeg klarer mer en pris på rundt 3-6000, så spør ikke om noen gratis hund her) Jeg kan sikkert forklare bedre min situasjon på telefon hvis det er noen generøse personer der ute. Jeg trekker meg kanskje litt langt her, men det er verdt et forsøk på å legge ut denne posten her inne.. Gi meg en PM på forumet om du har hvalper eller kjenner noen som vektlegger et godt hjem og skikkelig kompiss for dyret fremmfor økonomi.
×
×
 • Create New...