Ørret Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Kunne tenkt meg å smake på det jeg skyter. Men hva er ikke å anbefale å spise blandt våre jaktbare arter. Har forstått at rev smaker vondt.. Noe annet som ikke er vits å smake på? Grevling, ekkorn, kråke osv?
Mr.Polar Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Kråker er spisende..samt fjellmåse. Har sågar lest en historie(i Jakt & Fiske) om en såm serverte sine kompiser bever en gang. Hvistnokk var dette kjøttet særdeles vellsmakende under middagsbordet,men da gjestene fikk vite hva dem hadde spist ble det kø på do Grevling ville jeg vell styrt unna..
Dammen Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Hva er feil med bever? Har spist speket beverlår og det var såvidt jeg kan huske nydelig. Personlig er jeg mest skeptisk til å spise predatorer (ja jeg veit at fugl og fisk spiser fisk osv, men tenker mest på dyr som spiser andre pattedyr og åtsler/søppel). Om dette har opphav i smak, oppsamling av giftstoffer eller ren gammel vane vet jeg ikke:P Tviler på at jeg blir sulten nok til at frysern fylles med Kråker og skjærer eller rev med det første i hvertfall:P
Robinson Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Jeg har spist måke en del ganger. De smaker slett ikke værst hvis man velger ungfugl som er grå enda. I yngre dager var jeg også med på å fangste ikke flyvedyktige måkeunger for gryta. De var rett og slett gode, syntes vi. Men det er jo ikke lovlig nå. Er ikke helt sikker på om det var lovlig for 30 år siden heller...
SSamiK Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Kråke har jeg hørt mye godt om, blandt annet ble det servert på en tilstelning hos en venn av meg hvor den scoret høyere enn rypa i blindtest (fikk ikke vite hva som var servert før etter middagen). Nøtteskrike er en stor slager, men man trenger jo en god haug om man skal bli mett. Ekorn er utmerket mat. Grevling har jeg sett tilberedt, men sto over smakingen. Bever smakte greit nok syntes jeg, så den er nok grei å prøve. Vil tro høstbever smaker bedre enn vårbever pga kostholdet, men det kan helt sikkert andre si mer om. Skjære og ravn, kanskje spisbart...men har ikke prøvd. En bekjent av meg, som tilhører den eldre garde, har hatt som vane i alle år å smake på alt han har skutt igjennom årenes løp og det er kun et vilt han har sagt noe negativt om; "men oter, det var ikke noe godt" Tror prøvesmaking av oter var før fredningen kom...
jaktmarius Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Predatorer som grevling og kråke skal man vel være forsiktig med. Kjenner to som har fått trikiner etter å ha spist kråke. Kjedelig med en parasitt som holder seg i kroppen fra tre uker til 30 år. Gjennomkoking og -steking skal ta knekken på dette, så det har vel litt med hvordan man tilbereder maten også.
robert Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 For å sitere fra Spyttmyra Tjuvjakt og Spellmannslag sin sang "Lommos": "Alt som koker lenge nok blir etanes tel slutt"
El Gringo Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ifølge en instruktør som kjører overlevelseskurs for piloter, er spissmusa det eneste dyret i den norske naturen man ikke kan spise. Det er ikke dermed sagt at alt som går an å spise smaker godt.
Okhotnik Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Spiste grillet grevling i Azerbaijan en gang. Var faktisk objektivt godt, særlig men en knert muslimsk hjemmebrent... Kjempepinnsvin (svært likt amerikansk "porkupine") sto også på menyen. Ikke ille det heller. Har spist squirrel i USA. Det husker jeg mest som arbeidssomt; hadde like mye små bein som en sild.
Aldhissla Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ifølge en instruktør som kjører overlevelseskurs for piloter, er spissmusa det eneste dyret i den norske naturen man ikke kan spise.Det er ikke dermed sagt at alt som går an å spise smaker godt. De skal visstnok smake helt groteskt vondt på grunn av noen kjertler de har, men hvis nøden er stor nok sklir det sikkert ned det og... Forøvrig synes jeg både kråke, måke og bever er godt kjøtt. Det er vel som El Gringo sier, det meste er spisende (også insekter).
Tikka 512 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Mange er (med rette) redde for trikiner, så predatorer bør sjekkes. Tror det er veterinærer som gjør dette. Det må gjøres med villsvin og, siden de også kan spise åtseler.
Auren Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Jeg spurte mattilsynet angående å spise kråke, og svaret var som følger: "I følge fagavdelingen er trikiner i kråker mindre aktuelt, men man bør være påpasselig med grundig varmebehandling. Gjennomsteking/koking dreper de aller fleste bakterier og parasitter." Videre så er bever en delikatesse, og det finnes mange oppskrifter på det, eks. http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrif ... .php?id=43 Grevling kan man også spise, men den må sjekkes for trikiner.
flanged Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Helt enig med @Auren, bever er en undervurdert delikatesse Bjørn
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now