1983 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Fant en 2år gammel rype nederst i fryseren. Innrullet i en avis og med hel fjærdrakt. Er denne fortsatt menneskeføde? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 ja, det vil jeg tro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammerlås Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Den tåler mange år i fryseren! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Funker fett. Jeg fant noen som var (minst) 4-5 år gamle nedi frysern engang jeg flytta, de var helt knall - litt tørre muligens. Men de ble laga som en "vanlig middag". Forutsetning er at fryseren er så kald som den skal - tror jeg. Min pleier å ligge på -20°C. Det var verre med makrellen som lå ved siden av Jeg spiser fortsatt helst ikke makrell. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Rype kan holde seg 2 år ja, men ganske skeptisk til mer enn det. Forøvrig forskjell på pip-pip og gakk-gakk, sistnevnte holder seg dårligere. Spiser man sunt og får i seg mye antioksidkanter, holder man seg lengre i god form.. Spiser man derimot krill eller annen junkfood, så blir man raskere røten innvendig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shooter 2 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Har spist mange som ligget lengre enn to år uten og merket noe men ellers vet jeg ikke hva ekspert ville mene . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Har spist ca 20 (tjue) år gammel orrhane fra nederst i fryseren. Litt tørr, men fin smak. Fryst hel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 (edited) Har du en god fryser (-28, eller bedre), kan hele ryper med få kule-/haglhull i, ligge i frysene i mange år uten å endre smak. Men desto flere perforeringer, desto mer uttørking. Og det uttørkede kjøttet er ikke godt, så det bør skjæres vekk. Uttørket kjøtt på rype, blir gråaktig og stivt. Folk bør sortere rypene, og spise de med flest hull (i skinnet) i først. Og så kan de med få hull spares. 5-6 år nedfrosset, er da ikke noe problem. Editt: For noen år tilbake, ble det oppdaget en rype i en norsk isbre, av noen forskere. Den ble hakket ut og jeg husker ikke aldren, men den var "hønngammel" og kjøttet var fremdels bra. Edited July 31, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod67 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Ryper kan ligge i årevis hvis de er fryst hele og helst lufttett. En kamerat spiste for noen år siden noen ryper fra midten av 70-tallet uten å ha spesielt mye å utsette på smaken Fugler med fett på (andefugl/gås) tåler sjelden mer enn året før fettet begynner å forringes i smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Funker fett. Jeg fant noen som var (minst) 4-5 år gamle nedi frysern engang jeg flytta, de var helt knall - litt tørre muligens. Men de ble laga som en "vanlig middag".Forutsetning er at fryseren er så kald som den skal - tror jeg. Min pleier å ligge på -20°C. Det var verre med makrellen som lå ved siden av Jeg spiser fortsatt helst ikke makrell. K Feit fisk tåler ikke lang lagring i fryser, før "fettrenner" (nederst på bukskinnet og over ryggbeinet), blir til "harskt" fett. Men skjærer en vekk dette, kan en fortsatt bruke fisken, selv om kvaliteten er noe redusert. I min fryser (som holder -32) har jeg hatt bl.a laks i minst 3 mnd., før fettet endret smak. Hvitfisk tåler noen måneder ekstra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.