Jump to content

Nimrod67

Members
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nimrod67 last won the day on April 8 2018

Nimrod67 had the most liked content!

Community Reputation

72 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det viktigste er at hagla passer, at du trives med balansen i den (og ikke minst at den HAR balanse...), og at du føler at du har fått valuta for pengene. Av brukte OU vil jeg foreslå å holde øynene oppe for eldre Merkel 200-serie, Browning/ Miroku eller SKB. Å kjøpe seg stashagle til våpenskapet og jakte med en russisk klubbe er bare tull, har du ikke råd til å jakte med godhagla har du strengt tatt ikke bruk for den! Jeg er en Gunbug av verste sort, og jakter hele høsten, i all slags vær, med engelske sideliggere som koster skjorta (og er fullstendig avslappet med det...det meste kan repareres).
 2. Utifra øverste bilde mistenker jeg at denne er en smule «off face», dvs. Løpene lukker dårlig mot baskylen. Dette kan fikses av kompetent børstemaker. Få også målt dimensjonene på løpene før du vurderer å skyte med den. Damaskløp er upoblematisk så lenge de er i god stand og riktig ammo benyttes. Det er et godt stykke i kvalitet mellom en normal engelsk damaskhagle og de aller kjipeste belgierne.
 3. De blir nok med etter duene i august...men kråke...da passer det nok best med tyrkisk halvauto!
 4. Takk for det, Fury 😄 Virker gjør den også!
 5. Fikk kjøpt et noget slitent eksemplar av en Oak & Leather double guncase fra en forhandler i UK etter å ha slått fra meg å bygge noe selv. Opprinnelig hadde kofferten inneholdt et par Jeffery-hagler tilhørende Baronet Henry Dering tidlig på 1900-tallet, men inneholdt nå kun litt lett muggen ullfilt. Etter å ha røsket ut alt innvendig, inkl delevegger, fikk jeg bestilt de nødvendige delene og ny ullfilt fra Peter Dyson i Yorkshire og skred til verket... Jeg har siden lært at Pearl glue er kokt på Dagros og lukter nokså uggent, er jævlig sticky...og tørker fort! Mange av de opprinnelige skilleveggene ble gjenbrukt, men med unntak av rommene til løpene ble resten snudd og endret på. Dyson hadde også ferdige emner til delevegger som funket OK etter å ha blitt trimmet ned til rett høyde. Nå gjenstår kun trade label(s) i lokket, litt usikker på om jeg skal ha både en fra Boss & Co og Purdey.... eller kun førstnevnte. »Innmaten» de er tilpasset er en Boss & Co fra 1892 med 30 tommers løp og en Purdey fra 1915 med 31 tommers løp. På sistnevnte ble det kun 3-4 mm klaring innenfor eikeramma. Total kostnad for kofferten ble ca 5.000.
 6. Nimrod67

  Ny banehagle

  Hagla er hos Per Arne for justering av stokken, så jeg har ikke totallengde for hånden. Løpene er 31 tommer/79 cm og totalvekt 3160 g
 7. Nimrod67

  Ny banehagle

  Dette er en Purdey Self Opener fra 1915...jeg håper ikke det finnes et eneste individ på denne planeten som synes det er en god ide å ordne en ny del til låskassa på Biltema...men det er vel en første gang for det også!
 8. Nimrod67

  Ny banehagle

  Jeg er links så det holder, venstreøyet er helt dominant og høyre knapt til pynt. Har ingen tro på å ligge i øvre sjikt på resultatlistene fremover, men heller ikke noe ønske om å ligge nederst! Jeg er først og fremst jeger som liker å glede meg over pene (og funksjonelle) våpen og som kan gi tiuren en velplassert byge om den skulle presentere en brukbar anledning.
 9. Nimrod67

  Ny banehagle

  Litt synlig er den jo, men det er neppe vanlig å flammesettherde delene på innsiden.
 10. Nimrod67

  Ny banehagle

  Maskinskrue? Tenker du på haneindikatoren i nedkant av sidelåsen? Det er mulig lyset spiller oss et puss her, den er ikke fullt så blank til vanlig.
 11. Nimrod67

  Ny banehagle

  Har omsider tatt til vettet og innsett at jeg ALDRI kommer til å skyte godt med O/U (jadda, kall meg feilvare...men jeg liker løpene ved siden av hverandre!) Legger derfor ut Berettaen for salg og har kjøpt en 100 år gammel sideligger til banebruk. Det skal legges til at den er sleevet om fra 12/65 til 12/70, noe som gjør det enkelt å kjøpe inn ammo. Til feltbruk vil det fremdeles bli 125 år gammel hagle i 12/65, vil bare ikke pøse ut skudd med den på banen.
 12. Merverdiavgiftslovens paragraf 4-11, husker jeg ikke feil
 13. Nimrod67

  Boss & Co

  Den er kamret for 12/65 og vil bli brukt til walk-up på alt av tilgjengelig fuglevilt, fra due til Tiur. Foreløpig har jeg foret den med Gyttorps, og har en lot treningsammo (28 g bly) på hånden for trening frem til jaktstart. Jeg skyter meget godt med den, og trives atskillig bedre med denne enn med banehagla (Beretta ASE Gold).
 14. Den er fremdeles min, og blir nok i familien! Ragnar Hansen på Vestfossen byttet pipe fra .270W til .243W, lagde ny kvartskinne i stål med svingmontasje som følger pipa helt og polerte opp ståldelene. Stokken var i ganske fin amerikansk valnøtt, og måtte bare slippe unna den fæle lakken. Resultatet ble veldig bra, og den har endel råbukker på samvittigheten etterhvert.
 15. Nimrod67

  Boss & Co

  Da er den omsider i hus, og kan holde gamle-hagla med selskap i våpenskapet. Helt utrolig å håndtere en 125 år gammel hagle og oppleve at den er tight, on face og så fantastisk godt tilpasset at den virker nyere enn en hagle produsert i 1985. Ingen grunn til å undervurdere en engelskmann og hans fil!
×
×
 • Create New...