East Clintwood Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Som overskriften tilsier lager jeg hjortegryte til jakta, jeg skal reise om noen timer, så gryta er nesten ferdig nå.. Men den ble alt for salt! Den er spislig, men man kjenner kraftig saltsmak. Er det noen fix måte å løse dette på? Gryta er allerede på 8 liter i volum, må jeg bare spe ut med fløte?? Redd den skal bli for "feit" i smaken. Tips mottas med den største takk da jeg er meget rådvill her.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kid Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Jeg hadde spedd med fløte. Men hadde vel ungått og hatt i mere salt da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Ta ut en god del kraft/saus fra gryta og spe den ut med fløte eller créme frache er mitt tips Ps: En viltgryte SKAL være HEAVY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Clintwood Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Jeg kjøper vanligvis kraft fra den lokale slaktersjappa, men de hadde ikke mere igjen. Så jeg stakk opp på rema og kjøpte noe i gelëform som skulle blandes ut i 0,5l vann. Hadde oppi 2 ternminger, det var vist bare salt i gelëform!! Hatt oppi 3 dl til med fløte nå, det hjalp ikke mye. Så kjedelig å ødelegge 4 kilo gjortekjøtt på noe sånt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Clintwood Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Vil kanskje créme frache virke bedre enn fløte?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Alt er verdt ett forsøk slik at hjortgryta blir snadder og ikke revåte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stykkjunkeren Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Gammelt kjøkkentricks for å dempe saltsmak er å tilsette tyttebærsyltetøy. Vi klarte en gang å redde en bjørnebærsaus hvor en av kokkene hadde tatt feil av sukker og salt på den måten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Syre kan dempe saltsmaken. Tyttebær, slik det er nevnt ovenfor, vil jeg tro fungerer på noe av denne måten. Ellers kan du jo prøve [rød]vin. Og av samme årsak vil crème fraîche fungere bedre enn fløte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoarN Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Hei. Ehh... Hva med å kjøpe med en ekstra kasse øl Roar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfall AS Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Sukker! Viss du ikke kan øke mengden mat og redusere på væsken, er sukker en demper på saltopplevelsen... Du får roet det, men den blir noe fresk uansett. Men det tar "toppen" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Clintwood Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Takker for svar Etter 6 dl fløte og en boks frache blei det litt bedre.. En kasse øl er allerede kjøpt inn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rypejegern Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Noen skiver brunost, en god dæsj med tyttebær, ei klype sukker og til slutt en lang stråle med lønnesirup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Spurte bestemor som har gjort dette i 80 år nå. Og det Pedersen ovenfor meg nevner er tommelfingerregelen for å få ned saltsmaken. Pass på å ikke ha i for mye sukker, da er det bedre med en skarp saltsmak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole Brum Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Læreboken som min første kone hade på husmorskolen sier at det kan være greit å røre inn et antall eggeplommer. Det må piskes hardt slik at du ikke får strimler av plomme som koagulerer i den varme gryta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tricktwister Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Et gammelt råd er å tilsette halve rå poteter, la disse koke til de er møre, før de fjernes. Gjentas hvis nødvendig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.