Jump to content

Arbeidstilsynet stanser all bruk av skandaleammunisjonen


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Å.. trodde det var bilde av lunger utsatt for metall over tid eller noe sånt jeg. Likt antirøykekampanjen for en tid tilbake. Det med å se i feil/ rett ende av våpen har vel blitt diskutert før med vekslende hell.

Link to comment
Share on other sites

Men hva er det som gjør soldatene syke? Hva er det som er så farlig med miljøammoen?

 

 

Det er gassene som kommer ifra den avfyrte patronene som er skadelig, Forsvaret får ikke lov til å trene med våpen på dager det er vindstille på grunn av at avgassene blir liggende rundt skyteren. De fleste blir bare syke i kortere perioder som f.eks 4-6 dager med kvalme og hodepinne, men noen blir også enda værre.

Link to comment
Share on other sites

Det med hvordan man presenterer ett våpen på bilde, har med god våpen etikk/håndtering å gjøre. Og er fastlagt i sikker håndtering av våpen.

Så selv om vi alle vet at ett bilde i seg selv ikke er farlig, er det symbolverdien som er farlig (i det ligger det at når noen peker rett på mennesker med ett våpen, så er det det for å skade. Noe som ikke er forenlig med med den bruk av våpen til sport og jakt vi har i Norge).

 

Derfor er det viktig å reagere, og om nødvendig klage på illustrasjonsfoto. Som brukes i aviser, der man ser rett inn i løpet (når det er klart at løpet peker tilsiden for kamearet, er det greit, ellers ikke).

 

Så slik jeg ser det, er illustrasjonsfoto brukt i aviser, der våpenet peker mot leseren. Ett forsøk på å undergrave skyting som sport og jakt i Norge, der en for alt det er verdt signaliserer vold mot mennesker (altså siganliserer at etthvert våpen er farlige greier som ingen bør ha tilgang til).

 

P.s. Det er vel ikke så mye gassene fra patronen, som gassene fra selve prosjektilet (kula) som gjør folk syke. Der deler av metallet i mantelen "fordamper" når kula går gjennom løpet (fordampningen skjer i større grad enn vanlig grunnet hard kjærne og valg av materialer i kula).

 

Hadde dette skjedd i industrien, ville søksmålene forlengst ha blitt anlagt. Og butikken stengt (som den nå til slutt ble).

Men som vanlig når staten selv er part i en sak, så tar det lang tid før man kommer noen vei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...