Jump to content

Bygge moderne revolverrifle/carabin?


Mas-36

Recommended Posts

Hei hei. Etter å ha sett westernfilm i dag og fått en snøball i hodet så surrer tankene om å få laget en ny og moderne variant av en revolverrifle/carabin.

 

Er dette mulig og hvordan går en frem?

 

Altså tenker da å kjøpe en passende revolver i ønsket kaliber. Få børsemaker til å tilpasse et langt løp og riflekolbe. Kanskje også ett fortree eller om en velger å bare holde på løpet?

 

Noen som har tanker om dette?

 

Håper ingen nå blir forbannet på meg pga å ha gitt de tvangstanker om at dette må de ha :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Børsemakere'n på Hadeland driver med flere sånne prosjekter har jeg sett på facebooksiden hans.

 

https://www.facebook.com/groups/275283819198902/

 

Dere får scrolle godt nedover, så finner dere noen bilder. Jeg har sett en revolvercarabin han har laget av en Dan Wesson i 357 Maximum og med en KKC stokk.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ang. ombygging av DA-revolver, regnes DA-avtrekk som "oppspenning med ekstern kraft" eller "automatisk oppspenning ved hjelp av annen tilført energi"?

 

Enkeltskudd, repeter med magasin defineres som en funksjoneringsmetode på et våpen som har et magasin, hvor våpenet må lades manuelt med en ny patron etter hvert avfyrt skudd, og hvor våpenets avfyringsmekanisme må spennes opp med en ekstern kraft på nytt etter hvert enkelt skudd.

 

Enkeltskudd, halvautomatisk defineres som en funksjoneringsmetode hvorav våpenet lades og spennes automatisk etter hvert skudd ved hjelp av den energi som genereres av våpenets ammunisjon eller annen tilført energi, og hvor man med et enkelt avtrekk kun kan avfyre ett skudd fra våpenet.

Link to comment
Share on other sites

[...]Våpenforskriften §3[...]

Den der er ikke ment på slike konstruksjoner (revolverkarbin), men er en følge av at våpenlover og -forskrifter helst skal være "teknologinøytral". Altså så ingen skal finne ett "hull" i lovgivningen som gjør at man kan lage "morsomme kreasjoner" (snedige halvautoer og/eller helauto) ved å ikke bruke tradisjonell rekylenergi/kruttgass men i steden en, med muskelkraft, oppspent fjær eller elektrisk motor eller trykkluft eller annet smart, uten å være dekket av lovens begrensninger.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...