Jump to content

Anchev

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Anchev

  1. Vi hadde en spesiell opplevelse i et terreng vi jaktet i mange år. I tre år hvis vi slapp bikkja i en spesifikk hei gikk det nesten uten unntak rett ut av terrenget og på lang tur. I annen del av terrenget rundet hunden fint hver eneste gang og vi skjøt mange dyr. Vi fikk tilslutt postet av riktig for denne heia og fikk skutt en stor gammel bukk. Etter dette uttaket gjentok aldri fenomenet seg. Vi konkluderte med at gamle rådyrbukker kan legge seg til en slik adferd for å riste av seg bikkja.
  2. må bare føye meg inn i rekken, jeg var i samme situasjon i fjor og valget stod mellom R8, 202 og m03. I utgangspunktet hadde jeg m03 som favoritt. Men det avgjørende ble å kjenne og teste på dem, har skutt noen tusen skutt med m98 så retrekker var ikke min greie. Oppspennern til m03 og r8 passet ikke min hånd, mens jeg ble forelsket i sikringen til 202. Uansett valg er de alle veldig gode børser, alt kommer ned til hva som passer for. Vil påstå at det er tilnærmet galskap å kjøpe en av dem uten at du har testet hvordan mekanismen passer for deg. (har hørt noen med veldig store fingre sliter med 202 sikringen)
  3. Får plass til et rådyr i de fleste standard stol sekker. Pels dyret på skauen, så deler du det midtskips etter kaffen når det har tørket (forutsetter høst jakta etter elgjakta). Stikk bakparten inn i framparten på med en søppelsekk eller 2x rema poser og dytt det ned i sekken.
  4. I såfall er det verdensrekord... På Leupold sine hjemmesider står det 38,5m på 100m. Ganske ordinært Ser de har endret det på sin egen hjemmeside. Men Jakt og Friluft oppgir fortsatt 74m på sin hjemmeside som kun er printscreen av fakta sheeten til Leupold http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=31273&prodid=25933 FOV @ 100 m (m) 13.1 (74.3)
  5. test en leupold VX-6 1-6x24, litt dyr i denne sammenheng kanskje men FOV på 74m på 100m er overlegent og veier ikke allverden 380g
  6. Jeg er ingen jurist men er rimelig usikker på at dette er tilfellet. Nødrett paragrafen fanger vel opp dette tilfellet og da trumfer den jaktloven. Hadde vært interessant om en dyktig jurist kunne sett på dette dilemmaet.
  7. Hvordan har myndighetene tenkt å etter registrere endel av de eldre haglene? Vi har en hagle etter farfar, kjøpt i Oslo rundt 1920. Den har ingen serinummer, kun et utvasket merke fra børsemaker som vi tror sier Olsen. Skal myndighetene smelte inn våpen nummer i alle de titusenvis gamle halgene produsert etter gammel lovgivning? Kan bli ganske fasinerende å se hva POD tenker når en byråkrat blir oppmerksom på dette problemet.
  8. SÅ kan du lese lovdata som hansen delux la ut: http://www.lovdata.no/all/hl-19810529-038.html, og da spesielt § 41: Denne loven sier kun noe om kontroll av betalt jegeravgift, ingenting om skyteprøve / våpenkort til info. Ja normalt står skyteprøven også på jegerkortet, men det er ikke et krav for å kunne jakte. Det staten sikrer med denne loven er at om du ikke har betalt avgiften til staten kan de gå på grunneiern og kreve det også satt litt på spisse.
  9. Så vidt jeg vet er dette endret for noen år siden. Tidligere var jaktleder straffeansvarlig om noen på jaktlaget ikke hadde papirene i orden og noe galt skjedde / det var kontroll. Dette ble endret for ca 10 år siden og man er nå ansvarlig for sine egne papirer og jaktleder blir ikke strafferettsligansvarlig om en på jaktlaget ikke har sine papirer i orden. Dette er ikke det samme som og si at jaktleder ikke kan sjekke papirene, han er vel i sin fulle rett til og be om å få se papirene til folk på laget og har også lov til og be dem la børsa ligge i bilen om de ikke har papirene i orden.
  10. Før jaktlaget fra øyern fikk igjennom forbudet mot kragen var det vel ikke en børse det var skutt mere elg med enn den. Og da også mange store store okser. Er vel først uttpå slutten av 90 starten av 2000 tallet at mausern gikk forbi med tanke på hvilken børse det er skutt flest elg med i dette landet. Som en kuriositet kan jeg nevne at jaktlaget jeg jakter elg på i -64 skjøt 4 elger, 3 okser og 1 ku, gjennomsnittvekt på 4 dyr ble på over 300 og alle var skutt med krag
  11. Aldri hørt om vx-7 ikke på hjemmesiden til leupold heller. Men VX-6 1-6x24 med lys og tysk 4 har jeg. Se denne tråden: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=24&t=78495
