Jump to content

rypejegern

Members
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rypejegern's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Helt enig der... man kan uansett sove bedre om natta når man ikke sender et fungerende våpen i posten. Ta av underbeslag/avtrekkerhuset på browningen å send det i egen pakke. Hvis kjøper syns det er "byggesett" så har han kjøpt feil type våpen... da det å demontere dette en del av den vanlige vedlikeholds prosedyren ved puss og stell av browning bar.
  2. Har sendt 2 slike i posten. Jeg gjorde som følger... Ta ut di to pinnene som holder avtrekkerhuset å send dette i eget brev/pakke.
  3. Ja har en original blaser bag med på jakt i utlandet. Den pakker jeg bare i den vanlig bagasjen min. Er greit å ha under feks drivjakt å det er en del forflytning med bil og trange forhold der det er fare for å kakke kikkert. Rifla er jeg ikke redd for da det er et bruksjern i form av r8 proff. Men er kjipt å klinkke kikkerten under bilkjøring og div. Er veldig fornøyd med pelicase.
  4. Jeg reiser med pelicase 1700. Har 3 stykk ekstra skuminnlegg som jeg bytter ut alt etter hva jeg har med på tur.
  5. Jeg kjøpte 5 stykk oransje luer med elg motiv. Veldig fornøyd med farge passform og kvalitet. Mener det er "one size" .Brukt under årets elgjakt, å tilbake meldinger fra mine med jegere er at luene vises veldig godt.
  6. rypejegern

    Swarovski z8i

    Har hørt snakk om det samme problemet uten at jeg selv har tittet i den. Men har dere bare holdt den framfor øyet med hendene eller var den montert på en rifle eller en slik utstillings stokk?
  7. rypejegern

    Swarovski z8i

    Var den montert på en stokk ?
  8. rypejegern

    Sursteik av elg

    Ca 1,5 til 2 kg steik.... marinade 1 liter mørkt øl 1 dl eddik 0.5 dl sukker 2-3 sjalottløk knuste einebær hvit pepper helles over kjøttet i en skål som gjør at marinaden dekker kjøttet, ha over plastfolie. Settes kaldt i en uke, steika må vendes en gang pr dag. Etter en uke.... Tørk av steika, gni in salt og pepper før den brunes i steikepanne. Sil av ca 2 dl marinade i langpanne eller ildfast form sammen med steika. Stekes ved 150 grader til kjerne temp er 72-75 grader. La steika vile i ca 20 min før servering. Kraft fra langpanna brukes til kraft i saus. Server med kokt mandelpotet, rosenkål, gulerøtter og tyttebærsyltetøy. Meeeeeeget godt Kan anbefale " Jeg velger meg elg" en bok av Kirsten Winge.
  9. Kahles kxi 3.5-10x50 Hvorfor..fordi jeg har skutt mange dyr med den under de fleste forhold. Den har tjent meg bra og har egentlig ikke noe å utsette på den.
  10. Skru på demperen med samme moment ?? Den var ny.. hvis gjenging og ellers alt annet er utført korrekt så er det "bom" stopp når man skrur på demper. Det skal ikke være en feilkilde. Eller noe som skal gjøres feil.
  11. Hvis du presser for mye slik at du setter skuldra for mye tilbake kan det Gjøre at du i verste fall ikke klarer å kamre patronen. Merk halsen med tusj eller sot. Da kan du prøve deg fram til rett innstilling på dia . Altså kan du se at du ikke presser skuldra tilbake.
  12. Har hatt samme problem selv. Det løste jeg med å legge dobbel sidig teip inni ringene. Tørket av ringene med sprit Før jeg la på limbåndet. Nå sitter kikkerten mine fast. Dumt å bruke flytende lim da dette kan Være vanskelig å få bort hvis man skal ha den løs fra ringene en gang.
  13. Fikk klådd litt på helixen når den kom på markedet. God balanse og bra avtrekk. Minus for alt for lav kolbe. Fikk ikke testskutt den da. Men fikk prøve den nå i år når vi var i Sverige på "skjutbio" Det var en synt utgave i kal 308. Jeg fikk skutt 150 skudd med den på raske villsvin sekvenser.... det endte opp som en stor skuffelse i mine øyne. Dette var en helix som var gått mange tusen skudd så jeg kan ikke garantere for puss og stell av mekanismen(utleievåpen på banen) Men det ble mye tull med partonmatinga gjennom hele bruken av denne og ladegrepet føltes litt "gummiaktig" Mulig dette kommer av mye dritt i mekanismen men jeg fikk ikke godfølelsen av denne.
  14. Urmaker fett har jeg god erfaring med under mine år med mauser m67. Kjøpte en liten glasskrukke hos den lokale urmakeren og den holder leenge.
  15. De fleste sølv begrene jeg har i hylla fra min "stang karriere" stammer fra min mauser m67 i cal 308. Har aldri hatt tull med matingen i denne. Ja bortesett fra når "østlien" ikke ble plassert riktig i materampa.
×
×
  • Create New...