Jump to content

j-aa

Members
 • Posts

  518
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

j-aa's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

 1. 1. Den siste nedstengingen i Oslo var ETTER det ble arrangert stevne på Tåsen. 2. Låsen er byttet. Det foregår ikke trening der, kun vedlikeholdsarbeid.
 2. Det er bare å sende 2415 € til Herbert Werle: http://www.waffen-werle.de/Garand%20Rif ... %20M1A.htm
 3. Off topic: Standard RO-forlenger (planke + gaffa + timer) med timeren nært munningen har funket bra i de tilfellene jeg har sett den brukt. On topic: USPen kan f.eks. brukes til NSF Militærfelt, men innen DSSN er den ca. på nivå med flintlåspistoler når det gjelder egnethet.
 4. Tja, begrenset bruksområde og diverse juridiske komplikasjoner er i hvert fall gode grunner til at ingen andre (med unntak av Welrod og B+T VP9) har lansert slike våpen. Med dagens regler er Maxim 9 i praksiis ikke eksporterbar, og for amerikanere som vil ha den er venter en månedslang søknadsprosess og 200$ i gebyr for å få kjøpe.
 5. Øhm, hva var det de gjorde i 1980-et-eller-annet?
 6. Hva er bruksområdet? Til revolverfelt er det ingen fordeler med 9mm og 7-skudds tønne. I IPSC Revolver har du fordelen med større kapasitet kontra alle som skyter major (dvs. 625 i 45acp), uten at jeg tror det har noe særlig å si i praksis.
 7. Jeg foreslår å lese seg opp på hva lovverket (våpenforskriften og våpenloven) definerer som vital del (hint: avtrekk er ikke en av dem).
 8. Sandnes arms sier "120 i innkjøp" ( http://sandnesarms-nettbutikk.mamutweb. ... MJ/1000561 ), så du kan jo maile/ringe dem og sjekke status.
 9. Garanden har, i likhet med mange andre rifler, ikke returfjær på tennåla, så når sluttstykket lukker får hetta et lite kakk av tennåla. Med veldig myke hetter så kan det nok smelle. BotR testet en variant av det (30-06 i en 308 Berettagarand) her: , men fikk det ikke til å smelle med Barnaul.
 10. Samtlige som strøk i faktorkontroll på KO 2015 brukte 115gr Fiocchi.
 11. I tidligere utgaver av digitaliseringsrundskrivet fra Kommunal- og moderniseringsdept. stod det: I 2015-utgaven av rundskrivet forsvant tidsfristen for innføring, og i 2016-utgaven er hele avsnittet fjernet, så det ser ikke ut til å være en prioritert oppgave.
 12. 3 uker er ikke maksimal behandlingstid, men saksbehandleren skal kunne gi et svar på når saken forventes å være ferdig behandlet innen 3 uker. Fikk nylig svar fra Oslokontoret om at de hadde hatt noe sykdom og ferieavvikling som forsinket behandlingen noe.
 13. Ombyggingen går ut på å skrive ut noen lapper med "458 Socom" på Dymoprinteren på jobben og sette dem på magasinene. 30 skudd 223 = 10 skudd i 458 i samme magasin.
 14. Får vel bygge om alle AR-magasinene mine til 10-skudds 458 Socom da...
 15. Av ren nysgjerrighet: hva var galt med Tanfoglioen?
×
×
 • Create New...