Jump to content

mike

Members
  • Posts

    213
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mike

  1. Appropo lang hold og med realistige mål som 6-700 meter så vil ja6,5-306 og 30-06 gjøre akkurat samme jobben.Eg har selv ei tikka 695 i 30-06og med rett kule krutt og kikkert så er ingen mål opp til 1000 meter noe problem. Vi må jo skru på den aktuelle avstanden uansett så jeg tror ikke det gjør noe om jeg skyter med 6,5 elle 338LM. Men det med vind bedømming blit jo litt lettere med tyngre skyts.Men den normale vhanna bee sniper kan nok skyte ut ei pipe eller to med eit vanlig caliber før behovet før ei spesial rigg som feks 338LM. Jo grøvre høl det er i pipa blir alt berre dyrare og tek lengre tid før man er der. Men det er jo berre mine tanker om temaet ein laurdags kveld.
  2. mike

    30-06 Tikka

    Jeg har ei slik i rustfritt.for den med rett ammo og du gjør jobben så skyter den hull i hull.
  3. Skaut ei kvig og ein okse tapp med denne kula.Skaut bare med 30-06 men trot ikke dyra merka noen forskjell.Rene og pene skudd hull inn og ut.Hastiheten på kula veit jeg ikke,med den møtte ha vøre lav. Tror 9,3`hadde vøre meire fornuftig med tanke på fart. Med dagens kuler er ei slik tung kule unødvendig. Men det er jo min meining.
  4. Jeg har brukt det med godt resultat.få kanje ikke topp hastighet,men det er jo kasjeså viktigt på denne patrona. Jeg fulgte tabell etter n-140/150. Men vær forsiktig.Dette er uprøvd imfomasjon. Kjøp heller en boks med n-150 kutt.Det er det sikreste. Men lykke til.
  5. Akurat mygg middel ville jeg kjøpt i Canada.Jeg var det i 93,men det norske middelet virka ikkje særlig bra.Dei hadde nok sterkare lut borti there. Men jeg jakta med Tood Loewen i fimaet black widdow outfitters. Satt nok på åte, men du bestemte sjøl hva du ta dyret med-Kule.pil eller spyd.Kjem heilt an på kor modig du er. Men han Tood er ein hyggelig fyr med masse bra jakt områder i High Level og i Valleviev. Kan sende deg nummeret og e mail tilhan vist dere er intresert.?? Jeg reist heilt åleine men transport till Canada og tilbake gjekk knirkefritt.
  6. Duer holder seg vel bra ett år trur e.Men skyer du dua sein med masse rogne bær i seg, holder en seg kasje lengere,trur eg.
  7. Appropo lengde på pipa di??? Fekk igjen mauser pipa mi i cal 308win i dag,kappet og gjenget på 43 cm. Med statens sin fmj ammo så holder den 817 m/s og demperen gjør ein utrolig jobb. Tøff tråd forsåvidt.
  8. Jeg har testa jarmannen i dag.Begynte på 45 grain n-150 med ingen trykktegn og avslutta med 58 grs n-150 og 606m/s men fortsatt ingen trykk tegn.Synest det var nokk, så jeg avslutta der. kula jeg bruker er jæmt kula med smøreriller og den veier 21 gramm ca. Er det noen kloke hoder det ute som kan si litt om hva vi gjør riktig eller feil??? Håper jeg får til presisjon med denne kula da jeg har egen tang og rifla.
  9. Det er jo mest fornuftig å prøve seg på 6,5*55 med v-570 krutt vist det er sikkert nokk til å skyte med,N-570 er bestilt. Men det er jo et teoretisk problem,kasje berre å lade 10,1 g megaen til 710 m/s og heller sette kula der den skal. Tror ikke dyret står for ei tung kule i 6,5 som sitter der den skal uansett på en liten norsk skarve elg. . Lurer mest på kor lang pipe han har trykktesta sine ladinger?? 60 cm eller 75 cm ?eller noe i mitt imellom Men takker for gode råd
  10. Dette er fin lesning.Sit å grubler på dette du gjør med pipene dine.Jeg har ei gammel krag som jeg har lyst til å gjøre 9,3*57 ut av.Hvor mye tar du for en slik jobb????Vøre morro å hatt orginal pipa i stayer`n min med samme nummer som resten av stålet. Har lest at det er ikkje alle krag kassene som man bør bygge om pga dimensjoner i godset på låsekassa. Er ideen med å bygge krag til ein elg slegge forsvaligt,en er det e som sit å tuller med noe som berre er bortkasta. Det hadde vøre så inerlig morro å hatt ei smekker krag sammen med jæmt hunden på Finnsogen etter elg og kasje ein bjød`n. Kunne du forklart det til meg,du som skjønner deg på slike tig???
  11. Mener det var en her på kammeret som trakk opp løp til et annet caliber.Hvem er det som gjør dette??????. Jeg har en krag som jeg tenkte å få tatt opp til 8mm eller 9,3*57. Kragen er ei steyer 1897 som har vøre ei krag fra før, men jeg tviler på om jeg tørr jage 10,1 g kula opp i hastighet slik at den klarer storviltkravet. Eller er det noen med en oppskrift på hvordan jeg skal lure kragen min til dette????
  12. Kjører samme kule i 308 rifla mi.n150 går godt i rifla mi,men i 223rem rifa mi 52grainere går hull i hull.Kører vit krutt der også. Kjempe kuler virker det ut som til fornuftige priser. Vet om flere som har gått fra lapua kuler til barnes sime kuler pga pressisjon og pris.
  13. mike

    gammel salong

    dette er en gammel baikal salong.Vi hadde en slik salong på slakteriet jeg jobbet på.
  14. mike

