Jump to content

GammalAmazon

Members
 • Posts

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GammalAmazon

 1. Hmmm. Noen ganger er det greit å få bekreftet ens mistanker før en tar neste steg.
 2. Noen som har erfaring med denne: http://www.xxl.no/villmarksliv/telt/tel ... uk-1024350
 3. Et par innspill fra meg her: -Det er i de fleste tilfeller ikke svetten i seg selv som lukter, men bakteriene som lever i huden av svetten. Vi mennesker er fra naturens side utstyrt med forskjellig grad av bakterieflora som i utgangspunktet er naturlig, men som hos enkelte kan gå litt bananas. Er plagen så stor som enkelte her beskriver er det bare en ting å gjøre: Oppsøk lege! Overdreven svetting kan ha flere bakenforliggende årsaker, noen av dem kan være alvorlige som diabetes, stoffskifteproblemer, nedsatt nyrefunksjon o.s.v, eller enkle ting som f.eks sink og magnesiummangel. Legen kan også skrive ut preparater som reduserer svettingen og/eller får bakteriefloraen under kontroll.
 4. OK. Takker. Jeg får lete litt rundt. Har et Frosts Lapplander-blad liggende, som i utgangspunktet var tenkt brukt. Men det er litt for stutt, og feil stål. Får se hva det blir til.
 5. Det det med laminert karbonstål har vel mer med personlige preferanser, en liten dæsj overtro og litt erfaring å gjøre tror jeg. Jeg er veldig glad i stålet i Mora Classic-kniven, men bladet er for smalt og spisst og jeg foretrekker fulltange. Det er tenkt å skulle bli en flerbrukskniv, "bushcraft" er vel et populært uttrykk om dagen. Vil tro bruksområdet blir 50% tre, 20% fisk, 20% jakt og 10% øljekk, boksåpner, brødkniv, smørekniv og så videre. Ja, det er et poeng at den skal være forholdsvis lett å bryne, og jeg vil ha en liten flik av tangen stikkende ut bak med et øye til evt en fangsnor e.l.
 6. Takker for kjapt svar. Hmm. OK. Det jeg ønsker meg er et blad med nogenlunde samme fasongen som den første kniven i denne tråden: viewtopic.php?f=23&t=62982 I en stålkvalitet tilnærmet lik det laminerte karbonstålet i Mora Classic, og jeg vil ha noen ekstra duppeditter og krumspring på det som man ikke finner på kjøpeblader. Har muligheten til å få banket ut noe i Elmax, men det blir feil stål for meg. Ikke lett å være sær og egen.....
 7. Kjapt og enkelt spørsmål: Er det mulig å få tak i fulltangeblad i nogenlunde samme stålkvalitet som i den gode gamle Morakniven, altså den med rødt treskaft og laminert blad? Gjerne med mulighet tol å designe bladet selv....
 8. Noen hunder tåler alt, andre ingenting, omtrent som oss mennesker vil jeg tro.
 9. Det er vel en sannhet med rom for store modifikasjoner. De fleste voksne hunder har en varierende grad av laktoseintoleranse.
 10. Det er mengder av info om garving/bereding av skinn på nett. Her er en god kilde: http://www.tn.gov/twra/pdfs/tanninghides.pdf Google på "hide tanning".
 11. Jeg har en JRT som er kresen på godbitene, og i tillegg har et snev av matallergi, dvs. han klør seg til blods om han får "uren" mat, dvs. kjøpegodbiter, krydret og røkt mat o.s.v. Jeg kjøper blokker med frossen storfelever på Rema 1000, koster 20-30 kroner kiloen. Koker opp noen kilo i slengen, avkjøler, deler opp i passe terninger og fryser ned i passe porsjoner. Litt søl og klin blir det, men når du har gjort det noen ganger går det som en lek.
 12. Reservesverd er like naturlig som reservekjede. Lite er så irriterende som å få en kakk i sverdet langt til skogs. Skjevslitt eller skjevt sverd gjør saga ubrukelig, da er det godt å kunne fiske reservesverdet opp av sekken å bytte på stedet.
 13. + reservesverd, ei god enkelthogd flatfil, ryttermal, reserveplugg og ei lita fettpresse, så er du i mål.
