ivara Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Etter slakt av svalbardrein, med flerfoldige tommer tykt spekklag, er det noe fornuftig man kan bruke dette til? Er sikker på at det er noen kreative sjeler her som har funnet på noe lurt her.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Lage talgkuler til småfuggeln? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Frå min karriere som blokkfløytespelar i barneskulen, hugsar eg at "muffene" på fløyta skulle smørjast med talg. Tippar at du har rikeleg talg til alle kongerikets blokkfløytespelarar... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lærlingen Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Kulefett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skytterenka Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Smelt det på svak varme, tilsett solsikkefrø. Hell så blandingen i melkekartonger. Husk å ha et snøre eller hyssing i midten. Og vips du gjør mange småfugler lykkelige igjennom vinteren Eller knyt et snøre i talgklumpene slik de er nå og heng de ut når kulda kommer, de samme småfuglene setter pris på det også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chopper Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 smelt det i vannbad sammen med lik mengde bivoks..... tilsett soyaolje for å justere hardheten, og du har da fått et dugende fett som kan brukes både som kulefett på svartkruttkuler og fett for perkusjonsrevolver. du kan også bruke det, om du maler en del av småkjøttet etter reinslaktet til kjøttdeig, som tilsetning i kjøttdeigen for at den ikke skal bli fullt så tørr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nissen Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Som en del av hjemmelaget leverpostei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Talglys Solkrem Flytevoks til fluer? Aner ikke om det er duganes da Men til kjøttdeig vil det nok være godt brukanes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djlia Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Indianerne i bøkene til Helge Ingstad tørker det og det skall være en delikatesse... Enjoy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackrussel Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 kråke / revåte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nomina sunt odiosa Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Flott smurning for sluttstykket på rifla di Og resten er dompapen glad for om vinteren. Spar på nettingstrømper fra appelsiner, løk ol. og heng ut slike med spekk i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 5, 2010 Author Share Posted September 5, 2010 takk for mange gode tips - bruker allerede slikt fett i kjøttdeigen. ellers lite småfugl her om vinteren, og lite behov for kulefett. Hva med f.eks lærsmurning..? Ser at f.eks Lundhags er basert på fett, tjære og bivoks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldhissla Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Hva med såpe? Må jo være ganske eksklusivt, eller makabert, alt avhengig av hvordan man ser det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 koke smultringer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.