Jump to content

Confit de Canard


blacksky

Recommended Posts

And er fantastisk godt, og eg må tilstå eg liker oppdrettsfugl bedre enn villfugl av den grunn at ingen villfugl eg har skutt har vore feit nok til å få med nok av det syndige fettet.Tilberedt både klassisk fransk og kinesisk vis så er det ein nytelse. Fettet er tipp topp hjerteinfarkt-stoff men smakfullt til tusen.

Men stemmer i med LarsE her, har du ein heil fugl eller har du kjøpt glass/boks varianten?

Link to comment
Share on other sites

Andeconfit lages jo av lår, og ikke noe annet.

 

Gni inn lårene med rosmarin, og rikelig med salt, og la dem ligge over natten.

 

Skyll av og tørk lårene dagen etterpå, og legg de tett sammen i ei gryte. Gjerne med noen fedd hvitløk.

 

Stekes/bakes i ovn med lokk i 4-6 timer på lav varme. De skal bli så møre at du omtrent kan trekke ut benene av låret.

 

Spises med fornuft.....

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg hadde tenkt å lage det fra bunn av. Siste del er ok å tillberede, men tenkte å lage confit av lårene til de jeg skyter til høsten :)

Jeg vet at de ikke er så fete som oppdrettsender, men fett får jeg kjøpt for lagring og koking.

 

Mvh

Bjørnar A Johnsen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...