Jump to content

Stenger bane


Vaquero

Recommended Posts

Vi har litt same problemet der den lokale NJFF-bana er, dog er dette ein bane som har vore her sidan rundt 1980-ish, og klagene kjem frå to hald, kommunen som har tilrettelagt tomter for hytteutbyggjing i umiddelbar (luftig) nærleik til bana dei siste åra, samt hytte-eigarane som har kjøpt og bygd hytter på desse tomtene.

 

Nokon som har nokon tankar om kva ein kan gjer med slikt?

Link to comment
Share on other sites

Sloss for hvert eneste desibel. Nordmen som vil slippe å høre slike fæle og unødvendige smell er en betraktlig større trussel mot skyting pg indirekte jakt en politikere og departemnet. Engasjer deg lokalt, informer hytte eiere at det VIL smelle der... - og, skyt mye.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel først og fremst huseier og kommunen som har ansvar i slike saker (byggesak, deling og regulering). Kommunen skal sørge for at kravene til støy kan oppfylles og utbygger skal oppfylle dem. Tiltak på bygget og uteområde på stille side, støyskjerm osv.

 

En tilfeldig støymåling gjort under skyting med ikke godkjent utstyr er uvesentlig. At den gis betydning er grovt. Dette skal beregnes av fagfolk. Desibelkravet gjelder ved etablering av nye skytebaner.

Link to comment
Share on other sites

Svein tenker i samme baner (høhø) som meg. Hvis noen skal bygge seg et hus inntil garden min for så å klage over bråk og lukt, så får de stå for eventuell utbedring. Hvis en skytebane eller søppelfylling eller gardsbruk eller idrettsbane har vært på samme sted lenge, så kan ikke noen bygge seg hus eller hytte ved siden av for så å begynne å sutre. Jeg tror folk er for diplomatiske når de møter slike virkelighetsfjerne sytepaver. Rist på hodet, si "du er så langt utpå jordet som det går an å komme", og hyr inn en god advokat. Når du krangler med folk uten gangsyn kan du ikke gi dem en kvit stokk, du må gi dem briller....

Link to comment
Share on other sites

Siden dette er en NJFF forening så vil jeg tro de har mulighet til å få både juridisk og økonomisk oppbakking av forbundet I en slik sak. Regner med at de har kontakt den veien. Handlemønsteret fra kommunen er vel symptomatisk for mye kommunal forvaltning.

Link to comment
Share on other sites

Sivilt søksmål imot denne naboen som flyttet inn etter at banen var etablert. Sørg for at vedkommende selv må betale for nytt baneanlegg.

//Svein

 

Ett slikt søksmål "mot naboen" vil aldri føre frem.

 

Naboen er i sin fulle rett til å klage til kommunen, og i denne sak har kommunen gitt klager rett.

 

Skytebanen gir vesentlig mer støy enn det tillatelsen tillater så her vil heller ingen sak mot kommunen føre frem.

 

Hvem som bodde på stedet først eller om naboen kom til stedet etter banen er ikke relevant sålenge støy fra banen er over de nivå fastsatt i tillatelsen.

 

I slike saker er dialog, innkorting av skytetider og evt ny bane det eneste som vil føre frem.

Link to comment
Share on other sites

Grevling1

Noen ganger er det fristende å "skyte budbringeren"

-men ikke denne gangen.

 

Dialog og engasjement lokalt er det eneste man kan bruke. Støy er en alvorlig forurensning, og naboen har rett på å skjærmes mot ulovlig høy støy.

 

I dette tilfellet virker det som om passive tiltak kan være nok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...