Falk Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Tenkte å tilbrede yterfile samt de små indrefiletene av rådyr til et herrmåltid. Så hvordan tilbreder dere yterfiletene? Steker dere dem direkte på pannen eller bør jeg steke filetene i stekovnen? Har dere noen gode tips eller matoppskrivter så kom gjerne med dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arne mo Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Hei. Ytrefilet er skikkelig snaddermat. Hvis jeg skal ha full kontroll så bruner jeg filetene først i panna, deretter i ovnen på ca 140 grader til steiketermometeret viser 58-59 grader. Da blir de fine og rosa i midten. Andre ganger tar jeg de bare i panna. Først på litt sterk varme, så litt svakere varme til den endrer endrer seg fra slapp rå til spenstig rosa. Det ligger en veldig fin tråd her inne et sted med mye bra bilder, så søk og du vil finne!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Grille eller stekepanne, høy varme, kort tid (KORT tid, sekunder her), la ligge i noen minutter før du spiser dem. Indrefileter er det ikke så mye smak i så det går an å krydre dem litt på forhånd. Pepper, Rosmarin, Lime... Smelter på tunga som sjokolade. Med litt trening så kjenner du lett med fingeren når de går over fra rå til stekt. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger#44 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Surrer bacon rundt, med masse godsaker mellom bacon og fileen. Bruner dette i panna, og så inn i ovnen. Hjemmelaget potetstappe med purre i, saus på kraften fra beinet og rotgrønnsaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pripyat Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Surrer bacon rundt, med masse godsaker mellom bacon og fileen. Bruner dette i panna, og så inn i ovnen. Hjemmelaget potetstappe med purre i, saus på kraften fra beinet og rotgrønnsaker. Nå fikk jeg vann i munnen her... og vaskemaskinen tar seg vel av restene.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinsjeger Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Av slike smådyr som rådyr, reinsdyrkalv osv. helsteker jeg ryggen med ytrefiletene på. Snitter opp litt intil ryggbeinet og putter inn ønsket krydder og evt. kvitløk. Lar dette helstekes forsiktig etter at jeg har brunet hele ryggen i panne først. Lar den kvile på kjøkkenbenken en god stund før jeg forsiktig skjærer ut ytrefiletene og deler de opp i passe serveringsstykker. Deretter legger jeg de tilbake på ryggen som de lå og gir de litt forsiktig ettervarme i ovnen før servering. Ryggen serveres hel på bordet, og gjestene forsyner seg direkte fra ryggen. Dette er den beste og mest elegante måten å servere ytrefiltene på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Disse god bitene må du vere forsiktig med tempraturen,brun ytre filelene i panna og periode stik dem.180 grader i omnen in med god biten i 8 min.Ut av ovnen i 10min inn i omden igjen og kjør samme prosedyra til filene begynner å bli spenstige å ta på.Når du periode steker kjøttet så får safte mulighet til å trenge ut mot steike sidene og du får ett rosa og saftigere kjøtt en når du steker det med en gang.Og vist du bommer litt med kjerne tempraturen nor du periode steiker kjøttet så gjør det ikke så mye fordi kjøtt safta som trenger ut i gjen gjør kjøttet mørere og rosta tvers igjennom,Så sant du ikke sprø sreiker filetene.Inder fileten ville jeg bare svidd i panna på småe dyr.Men husk på at du ikke salter god biten får en rett ved servering,da blir det ikke tørt.Server med råstekte rot grønnsaker brun saus med flyte og gode poteter. Himmelsk måltid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger#44 Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Ryggen serveres hel på bordet, og gjestene forsyner seg direkte fra ryggen. Dette skal prøves! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falk Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 Selv om det er en stund siden disse godbitene ble fortært takker jeg for tipsene. Det ble et særs godt måltid. indrefiletene ble surret inn med Serano skinke og stekt på panne. Ytrefiletene ble først stekt litt på stekpanne for å tettte porene i kjøttet. Så stekte jeg de i 140 grader i ca 25-30 min til termometeret visste litt over 60 grader. Måtte åpne ovnsdøra noen ganger for på slutten gikk temperaturen fort opp. Ytrefiletene ble spenstige og rosa i midten. Poteter grønnsaker og en god selvkomponert rødvinsaus ble servert. Herlig mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.