Jump to content

Nimrod67

Members
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Nimrod67 last won the day on February 20

Nimrod67 had the most liked content!

Community Reputation

141 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nimrod67

  J D Dougall

  Ser sånn ut, Rigby! Blir spennende å få den i hus...får satse på at den neste har Doll’s Head (og uttagbare låser) 😄
 2. Nimrod67

  J D Dougall

  Har tre sideliggere fra før, trenger ikke et par (i disse jaktgarderobetider)
 3. Nimrod67

  J D Dougall

  Havesygen kicket inn igjen og det ble et akutt behov for en Engelsk Best Boxlock... John Dalziel Dougall hadde verksted og butikk i både Glasgow og London, og er nok best kjent for sine Lock Fast hammerguns. Denne er bygd omkring 1900 og har 30" løp reproofed i 12/70 (opprinnelig 12/65). Per Arne skal få gå over og evnt bytte ut skjøtebiten i tre med en Old English. Så gjenstår venting på papirarbeidet...
 4. Fikk tilbud om paret for £ 15.000, men mener å huske at pipene var litt tynne? Det hadde vært artig å eie, det går en historie om at Hallbing skjøt double på tiur i Skottland med en av dem engang på 70-tallet.
 5. Syntes hanekippen fortjente sin egen koffert, hagla fikk dermed ny og forrige gikk i arv. Alt av ullfilt og delevegger ble røsket ut og kledd på nytt. Nå mangler kun å lage etpar lokk...
 6. Han eide et par Boss & Co sideliggere som lå ute hos Holt’s auctioneers ifjor
 7. Joa, min Purdey er med i ura på Filefjell! Har du ikke råd til å bruke den har det heller ingen hensikt å eie den.
 8. Det har falt mange norske, skotske og engelske bukker for min No 1 i .243 Win og jeg er meget godt fornøyd med både presisjon og «handling» under praktisk jakt. Dette er en Custom-rifle ombygd og oppgradert av R.Hansen i sin tid, med frest stål kvartskinne i stedet for den originale, samt bedre kvalitet på løp og finish enn det som leveres fra fabrikk. Fyren som plukket ut Stokkemnet kan også se,ut til å ha hatt en noe bedre dag en vanlig...mulig det var fredag?
 9. De leveres forøvrig med Böhler Antinitpiper som er praktisk talt uslitelige og utskiftbare slitedeler som hengslebolt (dvs to fester, et på hver side foran i kassa) og skuldre der pipene ligger ned mot baskylen i bakkant. Den har uttakbar avtrekkermekanisme. Bruktprisen på denne bør ligge mellom 30 og 40.000.
 10. Du kan så vidt jeg vet fremdeles bestille ASE Gold (etterfølgeren til ASE 90) fra Beretta costum shop til en pris på drøyt 200.000. De er av en helt annen kvalitet enn DT10/11, og produseres på SO-linja til Beretta. Jeg solgte en i fjor, topp kvalitet og meget god å skyte med...men litt tung for skauen med sine 3;8 kg.
 11. Stemmer, Hovdeknuten. Alternativet blir da å la den forbli Old coin eller å flammesettherde på nytt.
 12. Blank, Old Coin eller flammesettherdet Hva foretrekkes og hvorfor?
 13. Korrekt, Chiefen. Det var mange ulike produsenter som leverte hagler til A & N, såvidt jeg vet hovedsakelig fra Birmingham.
 14. Problemet med denne hagla (Army & Navy er forøvrig masse hagle for pengene!) er at en eller annen tullebukk har kappet pipene ned til 25 tommer. Dette innebærer ofte at hagla er ubalansert med mindre en passende mengde treverk er boret ut av kolben. 25 tommers løp er litt i korteste laget for mitt bruk, og krever (hit. Churchill-skolen) en annen skytestil hvor man skyter øyeblikksskudd rett på målet kontra sving igjennom det man skyter på. Man trenger absolutt ikke å gå for en av de tre «Top Tier»- produsentene Boss, Purdey eller Holland & Holland for å oppnå nirvana med en
×
×
 • Create New...