Guest graahund Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Til dere matspesialistene, har ett spørsmål. Må man tørke eller forvelle kantarell før frysing ? Eller kan man fryse dem direkte ? Fant en halv sekk her om dagen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjetil_338 Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 for bruk innen max 2mnd er det ikke nødvendig.. Ellers så er det bare å hive dem på en tørr varm stekepanne til de slipper væsken, kjøle ned og fryse(gjerne med kraften fra stekingen).. Funker iallfall her:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Jeg hakke peiling Graahund. Sopp har jeg ikke snøring på. Driver nettopp og tilbereder en haregryte av 3 harer, der inngår kantareller, men de kjøper jeg på butikken, tar ingen risiko med det der. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Og om man skal forvelle dem så er ikke det så komplisert heller, vi koker dem på svak varme i 10 minutter med såvidt vann i kjelen, så presser du dem sammen i et håndkle før du putter dem i fryseren. Null stress. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 @kjetil-338, takker Deg og Slemmo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Jeg rensker og deler de i passe biter. Kikk etter mark. Ha de i en kasserolle på midels varme i 10-15min. Da vil de koke i sin egen kraft. Man kan tilsette litt vann hvis de er veldig tørre. Fryses så i porsjonsposer. Skal ha grei holdbarhet. Ved tilberedning har du den fryste soppen rett i panna med godt med smør. Edit: slemmo var raskere. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIH1981 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Dette gjøres enkelt om man vil. Gå på sopptur, plukk kantarell, drikk 2 stk Underberger når du blir litt sliten, gjerne på en behagelig stein, gå hjem og børst soppen, drikk litt vin, mens du børster sett over en kjele med vann og kok opp med litt salt, (kan droppes) hiv i soppen, la stå i 5 min, ta ut sopp, legg på avispapir. Frys ned kald sopp i riktige mengder i poser. Når du er ferdig kan det drikkes en god øl på badet mens du dusjer, før du legger deg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Vi har blitt fortalt at man kan fryse kantarellen rå, men egne erfaringer tilsier at den lett før en ganske tydelig bismak av dette. Følgelig forvelles den hvis den skal fryses her i huset. Støtter siste taler vedrørende prosess og metode! /D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poliq Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Jeg river hver sopp i to samtidig mens jeg finrensker, for å se etter mark. De største soppene kan du godt dele i tre og fire. Jeg grovhakker soppen en runde før jeg hiver den i en kjel på middels varme. Slik slipper jeg de aller største soppbitene i gryta/stuingen. Mer apetittelig og delikat, mener nå jeg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanten Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Nå skal ikke jeg skryte på meg allverdens kunnskap om dette emne, men jeg har gjort noen observasjoner når min svenske kone bringer hjem kantareller i formidable mengder... Det ser, ihvertfall med mine øyne, veldig lettvindt ut. Hun rensket de og legger de spredt ut på avispapir. Der ligger de til de er krympet inn til noen små, svarte/brune greier, som ikke ligner det minste på kantareller, før de blir puttet på norgesglass og lagret til de skal brukes. (Min svenske kone blir selvfølgelig dypt indignert når jeg kaller det norgesglass, men det er jo det det heter) Når hun siden legger de i stekepannen, smaker de fortsatt kantareller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anchev Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Mange måter her. Metoden jeg har lært av min i overkant sopp elskende fetter er som følger: Rikelig med kvalitets smør i støpejernspanna, stek dem som om du skal tilberede dem, men når vannet har sluppet avbryter du prosessen og fryser dem i bokser sammen med vannet. Når soppen skal brukes er det bare å helle i en varm panne med smør i fra tin tilstand. Ved denne prosessen forringes kantarellen veldig lite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rotorhead Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Jeg forveller de sånn at de ligger i sin egen væske. Bruker ikke smør da dette harskner i frysen. Soppen fryses ned i sin egen væske og har da holbarhet på ca et år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Stikker til skogs for å jakte traktkantareller just nuh, og jeg vet hvor de bor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.