Jump to content

kammerlås

Members
  • Posts

    400
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kammerlås

  1. Nå har jeg funnet frem verktøyet og sendt det til Morten, så får vi se :) Litt rart å ta vare på verktøy du vet du aldri vil få bruk for igjen. Når en løsner choken med verktøyet kan en ha en regle som følger: «Jeg skal alltid løsne og smøre choker etter bruk» ilagt kraftuttrykk etter egen smak.
  2. Hei, etter min erfaring fungerer 52gr NCC fint med 1-14". Mitt råd er å sette kulene til vanlig dybde, eller litt dypere hvis det er lite feste i halsen. Dette kan påvirke både presisjon og variasjon i hastighet - til det bedre. Ellers gir BR-hetter jevnere hastighet enn standardhetter, rett og slett dyrere og bedre
  3. Ett sluttstykke med 30 kg grautstål som embalasje.. Solid og bra, og jeg har det som trengs
  4. Posten: "Norgespakken er forsikret for inntil 10 000 kroner ved skade eller tap." Er det grunn til å tro at forsikringen er verdiløs?
  5. Hvor stor er sjansen for at posten mister to vixen-sluttstykker på rad?
  6. x39-bunn er fristende, når Sako solgte vixen i 6mm ppc var jeg ung og manglet penger. Utrolig nok frister det fortsatt. Har en bolt som kan lånes bort i en periode....
  7. Det kan bli krøll ved innbytte av pipe. En større importør forteller at de er pålagt å nummerere alle piper, og at alle piper skal registreres – uansett om det er innbytte eller om det er en ekstra pipe. Påstanden om at alle nye piper skal registreres kan være riktig. Siste rundskriv nevner etternummerering av piper og våpendeler, og jeg har bedt om å få kopi av PODs føringer. Slik jeg leser forskriften skal ikke ny pipe registreres ved innbytte, og det forsøker jeg å få bekreftet. Problemet er om pipa blir registrert i tillegg til et komplett våpen, da er du registrert med en pipe mer enn du har. Dersom en får byttet pipe uten at ny pipe registreres, kan en da fjerne nummeret? Dette er en konkret problemstilling ved slanking av en etternummerert pipe.
  8. http://www.vihtavuori.com/en/reloading- ... agnum.html N150 er nok et bedre valg for de lette kulene. N160 funker på 300grn, ellers er Norma 4 et veldig bra og rimelig krutt for .375h&h
  9. Har fulgt med tråden og har fått litt lyst på en Baikal jeg også. Bare en ting angående det å miste grepet i forbindelse med lading. Jeg så Ragnar Skanåker skyte en match for mange år siden, han var den eneste av en lang rekke skyttere som gikk helt ut av stillingen for hvert skudd. Det så ut som han var på søndagstur, og vant konkurransen med god margin. For min del lærte jeg at dette handler om å skyte bra, og at stillingen og grepet er noe en like gjerne kan lære å finne for hvert skudd.
  10. Jeg har gjort samme tabben! Løsningen ble å ta med børsa ut, feste snora i en tilhenger med brems, og så bruke kroppsvekt og kraft for å dra. Spiller selvfølgelig ingen rolle hva en fester snora i så lenge det er solid, men det kan gi et morsomt bilde av en kjip situasjon Snora var sterk!
  11. #1 Med samme kulevekt og samme hylsevolum, vil du få større hastighet med større løpsdiameter (forutsatt optimale ladninger). .260rem og .308win er gode eksempler, samme hylse og ulik løpsdiameter. Fra Hodgun ladedata og 125grn kule for begge: .260rem 2860fps, .308win 3194fps. Jeg har bare forholdt meg til at det er slik, det er sikker noen her som kan gi en god forklaring. #2 Bruk magnum hetter. Jeg har opplevd etterbrenning i magnumkaliber med cci200 som er en standard hette. Guffent, like greit å unngå.
  12. Bytt tennhetter. CCI 200 (som jeg tror du har) er i grenseland på hva som fungerer greit i 6,5x55.
  13. Varme med gass til dien er blå, press isbit mot hylsa, slå med en trebit mot utstøterpinnen. Fungerer!! Dette er sikkert nevnt i tråder det er linket til, men gjentas likevel.
  14. Sierra 55grn GameKing er en enkel løsning som fungerer. Den stabiliserer fint i min 40cm 1-14" pipe, og presisjonen er uvanlig bra. Full hylse med N140 gir grei hastighet og moderat trykk, og en slipper å bruke vekt når en stiller inn kruttmålet. Det høres slurvete ut uten å være det. Kula er en konvensjonell blyspiss, og skuddplassering er viktig enten det gjelder fugl eller rådyr.
  15. Tru-choke https://www.brownells.no/epages/Norge.s ... =60&Page=1" target="_blank
  16. Her en for micro 3, tviler de passer for micro 5. Om du snur litt på det, har du muligens like mye nytte av å lade opp batteriet som sitter på radioen ved hjelp av en batteripakke? I så fall er det flere muligheter. En elegant løsning er å snekre sammen en liten trafo-overgang så du kan bruke "powerbank" for mobil. Kjører du bil frem til hytte kan du ha et mini solcelleanlegg med uttak for sigarettenner.
  17. Hvis du kjøper en, pass på en ting: Fresen skal bare rotere når den er i bunn av hettelomma. Er en litt ivrig og uforsiktig med drill blir det fort slarkete hettelommer.
  18. Representanten fra Kalashnikov/Izhmash sa det kun var aktuelt å lage den i .223.
  19. Lindskog, jeg har tatt bildet selv og kjenner ikke til noen link. Det var en offentlig demo. Teknologien er gammel, med tannhjul og motvekt, det er innpakkning og bruksområde som er nytt.
  20. Som konkurranserifle for IPSC denne gang. Deler går i hver sin retning for å motvirke deler av rekylbevegelsen, hentet fra AK-107/108. Den bare vibrerer litt og smeller fælt når du trekker i spaken, ganske gøy å skyte med Tiden vil vise om de får et konkurransedyktig produkt ut av dette.
  21. kammerlås

    Proto

    From the album: Rifle

  22. Kjøp to biler slik at du har en som virker. Du skal ha mye uflaks hvis noe ryker på Glocken de første 50000.
  23. Det var mye "ikke" der slemmo, men jeg tror jeg fikk med meg innholdet. Vi er nok enige om at det er to faktorer som gjelder: - Bremse bevegelse bakover - Finjustering av høyde/side (typisk blåse gass opp og til høyre) På første punktet gjør Miculek en svært god jobb, uten å se særlig effektiv eller kul ut. Veldig billig er den også i forhold til kulere alternativer. Side/høyde-justering krever litt testing for å bli enig med seg selv om hva som fungerer best. Den er enkel å bore eller file dersom det trengs i tillegg til å vri. Dette gjelder alle(?) andre komper også. På en nøytralt montert Miculek ville jeg modifisert første kammer for å få mer guffe ut på høyre side. De beste finske open-skytterene flyr rundt med JP'er halvfulle av sveis...
×
×
  • Create New...