dimex Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Har et lår og en bog som nå har hengt de døgngradene de skal ha. På bogen var det allerede under transporten ut fra jaktterrenget antydning til grønn farge og det er det fortsatt.. Er kjøttet rett og slett ødelagt? eller er det andre grunner til at dette skjer? Låret er helt fint og har blitt transportert og hengt på nøyaktig samme sted hele veien. Her er bilder av det som er grønt: Hva gjør jeg ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Ta deg en sniff på låret, du merker godt om urinstinktene dine forteller deg at dette er ikke spiselig. Er du enda usikker så kan du jo skjære av ei flis og koke, så smak på det. Eller smak på det uten å koke det, jeg gjør alltid det med kjøtt vi får inn, finner for ut kvaliteten og hvor lenge det må tilberedes og hvordan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Har opplevd det samme, og trur neppe det er farlig akkurat, det gjekk til kverning det kjøttet og det var absolutt ingen problemer rundt det.. Som Oddgeir her skriv, så lukt på det, lukter det skikkelig ille, så skjær det av å kast det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stykkjunkeren Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Grønnskjær på hinnene kan forkomme uten at det er noe problem, men om det går langt inn i kjøttet så bør man sjekke nærmere som nevnt over her. Kan jo være noe forurensing etter skudd/vomming som gjør det, men det lukter du kjapt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimex Posted September 6, 2010 Author Share Posted September 6, 2010 Det er kun helt ytterst. Tenker jeg skjærer vekk det laget siden det ikke ser så delikat ut. Det lukter helt ok og ikke noe forskjellig fra det andre. Takk for svar folkens :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Har vært borti det et par ganger på dyr som har ligget med vomma i litt lenge, og fått gassgjennomslag ut i kjøttet. Skjærte bort det grønne, men kunne fortsatt ane en eim. Eier av slaktet sa han ikke kunne kjenne noe usmak på kjøttet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikkat3 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Reinsdyr? Har opplevd dette selv med rein i augustvarme. Var veldig i tvil om vi skulle bruke bukken som reveåte eller prøve å berge kjøttet ved å skjære av det verste. Det ble til det siste, og selv om dette var på 90 tallet, har har til gode å smake bedre biff av villrein... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OptiBond FL Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Dersom det er grønt og slimete væske - på tide å skjære ned. Hvis overflate og konsistens er som på resten av dyret vil jeg mistenke at grønnfargen kun skyldes fargeforandring i kjøttet som følge av mørning/ vevsomdanning, som ikke har noen sammenheng med forråtnelse/ bakterier i seg selv. Er det blodrester i vevet i området? Er det mulig fargen på eventuelt blod/ væske er endret som følge av mørning, endret O2 til vevet o.l? Ofte ser en jo at fargen på kjøttet endres fra lysere til mørkere osv. Hemoglobin som fører til fargeforandringen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 De dyrene jeg har opplevd det på, er 2 hjorter som er skutt på natta, og vommet ut når det lysnet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.