 14. http://www.plastkompaniet.no Dyktige folk med normale priser.
 15. Kutt opp diverse grønnsaker i passe stenger. Paprika, gulrøtter, agurk, hele cherrytomater, og alt hva du ellers måtte finne å ha lyst på. Bland litt hjemmelaget dipp. Bruk lettrømme, kesam eller creme fraise. Ha i det du måtte like av krydder og løk/hvitløk. Får man først smaken på dette er det umulig å stoppe. Skiver med fersk mozzarella, skiver med gode klasetomater, friske basilikum, god olivenolje og balsamicosirup over. Ren, mild smak, på nippet til å være erotisk. Ufattelig godt med en ung Valpolicella til. Prøv en liten bit mørk sjokolade (minimum 70%) i munnen før du tar en slurk rødvin. En smaksbombe som henger i munnen halve kvelden. Mye godt!
 16. Da har jeg kikket litt på Canterbury sine filmer, og kikket litt på hjemmesiden hans, og det var som forventet. Underholdende nok, men ikke noe jeg komme til å bruke særlig mye tid på.
 17. Det gjør det. Kan tippe den er 20-30 år gammel. Fant den i ei gammal verktøykasse. De første 5cm av bladet så ut som det var brukt som brekkjern, men det ble en grei sløydkniv av den.
 18. Charley Frog (CDG) må du styre unna så langt det lar seg gjøre. Om du blir nødt til å fly via CDG, så sørg for å ha et skift med klær, og noen enkle toalettsaker i håndbagasjen. Merk all innsjekket bagasje godt og be til gud om at de ikke får et anfall av kollektiv analfabetisme eller et standard fransk trassanfall den dagen du skal fly. Personlig så hadde jeg ALDRI sjekket inn våpen om jeg skulle fly via en fransk flyplass.
 19. Takker for kjapt svar som vanlig. Da kan jeg trygt spikke videre. Det står preget Laminated Carbon Steel på bladet, og den er nok noen tiår gammel.
 20. Stå på! Hvert skritt i riktig retning er en seier, hvordan du beveger deg mot målet er uvesentlig bare du er underveis. Min erfaring er at det er veldig viktig å jobbe med hodet, for roten til motivason og styrke sitter der. Hva er viktig for deg i livet ditt, og hva klarer du deg fint uten? Da jeg fikk diabetes 2 diagnosen gav fastlegen min meg det han kalte en "grønn resept". Det gikk ut på å ta meg en dag fri, sette meg på en uterestaurant med en pils og tenke gjennom hva i livet som er av betydning og hva jeg ville klare meg fint uten. Jeg lo litt av det, men gjorde som legen sa (bortsett fra at jeg satte meg på et fint utsiktssted i skogen). Men jeg ble overrasket, for etterhvert som jeg tenkte falt brikkene på plass, og ting som jeg anså som viktige før, ble pluteslig helt uten betydning. Jobb med hodet, og innse at røyken er fullstendig uten betydning i livet ditt. Jeg kjenner deg ikke, men jeg vil tro at familie, venner, skogen og fjeller betyr uendelig mye mer enn et papirrør med litt glødende torv inni. Røyken er verdt ingenting, livet og helsa er verdt alt. Klarer du å overbevise deg selv om det, så går resten av seg selv.
 21. Fant en gammel Morakniv på jobben, som bladet var voldtatt på. Kappet bladet så jeg satt igjen med en 3 cm lang stuss, som jeg slipte til en litt butt spiss på. Et hendig lite verktøy for trearbeider. Men er disse bladene laminert i hele bladets bredde, eller vil spissen på min lille sløydkniv være uten eggstål? Noen som vet?
 22. Du er ikke den eneste. Ikke for uten grunn at jeg blir mer og mer glad i kjøkkenhagen min. Den er riktig nok liten foreløpig, men det gror nye ting der for hvert år.
 23. Ble sittende å lese gjennom tråden. Intressant konsept. Kunne fort funnet på å klemme fast et par-tre stangtuber bak der også...., kanskje en en model tipasset fiskere hadde vært noe.....?
×
×
 • Create New...