Propell Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Skal servere viltgryte til en del mennesker og har en del elgkjøtt fra 2003. Hvis det hadde vært til meg er jeg ikke i tvil, jeg ville spist det. Det lukter ikke gærnt, men i halvfrosset tilstand luktet det litt rart. Etter en stund på benken ble lukten meget bedre! Og det er noe frostskader. Har ligget godt og kaldt i frysefolie, men noe hull i folien har det blitt. Hva sier dere? Servere eller ei? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctm-4 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Det bør du hive til revåte!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako_35 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Enig med siste taler, tåler noen år i frysen, men 9 år, aldri om jeg hadde brukt det til menneskeføde. Sako_35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Øyvind Johansen Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Det er ufarlig å spise, men der det er frysebrent bør du skjære vekk allt som er misfarga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anchev Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 pleier ikke være noe problem, men ta å fres en liten bit i panna og spis selv, smaker det ikke vondt er det 99% sikkert ikke farlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 pleier ikke være noe problem, men ta å fres en liten bit i panna og spis selv, smaker det ikke vondt er det 99% sikkert ikke farlig. Det gjorde jeg, og det smakte bra. Smakte elg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Har det vært frosset er det garantert ikke noe problem å spise det, men det kan jo fort være litt blast i smaken. Eller så er jo forslaget til forrige mann, om å steke en bit å teste, ett godt råd. Edit: Da har du jo fått/smakt svaret Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Har det vært frosset er det garantert ikke noe problem å spise det, men det kan jo fort være litt blast i smaken. Eller så er jo forslaget til forrige mann, om å steke en bit å teste, ett godt råd. Edit: Da har du jo fått/smakt svaret Jepp, men jeg sliter som fa.. med å kjenne om en vin er dårlig. Men kjøtt burde være lettere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Sjøl i hermetisk tilstand vil diverse varer bli utsatt for denaturering. Det gjelder spesielt varer som inneholder fett, som harskner hvis det ligger lenge nok, sjøl om det ikke er tilgang på luft. Tidligere i år var det en svensk matvarekjede som merket om gammel militær-RSP med ny "holdbarhetsdato". RSP-en ble undersøkt, og konklusjonen var at den var så harsknet at den ikke burde brukes til bikkjemat (men kanskje til ulveåte? ) Elgkjøtt er magert - heldigvis. Jeg tror "rekorden" min er 7 år - men da ble kjøttet tint, og "kontrollert" etter beste evne - og malt opp til kjøttdeig. 5 år bruker ikke by på særlig problem, hvis det er store stykker (med ribbe-biter etc. blir overflaten for stor). Men det må ikke ha kommet luft til - og det må ha vært godt pakket. Jeg legger kjøttet i plastposer, med litt vann, og klemmer ut all lufta - en slags primitiv vakuum-pakking. Det funker OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Forrige helg spiste jeg bogstek av ren fra 2001. Den var meget god, men det begynner nok å nærme seg det punktet at jeg spiser resten av den årgangen midt i uken. Har også igjen to elgsteker fra 1999- de skal bli spennende å gå løs på. Tror nok jeg tester dem en gang jeg skal spise alene... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Antar at vi er utsyrt med smaks og luktesans for blant annet og kunne skille spiselig fra uspiselig. Lukter og smaker det greit så er det bare å sette over gryta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 som bestefar sa en gang: "om det ikke kryper i søpla selv så spis det" litt mere seriøst så er det enkelt: lukter det greit så stek en tverrskåret skive å smak på det. server gjennomstekt så er du sikker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammerlås Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Ti år gammelt elgkjøtt er helt uproblematisk I 2003 var jeg ekstra heldig med mørning av elgkjøttet, og det har jeg brukt til fest frem til nå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger83 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Ikke noe farlig å servere så lenge kjøttet er godt innpakket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted September 29, 2012 Author Share Posted September 29, 2012 I dag ble gryta servert, og det ble bare positive tilbakemeldinger! Sa selvfølgelig ikke noe om alderen på kjøttet Måtte være ganske hard på bortskjæringa av frostskadet kjøtt, men det som ble igjen var suverent. Lagde en rødvinsmarinade som jeg lot kjøttet ligge i et døgn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.