    7,62*39 soviet

    200 grainere som jeg hadde i testen med sub ladinger var i 308 dimmensjon.Mulig avikene blir større på 100 meter.Skal testest i morgen håper jeg. Jeg skulle hatt noen butte hjemmestøpte kuler på 22-240 grain.Trur det hadde blitt ok..noen som har ett 10 stk som jeg kan få kjøpe???
  15. kjører 223 på 5 sessongen nå i jakt felt,og skyter jamt bedre en mange med grøvre skyts.Vind avdrift var et problen, men etter jeg gikk fra 52 til 69 grs så er vind avdrivt ikke noe tema.Vis det blåser så mye så tror jeg at dei slit med grøvre caliber.
  16. kjører 223 på 5 sessongen nå i jakt felt,og skyter jamt bedre en mange med grøvre skyts.Vind avdrift var et problen, men etter jeg gikk fra 52 til 69 grs så er vind avdrivt ikke noe tema.Vis det blåser så mye så tror jeg at dei slit med grøvre caliber.
  17. mike

    7,62*39 soviet

    Det som er det rare,hysene er like fine og pipestigningen er orginal zastawa,sikkert 1-10 eller 1-11.Kulehulla er runde og fine og presisjonen er som sagt hull i hull på 50 meter. lydemperen er ein gammel dansk en. Kansje naboene får fred om nettene framover
  18. mike

    Howa eller Remington

    Jeg hadde fra før ei howa varmint i 223rem,men fikk ikke til samlinger med 55 grs kuler.Kjøpte meg ei rem vtr som er dønn presis opp til 70 grs kuler.Meget fornøyd. Men etter å ha brukt vtr rifla og sammenligna med howa`n sa er howa låsekassene bedre å bruke spesielt hylse utkastet og utdrageren. Men remmington vtr har ikke en eneste feil etter ca 1500 skudd. Det einaste som er bedre på rem vtr så er det avtrekket. Mulig howa har retta på avtrekket sitt,men på rifla mi så måtte jeg bytte. Remmington kan du jo bygge om til alt du kan tenke på.Så skulle jeg tatt valet i dag så hadde jeg kjøpt den rifla som passer best til deg,Og etter mi meining så blir det howa.
  19. Prøvde å lade litt sub til 7,62*39`n min i dag.Lada med 10 grs n-110 på200grs norma oryks, og ladinga gir 316 meter i snitt og md høgaste 320 og minste 310.Det blit eitt lite krakk i skogen bakafør skivene.Rifla er ei mini mauser med stutt pipe.Presisjonen er god på 50 meter,3sudd sitter i samme hullet.Ingen trykk tegn å måle på på hylsene. Spørsmåler er skal jeg si meg fornøyd eller skal jeg bytte krutt???.
  20. Jeg forer tikka`n min jevnlig med 155 scenar og en dose med N-150.Rifla skyter da hull i hull på 100 meter i benk.
  21. Det er sikkert ikkelagre sikrings kanalene.Men gå inn i ein butikk som har frekvensene,Så klarer dere resten sjøl
  22. mike

    KRAG - samletråd

    Ja kragen er eit smykke som må takast vare på.Tenkt vist dei hadde soga kragen med symretiske låseklakker.Da hadde det kanje det hadde vøre den kassa som de hadde blitt bygget mest custom våpen av.. Jeg har selv 5 krager nå men den samliga skal økest. Jeg er foresten medlem i norsk våpen hisorisk selskap,og jeg har lov til å samle så mye krag dei vil h<. kjøper det meste av krager/deler.Så bare kontakt meg på kammeret vist dere har deler stokker komplette våpen som dere skal selge.prisen blir vi enige om.Da er det i alle fall bedre å gje bort deler eller la meg få kjøpe. Men noe smekrere jakt våpen i og nostalgiske tanker så er er ikrag den rifla jeg har med meg på ettersøk eller posterer etter elg og hjort.Finnest bedre våpen men ikke like morro med ei slarkete mauser og syntet stokk.Kragen er jo liksom så mjuk og len å kjenne på imed fingrene mine Har dere krager.luft dei regelmessig med rett type ammunisjon,så kan dere andre komme å ta og kansje syte ett pår skudd,Tenker det klør litt hod dem også
  23. Jeg har slakta 30 strutser for nokre år siden. Spnnende å sette på stømm tanga føste fuggelen.Mener skinnet var verd ca 3000 kr for ca 20 år siden.Det er sikkert ikke noe bedre pris nå i dag.
×
×
  • Create New...