  12. Da er første helga med elg/hjort og litt rådyrjakt unnagjort. Torsdag og fredag var det strålendes solskinn og selvom 2 dyr kom i kraftig motlys syns jeg det var overraskende raskt i fokus. I forhold til det gammle rælet jeg jaktet med tidligere var dette natt og dag, tidligere var det bare å glemme å sikte på dyr i den settingen. Lørdag regna det kraftig og igjen var jeg veldig overrasket over hvor bra kikkerten fungerte i dette været. Det samme kan ikke sies om den nye sauern, den startet ruste på avtrekkern Husk at dette er mitt første sikte i denne priskategorien med lys, men med de erfaringene jeg har gjort vil jeg ikke nøle om å anbefale dette kikkertsikte til andre! Veldig behagelig med 1x med lys på korte hold, aldri funnet dyr så kjapt i et kikkertsikte tidligere.
  13. http://asker.skytterlag.no/informasjon/informasjon.php Er slutt på jegerskyting, så du må alliere deg med en som har nøkkel og skal trene på egenhånd. Evnt ring klubben så kanskje de kan sette deg i kontakt med en som skal opp og skyte.
  14. Det er et tveegget sverd. Uten tvil at økt konkurranse er bedre for kundene (oss). Men når konkurrentene går konkurs blir det jo mindre konkurranse, så om XXL klarer utkonkurrere alle andre fullsortiments butikker i et geografisk nedslagsfelt og kun står igjen med konkurranse fra nisje butikker er det stor sannsynlighet for at dette blir negativt for kundene igjen. Så vanskelig å spå hvor hvordan dette vil slå ut i det lange løp, men i det korte bildet er dette utelukkende positivt for oss kundene
  15. Du bør nok la det sitte på til det har vært en skikkelig frost natt i terrenget der du slipper hunden
  16. til baneskyting syns jeg tysk 4 fungerer bra, men kan godt hende jeg ikke er like fornøyd etter jakta
  17. Jeg har tysk retikkel 4 med lys. Er jo kun subjektivt men vi var enige at ved hurtig skyting med begge øynene åpne med lavest forstørring fungerte leupolden mariginalt bedre en zeissen, har vel endel med at den er skrudd til 1 og ikke 1,1. Til mitt bruk ved drivjakt på rådyr spesielt er dette bra. Om du holder til i Oslo området vurderer jeg en tur på løvenskjold banen på torsdag eller fredag om du vil prøve den. Sitter på en sauer 202 classic i 3006.
  18. Jeg kan ikke merke noen negativ forskjell på denne kikkerten og en Zeiss victory 1,1-4x24 som en kompis har, heller at leuopolden er marginalt bedre. Vi har dog ikke sammenlignet i skummringen, noe jeg har hørt zeissen har et lite fortrinn på. Jeg skal komme tilbake med tilabkemelding etter jakta til uka. Synsfeltet er overtruffent, aldri vært borti en kikkert som er bedre, men aldri brukt så god kvalitet tidligere. Muligheten for 1x for mitt jaktbruk er også uovertruffent da de fleste skuddsjangser i våre terreng er <50m, noen få poster på hogstflater bare.
  19. Har kjøpt denne selv, kun brukt på bane og blinker satt opp i terrenget enda. Men må si jeg er veldig fornøyd og overrasket over kvaliteten. Har ikke testet den i skikkelig ruskevær enda, men regner med jeg får muligheten neste uke når vi starter elgjakta Med foreløbige erfaringer kan jeg anbefale denne sterkt, men kan komme tilbake med erfaringer etter jakta. (vi driver driv jakt på elg,hjort og rådyr).
  20. Om dere hører med de beste på hørselsskader i Norge så er lyddemper ved jakt ikke nødvendig for å spare øret. Grunnen er at når man skyter selv forbereder øret seg på smellet og skade oppstår ikke. Problemet oppstår når et skudd kommer uten at man er klar over det og musklene / "hårene" i øret ikke forbereder seg. Da kan bare 1 skudd medføre hørselsskade(f eks på skytebane, står i nærheten av en annen som skyter). Det er faktisk endel jaktlag i Norge hvor ikke alle har jaktradio, og da er den gammle tradisjonen med varselsskudd bra for å forhindre at man skyter uttover kvote/for mange dyr i en kategori. De årene før vårt jaktlag sluttet med varselsskudd var det standard å bytte om til gratis helmantel ammunisjon for varselesskuddene. Dette går overraskende fort når det er trent inn selv med mauser mekanismen
  21. Anchev

    Frysing av kantarell

    Mange måter her. Metoden jeg har lært av min i overkant sopp elskende fetter er som følger: Rikelig med kvalitets smør i støpejernspanna, stek dem som om du skal tilberede dem, men når vannet har sluppet avbryter du prosessen og fryser dem i bokser sammen med vannet. Når soppen skal brukes er det bare å helle i en varm panne med smør i fra tin tilstand. Ved denne prosessen forringes kantarellen veldig lite.
  22. pleier ikke være noe problem, men ta å fres en liten bit i panna og spis selv, smaker det ikke vondt er det 99% sikkert ikke farlig.
  23. Vet ikke om det er uvanlig, men for noen år siden hadde vi en kronhjort i elgjakta som dilta i ræva på en stor elg ku langs hele postrekka.
  24. Bare hjemmesiden som ikke har det oppført, jeg fikk min på torsdag fra butikken på Hvalstad. Var rett på skytebanen og må si meg veldig imponert. Har dog kun skutt med Zeiss classic og noen eldre kikkertsikter tidligere.
  25. Jeg bestilte 1-6 leupolden, skal gi en tilbakemelding når jeg har vært på banen og testet den
×
×
  • Create New...